Beste Gratis VPN

Gratis VPN downloads van 2019

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Beste Gratis VPN diensten

Is het mogelijk om een goede en volledig gratis VPN te krijgen die het werk doet dat u nodig hebt? Het antwoord is ja! Zo lang  u tevreden bent met de beperkingen die gratis VPN-services meestal met zich meebrengen.  Als u op zoek bent naar een gratis VPN voor casual gebruik, vindt u hier zeker  iets dat aan uw behoeften voldoet.

Op deze pagina vindt u onze selectie van de beste gratis VPNs van 2018 uit de tientallen die we hebben getest om uw online activiteiten veilig en anoniem te houden.

Vergeet niet: gratis VPNs kosten niets, maar daar is meestal een goede reden voor. De voor de hand liggende zorg is dat elke VPN-dienst winst moet maken, en dat kan mogelijk worden bereikt door in sommige gevallen gegevens aan derden te verkopen.

Bekijk ook De Beste VPN diensten 

Beste gratis proefperiode

ExpressVPN
NordVPN
SaferVPN
TunnelBear
GooseVPN
PrivateVPN
HideMyAss!

Beste Betaalde optie

De beste VPN ter wereld op dit moment is: ExpressVPN We hebben meer dan honderd VPN-providers beoordeeld, zowel gratis als betaald, en onze Top aanbeveling op dit moment is ExpressVPN.  Dat komt door zijn snelheid, robuustheid en de 1000 servers verspreid over 145 locaties in 94 landen en de veelheid aan apps die bijna alle apparaten ondersteunen. Het is niet gratis, maar heeft wel  een 30 dagen  geld-terug-garantie en we raden je aan het te proberen I.P..V. de gratis opties. Prijzen beginnen vanaf slechts €5.55 per maand!
 • Android
 • Apple TV
 • Fire TV Stick
 • Mac
 • iOS
 • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

Gratis vpn diensten - Volledige review

Of het nu gaat om online beveiliging, privacybescherming of toegang tot geblokkeerde inhoud (of al het bovenstaande), het gebruik van VPN’s neemt toe.

En met zoveel opties op tafel, is een gratis proef een voor de hand liggende keus om de juiste beslissing te nemen over de vraag of u zich wilt aanmelden bij een bepaald VPN of niet.

Door een dienst gedurende een periode te testen, krijgt u een idee van hoe de apps van de provider werken en of er mogelijke problemen zijn met de software – en hoe goed de technische ondersteuning is als u in de problemen komt. En natuurlijk krijgt u ook een greep op hoe goed de VPN presteert op het gebied van snelheden en meer, zoals hoe capabel het is om toegang te krijgen tot anderszins geblokkeerde inhoud.

Het is ook waar dat sommige VPNs vrij duur kunnen zijn, dus het is altijd een goed idee om een grondig en onbeperkt proefabonnement te testen,  zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat u zich aanmeldt voor een jaarlijks abonnement.

Behoud uw privacy online, waar u ook bent en welk apparaat u ook gebruikt, met een van deze gratis VPN-Diensten

TunnelBear Gratis

TunnelBear-VPN
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Clients voor zowel mobiel als desktop
 • Weinig opties of instellingen

TunnelBear is uitermate eenvoudig te gebruiken – zet het aan, kies een locatie en het internetverkeer wordt omgeleid via die Server

Het ontwerp van TunnelBear ziet er misschien wat “schattig” uit, maar het is een serieuze gratis VPN. Er zijn gratis abonnementen en betaalde abonnementen. De enige beperking van de gratis versie is de limiet van 500MB aan verkeer per maand.

Dit is geen enorme hoeveelheid, dus je kunt TunnelBear niet continu gebruiken zonder te betalen. Voor die keren dat je wat extra bescherming nodig hebt werkt het echter goed.

 

Lees onze review van Tunnelbear

Het is vermeldenswaardig dat TunnelBear haar privacybeleid recentelijk heeft verbeterd. De VPN verzamelt nu dus nog minder gegevens van gebruikers. Er hoeft geen voornaam meer te worden opgegeven en het totale aantal verbindingen van de gebruiker wordt niet meer bijgehouden.

TunnelBear biedt een aantal betaalde abonnementen die de beperkingen van de gratis versie opheffen, zoals de downloadlimiet, het aantal beschikbare landen en het aantal verbonden apparaten.

TunnelBear Review

Het beschermen van je identiteit was nog nooit zo makkelijk – TunnelBear is de beste gratis VPN die je vandaag kunt downloaden

Windscribe Gratis

Windscribe free
 • 10GB data per maand
 • Voortreffelijk privacybeleid
Windscribe is superveilig en heeft een ruime datalimiet. Het is een uitstekende gratis VPN

Windscribe is een relatief nieuwe speler in de markt van gratis VPN’s, maar vanwege de ruime datalimiet en de toewijding op het gebied van privacybescherming is dit de beste gratis VPN die er is. Met de gratis versie krijg je standaard 10GB bandbreedte per maand en kun je kiezen tussen acht serverlocaties.

