Beste Drama films op Netflix

Beste Drama Films op Netflix​

Beste Drama Films op Netflix​

All the President’s Men, Bonnie and Clyde, Apollo 13, The Hurt Locker, The Pursuit of Happyness … en nog veel meer.

Ben je op zoek naar de beste drama’s die je nu op Netflix kunt streamen? Sommige mensen kijken films om te ontsnappen aan de realiteit, anderen kijken naar films om erin te worden ondergedompeld. Ernstige, dramatische films vertegenwoordigen vele van de meest krachtige verhalen die ooit via het medium zijn verteld, en Netflix heeft geen tekort aan films die je recht in je hart raken. Familieverhalen, muziekbiopics, feel good stories, odes to romance, science histories, moderne hits … er is geen twijfel dat deze pagina een vrij uitgebreide lijst met dramatischefilms bevat, zodat je niet verder hoeft te zoeken! Natuurlijk zijn er zoveel films dat het gemakkelijk is om een slecht film uit te kiezen, maar we zijn er voor jou met onze maandelijkse updates van de beste nieuwe films op Netflix.

Dit zijn onze keuzes voor de beste drama’s op Netflix op dit moment, waaronder recente Oscarwinnaars, klassiekers uit alle tijden en schitterende Indies die mogelijk onder je radar zijn verdwenen. Waar je ook naar op zoek bent, de drama’s die nu op Netflix staan, hebben iets voor je. Laten we dus eens kijken naar de beste nieuwe releases in drama Netflix-films, waaronder veel van de beste recente films van 2019, 2018, 2017 en 2016. Lees verder voor de beste en meest opwindende dramafilms op Netflix!

Dramafilms die je opnieuw moet zien

The Wrestler
Video afspelen
Eat Pray Love
Video afspelen
flight
Video afspelen
Nightcrawler
Video afspelen
whiplash
Video afspelen
hacksaw ridge
Video afspelen
  • Android
  • Apple TV
  • Fire TV Stick
  • Mac
  • iOS
  • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

All the President's Men​

All the President's Men​
Video afspelen
Dustin Hoffman en Robert Redford carrièrebepalende rollen. In deze politieke thriller onderzoek journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward’s de cover-up van Watergate. De film heeft een strak tempo waarin veel spanning heerst, ondanks dat we allemaal weten hoe laat het is. En in een tijd dat het journalistieke veld een existentiële crisis doormaakt, zijn films als All the President’s Men veel actueler en belangrijker geworden.
Silver Linings Playbook
Video afspelen
IBIZA LOVE DRUNK
Video afspelen
Her netflix
Video afspelen

Bonnie and Clyde

Bonnie and Clyde​
Video afspelen
Bonnie en Clyde is een enorm belangrijke en ongelooflijk leuke film. Het was een van de eerste voorbeelden van de beweging “New Hollywood” die in de jaren zestig films in de kijker zette en de broodnodige dosis anticultuur naar het grote scherm bracht. Warren Beatty en Faye Dunaway spelen de hoofdrollen in deze dramatisering van hun misdaad. In die tijd hadden critici moeite om de onverwachte mengeling van komedie en bloedig geweld van de film te appreciëren, maar de tijd was alleen maar goed voor Bonnie en Clyde.

Burning​

Video afspelen
Hoewel het geen prijzen won op het prijzencircuit, is Burning ongetwijfeld een van de beste foreign language films van 2018. Dit Zuid-Koreaanse drama, gebaseerd op een kort verhaal van de veelgeprezen auteur Haruki Mirakami, schittert Yoo Ah-in, Steven Yeun en Jeon Jong-seo als drie vrienden die langzaam verstrikt raken in een verontrustend psychologisch mysterie. De film is een slow burn, maar een die zich langzaam opbouwt tot hij een geweldige vlam bereikt.
Video afspelen
the wolf of wall street
Video afspelen
the king's speech
Video afspelen
the imitation game
Video afspelen
the pursuit of happyness
Video afspelen
straight outta compton
Video afspelen

Apollo 13​

Video afspelen
Ron Howard regisseert het ultieme verhaal van overleven in de ruimte terwijl hij de rampzalige Apollo 13-missie uit 1970 beschrijft. Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Gary Sinise en Ed Harris schitteren in een drama dat zo spannend en goed gemaakt is dat je zou zweren dat het echt in de ruimte werd gefilmd.
The Hurt Locker​
Video afspelen
De Hurt Locker wordt algemeen beschouwd als een van de beste oorlogsfilms uit het post-9/11-tijdperk. Regisseur Kathryn Bigelow onderzoekt de intense druk waarmee leden van een explosie team werden geconfronteerd tijdens de oorlog in Irak , met deze cast: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Christian Camargo, Ralph Fiennes, David Morse en Guy Pearce. De film domineerde de Academy Awards 2010, en met een goede reden. Het is ongelooflijk goed gemaakt en een echt schokkende ervaring.

