ExpressVPN

ExpressVPN Review 2019

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
ExpressVPN-Getest

Vandaag kijken we naar  ExpressVPN. Deze op de Britse Maagdeneilanden gelegen VPN-dienst is actief sinds 2009.

In zowel mijn rol als IT-professional als oude gebruiker van pc’s en Macs, ben ik vertrouwd geraakt met een groot aantal VPN-diensten en weet ik wat de gemiddelde gebruiker van een capabele VPN-provider mag verwachten.

Op deze website staan een aantal VPN Reviews; Om onze mede-internetgebruikers vertrouwd te maken met de verschillende VPN-providers en wat zij wel en niet aanbieden aan hun klanten. Gosecure doe dit in de hoop dat onze lezers enkele van de struikelblokken zullen vermijden die beginners tegenkomen.

Korte Review van ExpressVPN

Voor $ 99,95 voor een jaarabonnement is ExpressVPN alles behalve goedkoop – eigenlijk zijn ze de duurste VPN-provider die we hebben besproken. Ze leveren echter veel waar voor je geld.

ExpressVPN biedt een uitgebreide reeks functies waardoor het een van de beste beschikbare VPN-apps is. Ik vind vooral de snelheidstestfunctie van de app leuk, waardoor je gemakkelijk kunt beslissen welke VPN-server je wilt gebruiken.

ExpressVPN’s app is een koud kunstje om in te stellen. De app is logisch ingedeeld en gemakkelijk in gebruik en biedt een grote flexibiliteit in de instellingen.

ExpressVPN bood snelle verbindingen op zowel de desktop als mobiele platforms waarop ik het heb getest. Hoewel er problemen waren met Netflix en Hulu, is dat te verwachten bij het gebruik van bijna elke VPN-provider.

ExpressVPN biedt mogelijk niet de meeste serverlocaties onder de VPN-providers die ik heb beoordeeld, maar ze doen het goed om de locaties voor hun servers te kiezen.

ExpressVPN verzamelt of registreert geen informatie over het gebruik van hun VPN-verbindingen door hun klanten. Ze accepteren ook Bitcoin, wat nog een geweldige laag privacy toevoegt aan hun alomvattende privacybescherming.

Het ondersteunend personeel van ExpressVPN is uitstekend en kon me helpen met eventuele problemen die ik had. Ik had nooit het gevoel dat ik aan mijn lot was overgelaten.

ExpressVPN

ExpressVPN biedt een efficiënte, goed doordachte VPN-service. Het is een beetje duurder dan andere VPN-Diensten, maar de app is eenvoudig te installeren en in te stellen en de verbindingen van ExpressVPN zijn betrouwbaar en zeer snel.

 • Snelle verbindingen
 • Geweldige klantenservice en responstijd
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Al bij al geweldige service
 • Prijzen van 1 maand zijn hoog in vergelijking met concurrenten
4.5/5

ExpressVPN Overzicht

EXPRESSVPN
VERBINDING SNELHEID 4,5/5
DEBLOKKEERT NETFLIX JA
PRIVACY GOED
ENCRYPTIE 256-bit AES
GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN 3
SERVER DEKKING ZEER UITGEBREID
ONDERSTEUNENDE APP IOS/ ANDROID/ WINDOWS/ LUNIX
KLANTENONDERSTEUNING ZEER GOED
GELDTERUGGARANTIE 30 DAGEN
P2P FILE SHARING MOGELIJK
GEBRUIKERS LOGS NO LOGS

Wat is ExpressVPN?

Video afspelen

ExpressVPN biedt een manier om je online activiteiten te camoufleren tegen nieuwsgierige blikken van criminelen, hackers, overheidsinstanties en andere minder hartelijke karakters. Het doet dit je door je echte IP-adres te verbergen, waardoor het lijkt alsof je verkeer afkomstig is van een IP-adres dat door ExpressVPN wordt geleverd.

Naast het camoufleren van je verbinding, biedt  ExpressVPN ook uitstekende gegevensbescherming via codering. De Encryptie van ExpressVPN beschermt alle gegevens die je verzendt of ontvangt terwijl je bent verbonden met internet, tegen nieuwsgierige blikken. Dit is een uitstekende stap voor elke online activiteit, maar het is een buitengewoon goed idee als je veel online wil bankieren of andere gevoelige zaken doet.