Om je aan te melden hoef je alleen een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven (een e-mailadres is optioneel, maar kan handig zijn indien je je wachtwoord bent vergeten). Windscribe slaat geen verbindingslogs, IP-gegevens of bezochte websites op; tijdens een actieve verbinding met een server slaat het je gebruikersnaam, de VPN-server waarmee je verbonden bent en de hoeveelheid verzonden data op, maar dit wordt binnen drie minuten na afloop van de sessie verwijderd.

Als je over de dienst Tweet ontvang je 5GB extra en voor elke vriend die je uitnodigt krijg je 1GB extra. Bijkomend voordeel: als iemand die zich via jouw verwijzing heeft aangemeld besluit om te upgraden naar een Pro abonnement (vanaf $7,50 per maand, gefactureerd op jaarbasis) ontvang jij ook het ongelimiteerde abonnement met nog veel meer servers (in totaal 47).

Als dat nog niet genoeg is om je over te halen: er is zelfs een bijgeleverde adblocker en een firewall. Probeer het vandaag nog – wij verwachten dat je onder de indruk bent. Nota bene: er is onlangs een Android app uitgebracht, maar deze is op het moment van schrijven nog in onvoltooide staat.

Windscribe Review
Windscribe is een nieuwe naam, maar de datalimiet en de nadruk op privacy maken dit een VPN om rekening mee te houden

Hotspot Shield Gratis

hotspot shield free
 • Eenvoudig te gebruiken
 • 500MB dagelijkse datalimiet
 • Prestaties kunnen soms wat minder zijn
 • Beperkte configuratiemogelijkheden

Hotspot Shield Free is zeer eenvoudig te gebruiken en het biedt een gulle datalimiet

Hotspot Shield Free is een van de bekendere namen in deze lijst en tevens een van de beste gratis VPN’s die je vandaag kunt downloaden.

Je kunt kiezen uit 25 verschillende landen als je betaalt voor de Elite-versie van de app. Hiermee krijg je toegang tot nagenoeg alles wat je wil; met de gratis versie ben je beperkt tot locaties die Hotspot Shield voor je bepaalt.

Met de gratis versie kun je tot 5 apparaten gelijktijdig beschermen. Je wordt beperkt tot 500MB data per dag. Dit is geen enorme hoeveelheid, maar het is voldoende voor zeer licht tot sporadisch gebruik.

Nota bene: het gratis VPN-aanbod van Hotspot Shield is recentelijk onder vuur komen te liggen van het Center for Democracy & Technology, een pro-privacy non-profit organisatie. Het CDT heeft beweerd dat deze leverancier verkeer onderschept en doorstuurt naar partnerwebsites, waaronder online reclamebureaus. Hotspot Shield heeft deze aantijgingen ontkend en heeft gezegd dat ze “verbijsterd zijn dat het CDT geen contact heeft opgenomen om over hun zorgen te praten”. Bekijk hier het volledige verhaal over deze controverse.

Het meest recente nieuws dat wij hebben vernomen is een toelichting via Ars Technica, waarin een vertegenwoordiger van Hotspot Shield aangaf: “Bij de gratis versie van onze Hotspot Shield oplossing wordt openlijk en duidelijk aangegeven dat deze gefinancierd wordt door advertenties. Wij onderscheppen echter geen verkeer, niet met de gratis versies en niet met de premium versies van onze oplossingen. De online privacy van onze gebruikers is altijd al onze topprioriteit geweest.”

Hotspot Shield Review

Indien je vaak openbare Wi-Fi gebruikt, is dit een uitmuntende gratis VPN om je privacy mee te beschermen

Video afspelen

Speedify Gratis

Speedify Gratis
 • Handige, prestatie bevorderende technologie
 • Sterk op het gebied van privacy
 • Slechts 1GB datalimiet per maand
 • Software heeft weinig low-level controls
Wil je een veilige en snelle verbinding? Zoek dan niet verder

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Speedify één hoofddoel als VPN-leverancier: garanderen dat je verbinding zo snel mogelijk is terwijl je profiteert van encryptie.

Om dit doel te behalen, gebruikt de dienst alle beschikbare internetverbindingen om de best mogelijke prestaties te bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld een Ethernetverbinding (vaste verbinding) combineren met een mobiele 3G/4G-verbinding. Zelfs als je maar één soort internetverbinding hebt, beweert het bedrijf dat de turbocharging-technologie nog steeds helpt bij het verbeteren van de snelheid.