The Lives of Others​

The Lives of Others​
Video afspelen
Dit Duitse drama van 2006 bevond zich op talloze Best Of-lijsten en ging naar huis met een Academy Award. Het verblinde critici met zijn angstaanjagend sombere blik op het leven in Oost-Berlijn uit de Koude Oorlog. De film draait om een Stasi geheime agent(gespeeld door Ulrich Mühe) die de taak heeft een potentiele ondermijnende toneelschrijver te bespioneren (Sebastian Koch).

Winter's Bone​

Winter's Bone​
Video afspelen
Vóór de Hunger Games-serie of X-Men: First Class toonde Winter’s Bone filmliefhebbers wat een veelbelovend talent Jennifer Lawrence was. Lawrence schittert als een alleenstaande tiener op het platteland van Missouri die gedwongen wordt haar afwezige vader te op te sporen wanneer het gezin wordt bedreigd met dakloosheid. Het resultaat is een boeiende blik op het gevecht van een meisje om te overleven – zowel voor zichzelf als voor haar broers en zussen. Het is vaak huiveringwekkend, maar toch even goed genoeg in de weergave van de personages dat het tegelijkertijd inspirerend is.

Apocalypse Now​

Apocalypse Now​
Video afspelen
Francis Ford Coppola’s Oscar-winnende Vietnam War epic is een van de bitterste films in zijn soort. Een angstaanjagende, spookachtige bewerking van Joseph Conrad’s Heart of Darkness, in de film speelt Martin Sheen een soldaat die belast is met de taak om generaal te vermoorden, gespeeld door Marlon Brando, maar terwijl hij de rivier opgaat, bevindt hij zich dieper en dieper in hel. Het kwaad van oorlog is geen plot of een esthetiek in de Apocalyps. Nu, ze zijn een aanstekelijke gemoedstoestand. Er is een reden waarom Coppola’s film wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt.

Good Will Hunting​

Video afspelen
Voor Matt Damon Matt Damon werdt en Ben Affleck Ben Affleck werdt, schreven ze een screenplay voor zich zelf met sappige hoofdrollen, wonnen een Oscar – en een leading man statuss – in het proces. Ze gaven Robin Williams ook zijn enige Academy Award, door een hem een rol te geven als een therapeut wiens nieuwste cliënt een zelf saboterende genie is dat zich tegen de psychoanalyse verzet. Good Will Hunting een prachtige acteeroptreden voor alle betrokkenen en een gevoelig, ernstig drama over het worstelen met ambitie.

Billy Elliot​

Video afspelen
Een jonge jongen in een kolenmijnstad wil ballet dansen, Billy Elliot is een liefdesbrief aan iedereen die droomt over artistieke dromen in een familie of gemeenschap die zich tegen hen verzet, en haar liefde voor muziek en persoonlijke expressie is absoluut boeiend. Billy Elliot inspireert vreugde en ambitie bij al zijn fans.

Roma​

Roma
Video afspelen
Alfonso Cuaron’s nieuwe drama Roma is misschien wel de meest geprezen Netflix Original-film tot nu toe. Het is het spectaculair gefotografeerde verhaal van Cleo (nieuwkomer Yalitza Aparicio), een jonge huishoudster in Mexico die voor een middenklasse familie werkt en zwanger wordt in een tumultueuze politieke tijd. Het verhaal van Roma kan eenvoudig zijn, maar Cuaron versterkt elk belangrijk plotpunt met een openheid en excentriciteit die Fellini evenaart.

The Departed​

The Departed​
Video afspelen
Martin Scorsese won uiteindelijk, na tientallen jaren nominaties, een Best Director Oscar met zijn uitstekende Boston-misdaadserie The Departed, gebaseerd op de (ook uitstekende) thriller Infernal Affairs uit Hong Kong. Leonardo DiCaprio en Matt Damon spelen respectievelijk als een agent undercover als een crimineel en een crimineel undercover als een agent, beiden werkzaam bij een sinistere misdaadbaas, gespeeld door Jack Nicholson. Zullen ze elkaars plannen verijdelen? Is er enige ontsnapping aan de corruptie in het hart van deze stad? Fantastische optredens en spannende vertellingen maken The Departed een van Scorsese’s meest spannende uitstapjes naar de criminele onderwereld.