ExpressVPN

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Hoewel ze zich op Brits grondgebied bevinden, worden ze niet rechtstreeks door het Verenigd Koninkrijk bestuurd. Op dit moment bestaat er geen formele wetgeving met betrekking tot het bewaren van gegevens.

ExpressVPN verklaart dat het je privacy beschermt en dat het geen verkeersgegevens of browse activiteiten verzamelt of registreert van individuele gebruikers die zijn verbonden met hun VPN-service. Dus zelfs als de overheid  je online gebruikslogboeken opvragen, kunnen ze deze niet leveren.

ExpressVPN biedt apps voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux, routers en Kindle. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om Linux- en Chromebook-apparaten, draadloze routers (Sabai, DD-WRT, Asus of Tomato) en streaming mediaconsoles (Apple TV, PlayStation 3, PlayStation 4 of Xbox One) handmatig te configureren.

ExpressVPN biedt zijn desktopgebruikers de mogelijkheid om OpenVPN-protocol te gebruiken via UDP, TCP, L2TP / IPSec en PPTP om hun gegevensverbinding te beveiligen. Android-gebruikers zijn beperkt tot UDP en TCP (via OpenVPN), terwijl eigenaars van iOS-apparaten verbinding kunnen maken via L2TP / IPsec. Deze coderingsmethoden beschermen de gegevens van een klant tegen nieuwsgierige blikken.

Hoewel de bovenstaande paragraaf klinkt als een spel van de IT-afdeling, betekent dit slechts één ding: het is zeer moeilijk om je   gegevens te onderscheppen als je verbonden bent met ExpressVPN .

Hoe werkt ExpressVPN

Door verbinding te maken met de servers van ExpressVPN kun je je internetverkeer camoufleren. Hierdoor ziet je internetverkeer eruit alsof het van een geheel andere locatie komt.

Dit is vooral handig voor toegang tot websites en andere online-inhoud die mogelijk wordt beperkt .

Naast het  toegang krijgen van geblokkeerde inhoud, codeert ExpressVPN  ook je internetverkeer. Hierdoor blijven je persoonlijke gegevens beschermd tegen nieuwsgierige blikken van marketeers, hackers, overheid en anderen.

P2P-bestandsdeling (Torrents)

ExpressVPN staat file sharing en BitTorrent-gebruik toe via al hun servers. Hoewel ik geen exacte informatie over P2P of torrents op de website kon vinden, vertelde een medewerker van de klantenservice  me dat ze de privacyrechten van hun klanten en hun vrijheid om torrentingservices te gebruiken respecteren.

VPN verbinding

ExpressVPN Aanbiedingen en Prijzen

ExpressVPN biedt 3 verschillende abonnementen aan via hun website, maar geen gratis proefperiode via aanmelding. In plaats daarvan is er een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit is vrij genereus in de VPN-industrie. De meeste VPN-providers die ik ben tegengekomen, bieden hoogstens een 7-dagen geld-terug-garantie.

De prijs van de service is boven het gemiddelde  in vergelijking met andere die ik heb gebruikt. Zelfs de 12 maanden optie is nog behoorlijk duur, maar je krijgt wel waar voor je betaald.  

Kies een abonnement dat geschikt is voor u:

ExpressVPN Aanbieding
 • Plan van 1 maand – $ 12,95 per maand
 • 6-maandenplan – $ 9,99 per maand ($ 59,95 elk half jaarlijks gefactureerd)
 • 12 maanden plan – $ 8,32 per maand ($ 99,95 jaarlijks gefactureerd)

Met ExpressVPN kunnen gebruikers zich ook aanmelden via de app op iOS- en Android-apparaten. Abonnementen gekocht via de mobiele apps werken ook op andere apparaten en desktopcomputers. Hoewel de service een 7-daagse gratis proefversie biedt aan gebruikers van mobiele apparaten, is een “upgrade” naar een betaald abonnement vereist om de account op andere apparaten te gebruiken.