Met de gratis versie krijg je volledige toegang tot deze servers (net als met de verschillende abonnementen). De enige beperking aan de gratis versie is de hoeveelheid data die je kunt downloaden.

Gratis gebruikers krijgen de eerste maand 4GB aan data, maar dat zakt in de daaropvolgende maanden naar 1GB. Dat is geen grote hoeveelheid en zeker niet zo veel als enkele andere rivalen die op deze pagina genoemd worden, maar het is nog steeds genoeg voor standaard surfen en e-mailgebruik.

Op het gebied van prestaties is deze VPN-aanbieder zeker het overwegen waard. Tijdens onze tests bleek dat de bovengenoemde snelheidstechnologieën daadwerkelijk een positief effect hadden.

Speedify Review

Dit is de ‘Top Gun’ onder de gratis VPN’s, met de nadruk op snelheid

Hide.me Gratis

hide-me-free
 • Sterk op het gebied van privacy
 • Geen reclame of snelheidsbeperkingen
 • Beperkt tot één apparaat
 • Slechts drie locaties om uit te kiezen
Met deze privacybewuste VPN kun je iets verbergen

Hide.me biedt zowel betaalde als gratis VPN-diensten. Met de gratis versie ontvang je 2GB data per maand. Er zijn ook andere limieten: je kunt slechts één apparaat verbinden en bent beperkt tot drie serverlocaties (Singapore, Canada en Nederland) in plaats van de 30 locaties die betaalde gebruikers krijgen.

Positief is echter dat deze aanbieder de snelheid van de verbinding niet beperkt voor gratis gebruikers. Hide.me belooft bovendien dat het geen logbestanden bewaart en geen gebruikersgegevens opslaat. Het levert geen gegevens aan derde partijen voor winstdoeleinden (simpelweg omdat het die gegevens niet heeft). Ook is er geen reclame.

Er is native software voor Windows, Mac, Android en iOS. De Windows-client is slim ontworpen en er is 24/7 technische ondersteuning (zelfs voor gratis gebruikers). Tijdens onze tests waren de prestaties indrukwekkend.

Over het algemeen is dit een erg sterke gratis optie die probeert om je privacy zonder al te veel beperkingen te beschermen.

Hide.me Review

Deze aanbieder onderdrukt je verbinding niet en beweert de ‘snelste VPN ter wereld’ te zijn

SurfEasy Gratis

surfeasy free
 • Vijf apparaten tegelijk toegestaan
 • Gebruiksvriendelijke client
 • 500MB maandelijkse datalimiet
 • Prestaties niet zo goed met servers op grote afstand
Een goed argument om van browser te wisselen?

SurfEasy is een in Canada gevestigde VPN van dezelfde organisatie die verantwoordelijk is voor de Opera internetbrowser. Het is een dienst die binnen Opera geleverd wordt als geïntegreerde gratis VPN.

Er zijn zowel betaalde als gratis versies. De gratis versie kent geen beperkingen voor het aantal apparaten – gratis gebruikers kunnen maximaal vijf apparaten gelijktijdig gebruiken, net als gebruikers die betalen.

Je krijgt tevens 1000 servers verspreid over 25 landen en een zeer gebruiksvriendelijke Windows-client. De prestaties zijn sterk, hoewel wij wat haperingen ondervonden bij verbindingen met servers op grotere afstand (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten).

De grootste beperking is de maandelijkse datalimiet van 500MB, wat inhoudt dat je de gratis versie van deze VPN niet heel lang kunt gebruiken. Het is echt uitsluitend voor zeer licht tot sporadisch gebruik (of het testen van de dienst indien je overweegt de betaalde versie aan te schaffen).

Een belangrijk punt is echter dat er bij gebruik van de Opera browser, met de geïntegreerde VPN, geen datalimiet is (in ieder geval voor het beschermen van browseractiviteiten). Dit kan een goed argument zijn om over te stappen vanaf bijvoorbeeld Chrome of Firefox…

SurfEasy Review

Heb je een makkelijk te gebruiken VPN nodig met veel servers? Probeer SurfEasy

ExpressVPN Gratis

ExpressVPN Getest
 • Meer dan 1.000 servers Wereldwijd voor een betrouwbare verbinding
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geeft volledige toegang en is gemakkelijk te annuleren
 • Een van de duurste VPN's, zelfs op een jaarabonnement
 • Beperkte configuratieopties voor de prijs

Goed afgeronde VPN, bovengemiddeld qua prestaties en privacy

ExpressVPN is een van de beste VPN-dienst die beschikbaar is. Het bedrijf uit de Virgin-eilanden is actief sinds 2009 en heeft een reputatie opgebouwd voor prestaties, consistentie en toewijding aan de privacy van gebruikers. Hoewel het een van de duurste VPN’s is die momenteel op de markt zijn, biedt ExpressVPN een veilige en robuuste VPN-service, verpakt in een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke client.