Pulp Fiction​

Pulp Fiction Netflix
Video afspelen

The Ballad of Buster Scruggs​

The Ballad of Buster Scruggs​
Video afspelen
De nieuwste film van The Coen Brothers is exclusief voor Netflix en het is een van hun mooiste films. The Ballad of Buster Scruggs is een bloemlezing die bestaat uit vreemde verhalen uit het wilde, onvoorspelbare westen. Het is pervers grappig, vooral in het openingssegment van de film (met Tim Blake Nelson als monsterlijke held), maar uiteindelijk verrekent Buster Scruggs zich in een melancholische, serieuze kijk op de westerse traditie en vertelt het ene grote verhaal na het andere over de tragische onvermijdelijkheid en absurditeit van dood in zijn vele vormen.

A Most Violent Year​

Video afspelen
Oscar Isaac en Jessica Chastain proberen gewoon legitieme zakenmensen te zijn, maar te midden van een misdaadgolf in New York City, wanneer al hun vrachtwagenchauffeurs worden gekaapt, is dat misschien niet mogelijk. Het complexe drama van JC Chandor over morele wipbewegingen geeft Isaac in het bijzonder een van zijn allerbeste optredens (en dat is veel gezegd), en biedt een genuanceerd perspectief op criminaliteit waar de meeste films nooit mee weg zouden komen (zelfs als ze het lef hadden om het te proberen ).

Verfilmde boeken op Netflix

true story
Video afspelen
catch me if you can
Video afspelen
spotlight
Video afspelen
american sniper
Video afspelen
the pursuit of happyness
Video afspelen
moneyball
Video afspelen

Certain Women​

Certain Women​
Video afspelen
Het idee dat films over iets opmerkelijks moeten gaan, is keer op keer ontkracht door films als Certain Women, een drieluik van verhalen van regisseur Kelly Reichardt, gebaseerd op korte verhalen van Maile Melloy. Laura Dern speelt een advocaat die worstelt om een van haar cliënten te helpen een invaliditeitsuitkering te krijgen van zijn werkgever. Michelle Williams probeert een buurman te overtuigen haar wat zandsteen te verkopen. Lily Gladstone ontwikkelt een hechte, mogelijk romantische relatie met een leerkracht, gespeeld door Kristen Stewart. Deze sagas worden levendig en indrukwekkend uitgebeeld door een opmerkelijke cast.

The Other Side of the Wind​

The Other Side of the Wind​
Video afspelen

Locke​

Locke​
Video afspelen
Tom Hardy stapt met alles in een auto en om in de loop van een lange rit midden in de nacht alles te verliezen. Het indrukwekkende drama van Steven Knight speelt zich volledig af binnen één auto, en het is een bewijs van het uitstekende screenplay van de film en het ongelooflijke talent van Tom Hardy dat Locke nooit saai aanvoelt.

The Third Man ​

The third man
Video afspelen
Al lang beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt, The Third Man is een prachtig gefotografeerde maar uiterst excentrieke film noir, over een Amerikaanse schrijver die na de Tweede Wereldoorlog naar Wenen reist, om te ontdekken dat de vriend die hem heeft uitgenodigd dood is, en niemand wil de misdaad onderzoeken. Half-satire, half grimmige verkenning van flexibele moraliteit, en altijd boeiend, The Third Man is vandaag net zo levendig als het moet zijn geweest toen het voor het eerst uitkwam.

The Aviator​

The Aviator​
Video afspelen

No Country for Old Men ​

No Country for Old Men
Video afspelen
Josh Brolin vindt een koffer vol geld in de woestijn, maar niets komt gemakkelijk in de wereld van de Coen Brothers. Hun Oscar-winnende film speelt Javier Bardem als een mysterieuze huurmoordenaar die voor niks stopt om het geld terug te krijgen, tenzij misschien – heel misschien – zijn slachtoffers de dodelijkste coin toss ter wereld overleven. Geweld is brutaal en willekeurig, goedheid is niet veel anders. No Country for Old Men is een van de meest volwassen, opwindende films van de Coens.

Drama films die je gegarandeerd doen huilen

Room
Video afspelen
the pursuit of happyness
Video afspelen

The big sick

Video afspelen
Big Fish
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Boyhood​

Boyhood
Video afspelen
Een fascinerend experiment en een ontroerend drama, In Boyhood speelt Ellar Coltrane als een jongen die opgroeit in Texas. In plaats van hem te recasten naarmate hij ouder werd, filmde schrijver / regisseur Richard Linklater zijn film in de loop van 11 jaar, zodat alle personages in één keer in realtime konden verouderen in de loop van een enkele film. Het effect is hypnotiserend en echt op een manier die de meeste films nooit deden. Patricia Arquette, won een Oscar voor haar optreden, en Ethan Hawke spelen als de ouders van wie de verhalen net zo fascinerend zijn als die van de hoofdpersonages.