Alle abonnements aanmeldingen en betalingen worden uitgevoerd via een beveiligde HTTPS-verbinding. De service accepteert abonnementsbetalingen via VISA, MasterCard, American Express, Discover, JCB, Diners Club, PayPal, Bitcoin, WebMoney, UnionPay en anderen.

iOS-gebruikers betalen niet via in-app-aankopen, zoals de meeste services vereisen, maar worden in plaats daarvan naar de ExpressVPN-website gebracht om zich aan te melden voor een betaald abonnement. Dit is overduidelijk een inspanning van ExpressVPN om te voorkomen dat Apple zijn deel opstrijkt voor in-app-aankopen. Android-gebruikers kunnen betalen met creditcard, Bitcoin en PayPal, maar ook via Google Play.

Zoals altijd is de Bitcoin betaling een een optie voor de gebruikers die hun betalings- en internetactiviteiten volledig geheim willen houden.

Wanneer je je aanmeldt voor de service, geeft je je e-mailadres op. Hier ontvang je je transactiebevestiging. Je krijgt een door het systeem gegenereerd wachtwoord toegewezen, dat je kunt blijven gebruiken of kunt veranderen.

Hoewel het door het systeem gegenereerde wachtwoord hoogstwaarschijnlijk een betere accountbeveiliging biedt, is een die jij bedacht hebt waarschijnlijk gemakkelijker te onthouden.

Prijs

Voor $ 99,95 voor een jaarabonnement is ExpressVPN alles behalve goedkoop – eigenlijk zijn ze de duurste VPN-provider die ik heb besproken. Ze leveren echter veel waar voor je geld.

ExpressVPN Installatie

De app op je computer installeren

ExpressVPN biedt apps voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android en Blackberry-apparaten. Ze bieden ook handleidingen voor het instellen van de service op een aantal compatibele routers, streaming-boxes en gameconsoles.

ExpressVPN Installeren op Windows

ExpressVPN Installeren op Windows
Video afspelen

ExpressVPN Installeren op Mac os

ExpressVPN Installeren op Mac os
Video afspelen

Zoals altijd zal de installatie-ervaring die wij uitvoeren op een  Mac-computer en iPhone zijn. Windows- en Android-gebruikers kunnen een vergelijkbare ervaring verwachten. Als er grote verschillen zijn, zal ik er zeker op wijzen.

De macOS-app is beschikbaar als directe download van de ExpressVPN-website. Toen ik mijn aanmeldingsproces voltooide, werd ik automatisch naar de downloadpagina van de Mac gebracht. Ik klikte op de downloadkoppeling en selecteer om het bestand op te slaan in de map Downloads van mijn Mac. In minder dan een minuut was de download voltooid.

Houd er rekening mee dat wanneer je naar de downloadpagina van de Mac wordt gebracht, er een activeringscode op de pagina wordt weergegeven. Zorg ervoor dat je die code kopieert en bewaart; je zult het nodig hebben om je aan te melden bij de ExpressVPN-app na de installatie ervan. (Je kunt het ook op je accountpagina vinden als je het kwijtraakt.)

Het gedownloade Mac-installatiebestand had de vorm van een .pkg-installatiebestand, dat het installatieproces start wanneer er op dubbelklik wordt geklikt. Ik dubbelklik op het bestand en de ExpressVPN-app is op de harde schijf van mijn Mac geïnstalleerd. Zodra de app is geïnstalleerd, wordt deze automatisch uitgevoerd.

Ik kreeg een prompt te zien om de activeringscode in het meegeleverde veld te plakken, . Ik deed dit en wachtte terwijl de service de app activeerde. Ik klikte vervolgens op de knop “Start met de app” om, logischerwijs, de app te gaan gebruiken.

Windows-installatie bestaat uit het downloaden van een .exe-bestand en het uitvoeren ervan. Afhankelijk van je Windows-beveiligingsinstellingen, moet je mogelijk tijdens de installatie akkoord gaan met enkele aanwijzingen. De app wordt over enkele momenten geïnstalleerd en je bent klaar om te starten.

ExpressVPN Installeren op Android

ExpressVPN Installeren op Android​
Video afspelen

ExpressVPN Installeren op Iphone

ExpressVPN Installeren op ios
Video afspelen

De installatie van de ExpressVPN iPhone-app volgt een proces dat zo oud is als de tijd.

Nou ja, minstens zo oud als de tijd die verstreken is sinds de App Store is gemaakt.

