Beste detective serie op Netflix

Top 10 Britse detective series van 2019

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Britse crime serie's

Misdaad is universeel. Echter, misdaaddrama, met name de houding en toon, verschilt afhankelijk van waar je woont.

Geloof je ons niet? Vergelijk de Amerikaanse Elementary met de Britse Sherlock. Beide zijn uitstekend, maar heel verschillend van elkaar. Britse detectiveseries hebben een unieke toon en stijl.

Met dat in gedachten zijn hier de beste Britse detective series op Netflix.

Met ExpressVPN kun je Netflix USA kijken.

Waar je ook bent!

  • Android
  • Apple TV
  • Fire TV Stick
  • Mac
  • iOS
  • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

1. Sherlock​

Sherlock
Een van de meest populaire Britse detective series van BBC, Benedict Cumberbatch, als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Dr. John Watson, de iconische figuren gecreëerd door Arthur Conan Doyle. De show is net zo verslavend als de originele boeken, maar heeft een andere kijk op de personages en hun wereld.
Dit is de Grote Detective in het hedendaagse Londen, met cases die iconische verhalen vertellen. Sherlock kreeg meteen een enorme aanhang toen het debuteerde in 2010 . Het valt vooral op door zijn verbluffende richting: aanvankelijk geleid door Paul McGuigan (Luke Cage), zijn ideeën zijn koppig, meeslepend en zeer uniek.

2. Luther

Luther
John Luther is een politie-detective en een zeer goede. Hij behandelt moordzaken, vaak met seriemoordenaars, en heeft de gave om in de huid van een moordenaar te kruipen. Zijn methoden, persoonlijkheid en verontrust privéleven brengen hem echter vaak in conflict met zijn bazen, waardoor sommigen hem eerder als het probleem dan als de oplossing beschouwen.

3. The Fall

Video afspelen
Een soortgelijke relatie komt naar voren in drie seizoenen van The Fall. Detective Superintendent Stella Gibson’s (Gillian Anderson) gaat op jacht naar seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan). Hij stalkt door de straten van Belfast, Noord-Ierland, en valt jonge professionals aan. Gibson wordt binnengebracht om dat de zaak te lang aansleept. Spector’s obsessie met Gibson groeit en zijn geheimen bedreigen zijn thuisleven, met name wanneer zijn dochter nachtmerries krijgt over de moordenaar.
Het gruwelijke drama heeft een toegewijde aanhang sinds zijn debuut in 2013 en won talloze onderscheidingen in de drie seizoenen.

4. Father Brown​

Father Brown​ netflix

Gebaseerd op de boeken van G. K. Chesterton, Father Brown gaat over een katholieke priester die amateur-onderzoeker werd. Het is een unieke uitgangspunt, en dat maakt het ook zo special.

Dit is een typisch Brits crime serie in het pittoreske (maar fictieve) dorp Kembleford. Het is een typisch aangename serie, die nog steeds uitdagende concepten aansnijdt. Opvallend is dat pater Brown (gespeeld door Mark Williams) tegen de doodstraf is en toch verantwoordelijk is voor het vangen van moordenaars en moet bidden voor hun ziel.

Natuurlijk moet hij ook het Zegel van de Biecht gehoorzamen, waardoor Vader Brown een interessante serie wordt die de grijze gebieden in de samenleving onderzoekt.

5. Broadchurch

Broadchurch netflix

De 11-jarige Daniel Latimer wordt dood aangetroffen op het strand van het saaie Broadchurch. Het wordt snel duidelijk dat hij niet van de klif is gevallen. Hij is vermoord. En dit scheurt de hechte gemeenschap uiteen.

Broadchurch was een televisiesensatie. Het pakte de krantenkoppen en veroverde de natie omdat verdachtmakingen naar links, rechts en midden vlogen. Wie zou een  jongen vermoorden? En waarom?

Het is een zeer aangrijpend stuk, voortgestuwd door een verbluffende cast  (David Tennant, Olivia Colman en Arthur Darvill). Seizoen 1, Episode 5 is misschien wel de meest ontroerende aflevering, prachtig gespeeld door David Bradley (de Harry Potter-films).