Met servers in meer dan 90 landen is ExpressVPN een van de beste opties voor het optimaliseren van de connectiviteit, ongeacht waar u zich bevindt. Hoewel het niet de diepte van functies en configuraties heeft als sommige andere VPN’s, is Express perfect voor de gebruiker die het niet erg vindt om een beetje extra te betalen voor een goed afgeronde VPN met wereldwijde toegang en grote bruikbaarheid.

ExpressVPN biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je gedurende deze tijd toegang hebt tot alle functies en onbeperkte gegevens kunt gebruiken. Als u besluit naar een andere route te gaan, heeft u geen probleem om uw abonnement te beëindigen en geld terug te krijgen, dankzij de klantenservice van wereldklasse.

ExpressVPN Review
ExpressVPN heeft een gratis proefversie van 30 dagen voor al je apparaten – zowel desktop als mobiel

Hoe kies je een gratis VPN:

5 vragen die je moet stellen

In de afgelopen 12 maanden hebben we een wereldwijde opmars gezien van bedreigingen van de individuele privacy, waarbij lang gewaarborgde rechten op anonimiteit en netneutraliteit ondermijnd worden onder het mom van legitimiteit.

Hoewel VPN’s  geen wondermiddel zijn voor veiligheid en privacy op het internet, vormen ze een essentieel component voor individuen die op zoek zijn naar deze vrijheden.

Indien je nog geen VPN-dienst gebruikt kan je een gratis VPN-dienst uitkiezen zonder er een cent voor te hoeven betalen. Wees echter voorzichtig, aangezien niet alle gratis VPN-diensten gelijkwaardig aan elkaar zijn. Enkelen kunnen zelfs je veiligheid in gevaar brengen.

Hier volgen vijf vragen die je jezelf moet stellen voordat je een VPN-dienst downloadt en installeert.

VPN-leveranciers willen geld verdienen en het leveren van een dergelijke dienst kost veel, vooral als het een populaire VPN betreft. Sommige leveranciers, zoals Tunnelbear, gebruiken (vergelijkbaar met Dropbox) de gratis versie als marketingmiddel om potentiële klanten te overtuigen om naar een betaalde versie over te stappen als ze tevreden zijn met de gratis versie. Echter verkopen de meeste leveranciers gebruikersgegevens of bieden zij een dienst aan een derde partij die je privacy ondermijnt.
1. Wat is het bedrijfsmodel?
De meeste VPN-diensten gebruiken een desktopapplicatie die op de achtergrond draait en je gegevens versleutelt terwijl je op het internet actief bent. Dit is echter slechts een gedeeltelijke oplossing voor het probleem. Je laptop kan nog steeds geïdentificeerd worden vanwege de toegeeflijkheid van tracking-oplossingen die je op bijna alle websites online kunt vinden. Enkele VPN’s, waaronder Windscribe, hebben een meer holistische benadering met de integratie van het equivalent van een super adblocker
2. Hoe beschermt het mijn pc?

Bij de meeste gratis producten kun je verwachten dat er hier en daar een beperking is, en dat is ook bij alle VPN-aanbieders het geval. Sommigen bieden meer gratis bandbreedte dan anderen, belangrijke locaties en zelfs het blokkeren van advertenties, P2P en firewalls. Vaak is er een eenvoudige manier om te betalen voor upgrades waarmee je onbeperkte bandbreedte, meer locaties en OpenVPN Configs kunt gaan gebruiken.

3. Wat heb ik te verliezen met een gratis versie?

Zorg dat je een aanbieder kiest die geen internetactiviteit van de gebruikers opslaat. Je kunt dit meestal controleren in de algemene voorwaarden of de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, beter bekend als EULA. Helaas frustreren vele VPN-aanbieders de eindgebruikers met zeer lange algemene voorwaarden of privacyverklaringen, waarmee ze vaak belangrijke details over de werkwijze verbergen. Anderzijds zijn er ook VPN-diensten die alles verwijderen nadat je de sessie afsluit, en ook geen logbestanden opslaan.

4. Houdt je aanbieder logbestanden bij?
Een VPN-Provider waarvoor je je kunt aanmelden zonder e-mailadres, en die Bitcoin accepteert als betaalmethode, is het beste wat je online kunt verwachten voor maximale privacy. Sommige diensten bieden ook “double hopping” waarbij je je verkeer nog verder kunt verbergen voor nog meer privacy.
5. Kan ik me volledig anoniem aanmelden?​
Comments are closed.