De installatie van de app gebeurt strikt via de iOS App Store. Het downloaden duurt minder dan een minuut en kan met één tik op het pictogram van de app worden uitgevoerd.

Zoals ik eerder al aangaf, kunnen iOS-gebruikers kiezen voor een 7-daagse gratis proefversie van VPN-services voor alleen mobiel apparaten, of ze kunnen upgraden naar een betaald abonnement waarmee meerdere apparaten kunnen worden gebruikt, zowel op desktop als mobiel.

Nadat ik me had aangemeld voor een abonnement van 1 maand, dat was gekoppeld aan mijn e-mailadres, controleerde de app online en updaten mijn iOS-apparaat om het volledige abonnement weer te geven dat ik had gekocht. De app was toen klaar voor gebruik.

De app vraagt ook toestemming om een certificaat op je iPhone te installeren om  de ExpressVPN-verbinding toe te staan. Gebruikers moeten de PIN-code van het apparaat invoeren of hun vingerafdruk via Touch ID gebruiken om de installatie van het certificaat goed te keuren.

Android-gebruikers zullen merken dat de installatie van de app op hun apparaten behoorlijk lijkt op de iOS-versie. De app wordt geïnstalleerd via de Google Play Store, maar deze kan ook handmatig worden gedownload en geïnstalleerd op een Android-apparaat.

Features & Gebruik

Nadat de ExpressVPN-app op mijn Mac was geïnstalleerd, werd deze onmiddellijk uitgevoerd. Ik werd gevraagd om de activeringscode in te voeren die ik heb gekopieerd toen ik de Mac-app downloadde. De app accepteerde de code, bevestigde deze en ik was klaar om te gaan! Vreemd genoeg is er geen mogelijkheid om uit te loggen van de Mac-app. Blijkbaar is de bevestiging alles wat je nodig hebt om in te loggen bij de service.

Zodra de app is ingesteld en geautoriseerd, krijgen gebruikers een eenvoudige, schone interface, bestaande uit een knop “Verbinden”, een knop “Slimme locatie” en een knop “Locatie kiezen”.

De slimme locatieknop selecteert de beste verbindingsoptie voor je huidige locatie. De knop Kies locatie opent een lijst met VPN-serverlocaties van over de hele wereld. De lijst is onderverdeeld in de lijsten “Aanbevolen”, “Alle” en “Favorieten”.

De ExpressVPN-app biedt een functie die ik niet heb gezien met andere apps. Met een “Speed Test” -optie kunnen gebruikers een testprocedure starten die verbinding maakt met elke ExpressVPN-server om de reactietijd en verbindingssnelheid van de server te testen. De app geeft vervolgens de resultaten weer, zodat de gebruiker een intelligente beslissing kan nemen over de server waarmee hij verbinding wil maken.

De Speed Test-functie is een duidelijk voordeel voor ExpressVPN ten opzichte van andere VPN-providers. Weten welke server momenteel de beste algehele prestaties biedt, kan je tijd besparen, dankzij een snellere verbinding en betere reactietijden. Zoals we allemaal weten, is tijd geld!

Nadat een locatie is bepaald, hoeven gebruikers alleen op de grootste knop te klikken, waardoor de VPN-verbinding wordt in- en uitgeschakeld. In slechts een paar seconden maakt de app verbinding met de geselecteerde VPN-server en ben je klaar om incognito op het internet te surfen.

De service maakt maximaal 3 gelijktijdige verbindingen of onbeperkte verbindingen via een ExpressVPN-compatibele router mogelijk. Dit aantal is lager dan bij de meeste VPN-providers die ik in het verleden heb beoordeeld, die meestal ten minste 5 gelijktijdige verbindingen bieden.

Features:

ExpressVPN biedt een uitgebreide reeks functies waardoor het een van de beste beschikbare VPN-apps is. Ik vind vooral de snelheidstestfunctie van de app leuk, waardoor je gemakkelijk kunt beslissen welke VPN-server je wilt gebruiken.

Makkelijk te gebruiken:

ExpressVPN’s app is een koud kunstje om in te stellen. De app is logisch ingedeeld en gemakkelijk in gebruik en biedt een grote flexibiliteit in de instellingen.