Je hebt misschien de Amerikaanse adaptation Gracepoint gezien. Broadchurch is veel beter.

6. Death in Paradise

Death in Paradise

Zeer weinig shows kunnen de verandering van een hoofdpersonage overleven, maar Death in Paradise doet het zo schitterend omdat het formaat zo sterk is. Een Britse detective wordt overgebracht naar het Caribische eiland Saint Marie en moet zich aanpassen aan dit nieuwe leven.

Een enorm leuke fish-out-of-water verhaal met een extra portie humor. (Als humor meer je ding is zijn ook genoeg geweldige Britse komedies op Netflix).

7. Ripper Street​

Jack the Ripper had een diepgaand effect op Londen, vooral de politie. Dit gruizige, tot nadenken stemmende drama vindt plaats kort na de laatste moord van de seriemoordenaar, waarbij we de H-divisie van Whitechapel zien vechten om de vrede te bewaren.

De show veranderde aanzienlijk in de vijf seizoenen, maar hield dezelfde contemplatieve toon. Nooit weg schrikkend van de schokkende waarheden van de cultuur van de jaren 1800, de serie onthuld vaak de duistere waarheden die schuil gingen onder de propaganda.

Het is misschien onheilspellend en bloederig, maar het is ook een verrassende tearjerker. Bekijk “Am I Not Monstrous?” Als een goed voorbeeld hiervan.

8. River

Video afspelen
Op zoek naar ongewone Britse misdaaddrama’s op Netflix? Probeer River.
Stellan Skarsgård van het Marvel Cinematic Universe. Speelt John River, een detective-inspecteur geplaagd door de geesten van slachtoffers van voorbije zaken die hij moet oplossen. Hij wordt vergezeld door het “manifest” van DS Jackie “Stevie” Stevenson (Nicola Walker), een pas vermoorde collega. Het paar was meer dan alleen vrienden, en het verdriet van hun situatie wordt onderstreept door hun warmte.

9. Happy Valley

Happy Valley

Een neppe ontvoering loopt uit de hand wanneer veroordeelde verkrachter, Tommy Lee Royce (James Norton), te ver gaat. Het slachtoffer van Royce was Becky, die zelfmoord pleegde als gevolg van zijn misdaad. Ze is de dochter van DS Catherine Cawood (Sarah Lancashire), die deze nieuwe ontvoering onderzoekt.

Het is een intrigerende uitgaanspunt, en natuurlijk niet voor bangeriken. Het is brutaal en schokkend, maar toch een van de beste crime serie’s op Netflix.

Je kunt genieten van beide veelgeprezen seizoenen op Netflix – en ja, ze zijn perfect voor binge-watching!

Netflix heeft zo’n grote aanbod aan series, dat we letterlijk een A tot Z lijst hebben gemaakt van beste Netflix series om te bingen.

10. Shetland​

shetland bbc
Video afspelen

Laten we eindelijk de buitenste regionen van Groot-Brittannië verkennen. Shetland speelt zich af op de titulaire archipel in het noorden van Schotland en is gebaseerd op de reeks boeken van Ann Cleeves. We zien hoe de kleine gemeenschap wordt verdeeld door criminaliteit, en het is aan DI Jimmy Perez (Douglas Henshall) en zijn team om de schade op te ruimen.

Het is een verbluffend, altijd veranderend landschap – kaal en toch levend. Dit is vooral duidelijk in de viering van de tweede aflevering van Up Helly Aa, het grootste vuurfestival van Europa, geïnspireerd door de Viking-traditie.

Het bereik van Shetland is enorm en wordt een internationaal succes, waardoor het een van de beste  britse detective series Fop Netflix is.

Deze Britse detective series missen zouden crimineel zijn

Met zoveel geweldige content op Netflix is het moeilijk om te kiezen wat je wilt kijken. Maar het missen van deze shows zou echt crimineel zijn.

De streaming-dienst biedt een schat aan fantastische dramaseries, waaronder nog veel meer Britse mysteries. Als je ondanks deze suggesties nog steeds overdonderd bent, bekijk dan onze ultieme gids voor Netflix.

Als u over het algemeen meer geweldige films en series wilt vinden, probeert u deze methoden:
Comments are closed.