Carol​

Carol
Video afspelen
Cate Blanchett en Rooney Mara verdienden Oscar-nominaties voor hun onberispelijke prestaties in Carol als een jonge fotograaf en een gescheiden moeder die verliefd werden in de jaren 1950. Het verbluffende oog voor detail van Todd Haynes benadrukt de mate waarin hun romantische relatie gedwongen werd geheim te blijven om de schijn van “ongepastheid” te vermijden

Christine​

Christine Chubbuck
Video afspelen
Het waargebeurde verhaal van verslaggever Christine Chubbuck en hoe het allemaal eindigde, is een van de meest schokkende in de tv-geschiedenis, maar Antonio Campos ‘ongelooflijke film gaat niet zozeer over die tragische gebeurtenis en de nasleep ervan als het is de schokkende emotionele reis waar Chubbuck vooraf mee bezig was . Rebecca Hall geeft een all-time optreden in de titelrol als een vrouw belemmerd door journalistieke integriteit, ongebreideld seksisme, eenzaamheid en medische kwellingen waarvan de steeds meer overweldigende wanhoop greep krijgt, en leidt tot een tragedie.

City of God​

City of God
Video afspelen
Fernando Meirelles en Kátia Lund regisseert een brute misdaaddrama die zich in Rio de Janeiro afspeelt, waar kinderen opgroeien in een gewelddadige samenleving. City of God is energieker en opwindender dan bijna elk ander misdaaddrama, met een uitgestrekt verhaal vol, gevaarlijke personages. Het leverde Oscar-nominaties op voor Beste Cinematografie, Best Editing, Best Adapted Screenplay en Best Director, en het verdiende elk van hen.

Lincoln​

Lincoln
Video afspelen
De complexiteit van het Amerikaanse politieke systeem wordt tot leven gebracht in Steven Spielberg’s Lincoln, die de uiterst moeilijke taak beschrijft die de 16e president Had , het land overtuigen om voor eens en voor altijd de slavernij af te schaffen. Gecompliceerde morele en ethische dilemma’s, teleurstellende persoonlijke offers en geweldige optredens, die een droge geschiedenisles veranderen in een inspirerend en spannend drama dat tot de beste films van Spielberg behoort.

Milk​

Video afspelen
Sean Penn won zijn tweede Academy Award voor zijn fantastische optreden als Harvey Milk, de eerste openlijk homoseksuele persoon die werd verkozen voor een openbaar ambt in Californië, wiens leven eindigde in een schokkende tragedie. Milk’s leven was een heroïsch en menselijk verhaal over de lokale politiek, en de overweldigende moeilijkheden die gepaard gaan met het daadwerkelijk beïnvloeden van zinvolle sociale verandering. Het is een opvallend biopic en een belangrijk verhaal dat een diepgaande impact zou moeten hebben op iedereen die echt een verschil wil maken.

Mudbound​

Mudbound
Video afspelen
Dee Rees regisseert deze rijke en genuanceerde adaptatie van de roman van Hillary Jordan, over een blank gezin en een zwarte familie die hetzelfde land bewerken, waarvan de levens enorm verschillen alleen vanwege de kleur van hun huid. Mudbound biedt indrukwekkende optredens en prachtige, aardse cinematografie en komt tot deprimerende maar essentiële conclusies over de impact die racisme heeft op mensen die letterlijk niets anders hebben om hun ego te ondersteunen.

My Life as a Zucchini​

My Life as a Zucchini​
Video afspelen
De moeder van een verwaarloosd kind sterft, en de jongen eindigt in een huis voor misbruikte en verwaarloosde kinderen. En is My Life a Zucchini op de een of andere manier niet bitter. Het is een oprecht en eerlijk stop-motion geanimeerd drama over het vermogen dat kinderen hebben om conflicten te overwinnen en zich te verenigen in gedeelde emotionele pijn, en mede dankzij de charmante personageontwerpen komt het over als een uiteindelijk hoopvol, lieflijk verhaal.

Schindler's List

Schindler's List
Video afspelen

Dus daar heb je het: dit is onze lijst voor de beste drama films die je vandaag op Netflix kunt zien . Kom hier elke maand terug voor nieuwe titels!

moneyball
Video afspelen
42 the jackie robinson story
Video afspelen
100 meters
Video afspelen
Creed
Video afspelen
the fighter
Video afspelen
Rush
Video afspelen
Comments are closed.