Verbindingskwaliteit en snelheid

Snelste VPN verbinding

Local Internet Provider

PING

47ms

DOWNLOAD SNELHEID 

65.73 Mbps

UPLOAD SNELHEID

5.93 Mbps

Amerikaanse Server 

PING

124ms

DOWNLOAD SNELHEID 

53.34 Mbps

UPLOAD SNELHEID

4.65 Mbps

Nederlandse Server 

PING

67ms

DOWNLOAD SNELHEID 

55.08 Mbps

UPLOAD SNELHEID

4.85Mbps

Desktop-app

Tijdens het testen van ExpressVPN heb ik de gebruikelijke ping-tijd-, download- en uploadtests uitgevoerd. Zoals altijd heb ik de tests uitgevoerd via de Speedtest-website.

Ik voer eerst de tests uit op mijn normale internetverbinding om een benchmark voor vergelijkingen in te stellen. Vervolgens voer ik dezelfde tests uit via een VPN-verbinding met een server in de Verenigde Staten en, last but not least, met een VPN-serververbinding in het Verenigd Koninkrijk.

In het geval van de VPN-verbindingen in de Verenigde Staten en het VK gebruik ik het land en laat de ExpressVPN-service beslissen welke server in het geselecteerde land moet worden gebruikt. Volgens de ExpressVPN-website moet dit de optimale verbinding selecteren.

De meeste internetgebruikers beschouwen een snellere verbinding altijd als een betere verbinding. Wanneer je echter de beveiliging van je persoonlijke gegevens in overweging neemt, evenals de mogelijkheid om toegang te krijgen tot webcontent die normaal niet beschikbaar is, zien de cijfers er een beetje anders uit.

Het is een algemeen geaccepteerde regel dat elke VPN-verbinding aanzienlijk langzamer is dan een ongebonden. Maar, zoals we kunnen zien aan de hand van de bovenstaande cijfers, terwijl de snelheden inderdaad langzamer zijn, zijn ze mogelijk niet merkbaar langzamer wanneer ze worden gebruikt voor dagelijkse online taken.

Zoals gewoonlijk zien we dat de ping-nummers in onze tests de neiging hebben om te groeien naarmate de afstand van mijn echte locatie naar de VPN-serverlocaties toeneemt. Dit is normaal, want hoe verder je je van de VPN-server verwijdert, hoe langer het duurt voor gegevenspakketten heen en weer reizen. Toch zullen de hierboven getoonde nummers geen problemen veroorzaken bij normaal internetgebruik. Spelers van de nieuwste first-person shooters zijn het hier misschien niet mee eens.

De download- en uploadsnelheden van beide ExpressVPN-servers zijn uitstekend, en ruim binnen de buurt van mijn normale verbindingssnelheden. Ik was een beetje verrast door de geweldige prestatienummers van de Amerikaanse en de Britse verbindingen, dus heb ik de tests meerdere keren uitgevoerd en elke keer vergelijkbare cijfers gemeten.

Zoals altijd kunnen de bovenstaande getallen worden beïnvloed door de belasting die op de server wordt gelegd wanneer je verbinding maakt. Als je verbinding maakt met een server waarop een groot aantal andere gebruikers een verbinding tot stand heeft gebracht, zie je waarschijnlijk een prestatievergoeding. Zoals met elke computer, des te meer er van een VPN-server wordt gevraagd, des te langzamer het zijn taken zal voltooien.

Zoals altijd kunnen de bovenstaande getallen worden beïnvloed door de belasting die op de server wordt gelegd wanneer je verbinding maakt. Als je verbinding maakt met een server waarop een groot aantal andere gebruikers een verbinding tot stand heeft gebracht, zie je waarschijnlijk een prestatievergoeding. Zoals met elke computer, des te meer er van een VPN-server wordt gevraagd, des te langzamer het zijn taken zal voltooien.

De ExpressVPN-app biedt een functie genaamd “Speed Test” die de prestaties controleert van elke VPN-server die momenteel beschikbaar is op het ExpressVPN-netwerk. De test meet de downloadsnelheid en latentie van elke server en biedt voor elke server een snelheidsindex. De functie is ontworpen om gebruikers in staat te stellen een intelligente beslissing te nemen als het gaat om VPN-verbindingen.

Voordat we verder gaan, laten we ook noteren dat je keuze van VPN-protocollen en versleutelingsniveaus ook van invloed kan zijn op de snelheid van je VPN-verbinding. De coderingsschema’s van vandaag zijn echter gemaakt met verbeterde efficiëntie in het achterhoofd, dus je ziet mogelijk geen groot verschil in je verbinding, afhankelijk van de gebruikte codering.

Na de snelheidstests heb ik de VPN-verbindingen ook door middel van een reeks praktijktests uitgevoerd. Over het algemeen test ik de levensvatbaarheid van de verbinding voor gebruik met video- en audiostreaming, videogesprekken, gamen en algemeen online gebruik. De resultaten zijn hieronder te zien.

Youtube:

YouTube speelde zijn 1080p video-inhoud zonder problemen. Alle video’s die ik heb bekeken, speelden onmiddellijk af zonder merkbare buffertijd en geen artefacten op zowel de Amerikaanse als de Britse verbinding. Full-screen HD-video’s worden goed afgespeeld op beide VPN-verbindingen.

Klik hier om de beste VPN’s voor YouTube te bekijken.

Netflix:

Netflix USA

ExpressVPN zorgde voor een eersteklas Netflix-ervaring en biedt betrouwbare toegang tot Netflix-inhoud in de gebieden die ik heb getest.

Er is een voortdurend spelletje verstoppertje spelen tussen Netflix- en VPN-providers. Wanneer Netflix ontdekt dat kijkers een VPN gebruiken om verbinding te maken met hun servers, blokkeren ze de toegang van die VPN-server tot hun inhoud.

De VPN stelt vervolgens nieuwe IP-adressen in die hun klanten kunnen gebruiken, waardoor de toegang tot Netflix opnieuw mogelijk wordt. Al snel ontdekt de streaming-gigant de nieuwe VPN-verbinding, blokkeert het nieuwe IP-adres en begint de cyclus opnieuw.

ExpressVPN heeft bewezen in staat te zijn om Netflix bij te houden, snel nieuwe IP-adressen toe te voegen en de communicatielijnen open te houden tussen zijn klanten en Netflix-servers.

Ik heb de verbindingen van ExpressVPN getest in zowel de Verenigde Staten als het Nederland en heb in beide gevallen consistent succes gehad. Hoewel Netflix-toegang soms een probleem kan zijn bij de meeste VPN-providers, bleek ExpressVPN een uitstekende succesratio te bieden in vergelijking met andere VPN’s die ik heb getest.

De betrouwbare, snelle verbindingen van deze provider zorgden ervoor dat ik nooit lang hoefde te wachten voordat mijn favoriete films of tv-programma’s begonnen te spelen, zelfs wanneer ik 4K HDR-inhoud bekeek. Die hoge snelheden zorgen voor een uitstekende Netflix-ervaring.

Klik hier om de beste VPN’s om Amerikaanse Netflix te kijken.

Skype en FaceTime:

Skype-oproepen werkten goed op zowel de Amerikaanse als de Britse verbinding. Ik testte audio- en video-oproepen en beide deden het goed. De audio was helder en de video was duidelijk. Ik ondervond geen vertraging of problemen met beide verbindingen.

FaceTime gaf me wel problemen. Ik kon FaceTime in eerste instantie niet laten werken met een VPN-verbinding op mijn Mac. Hoewel ik normaal gewoon met de instellingen zou hebben gespeeld, gebruikte ik het probleem in plaats daarvan als een mogelijkheid om contact op te nemen met de ExpressVPN-ondersteuningsmensen via hun online ondersteuningsformulier.

De ondersteuningsdesk antwoordde met een mogelijke oplossing, waarbij het protocol moest worden gewijzigd. Ik volgde hun stapsgewijze instructies en ik kon FaceTime laten verbinden door het L2TP / IPSec-protocol te gebruiken. Eenmaal verbonden, deed de FaceTime-oproep het goed.

Gaming

beste gaming VPN
Mijn reflexen zijn niet meer wat ze waren, dus mijn hardcore first-person shooter-dagen liggen achter me. Ik heb Doom 3 echter nog steeds op mijn Mac geïnstalleerd, dus speelde ik een deathmatch via de Amerikaanse en U.K.-verbindingen van PIA. Beide verbindingen presteerden goed. First person shooter-spelers zullen waarschijnlijk tevreden zijn met de verbindingen van de service, maar ik raad aan om je game naar keuze te proberen via de VPN-verbinding voordat de 7-daagse geld-terug-periode voorbij is. Klik hier om de beste VPN’s voor Gaming te zien.

Algemeen internetgebruik

De ExpressVPN-verbindingen presteerden beide goed wanneer ze voor mijn dagelijkse online activiteiten werden gebruikt. Ik voerde werk uit in de Google Docs-suite van online office-apps – het maken van tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties. Alle taken werkten goed op zowel de Britse als de Amerikaanse VPN-verbindingen.

In contact blijven met mijn vrienden, familie en zakenpartners via sms en de belangrijkste apps voor sociaal netwerken werkte ook best goed bij een verbinding met de VPN-servers.

iOS-app

ExpressVPN Getest

In navolging van de traditie van de meeste iOS VPN-apps die ik heb uitgeprobeerd, is de ExpressVPN-app voor iOS eenvoudig in te stellen en eenvoudig te gebruiken.

Verbindingen worden gemaakt met een simpele tik met de vinger, en de gebruiker kan de app laten beslissen welke VPN-verbinding momenteel de beste is, of handmatig een verbinding selecteren als ze een server in een bepaald land willen gebruiken.

Zowel de U.K.-verbindingen in de Verenigde Staten als de Verenigde Staten bleken te voldoen aan de taken die ik van hen vroeg, maar waren alleen kieskeurig als het ging om Netflix en Hulu.

Ik heb mijn gebruikelijke testlijst doorgenomen terwijl ik verbinding had met zowel de Amerikaanse als de Britse ExpressVPN-verbindingen op mijn iPhone. Skype en FaceTime presteerden beide goed, met geen van de problemen die werden weergegeven door de Mac ExpressVPN-verbinding bij het testen van FaceTime.

Ik heb e-mail gecontroleerd, met vrienden en zakenpartners gepraat en berichten geplaatst via Facebook, Slack, Twitter en andere sociale netwerken, allemaal zonder problemen van welke aard dan ook.

Streaming van HD-video van YouTube deed het redelijk goed. Ik ondervond echter dezelfde problemen die ik had met de Mac ExpressVPN-verbindingen toen ik probeerde Netflix- en Hulu-video-inhoud te bekijken via zowel de V.S.-verbindingen als de Britse VPN-verbindingen.

Netflix weigerde alle inhoud te streamen wanneer deze was verbonden met een VPN uit de VS, met uitzondering van dezelfde selecte paar servers die succesvol waren met Netflix op de Mac. Wanneer Netflix zou streamen, deed het dat prachtig, zonder lange bufferingsperiode of stotteren, en ook geen artefacten.

Hulu weigerde eenvoudigweg om een startscherm te laden toen ik verbonden was met een van de Britse servers. Wanneer verbonden met Amerikaanse servers, presteerde de service goed op dezelfde servers als Netflix en weigerde te streamen wanneer deze was verbonden met andere Amerikaanse servers.

Snelheid:

ExpressVPN bood snelle verbindingen op zowel de desktop als mobiele platforms waarop ik het heb getest. Hoewel er problemen waren met Netflix en Hulu, is dat te verwachten bij het gebruik van bijna elke VPN-provider.

ExpressVPN serverdekking

ExpressVPN heeft meer dan 1.500 VPN-servers gestationeerd in 94 landen. Hoewel dit niet de beste serverdekking is van de VPN-services die ik heb beoordeeld, heeft de provider het goed gedaan hun servers te verspreiden, zodat de meeste gebruikers een server vinden in de buurt van waar ze moeten zijn.

Het bedrijf heeft servers verspreid over de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa, evenals Azië, Afrika, het Midden-Oosten en India. Bij het onderzoeken van de lijst met serverlocaties kon ik geen belangrijke locaties detecteren die ExpressVPN heeft genegeerd.

ExpressVPN biedt mogelijk niet de meeste serverlocaties onder de VPN-providers die ik heb beoordeeld, maar ze doen het goed om de locaties voor hun servers te kiezen.

Privacy, Beveiliging en Juridisch

ExpressVPN biedt desktopgebruikers de mogelijkheid om OpenVPN-protocol te gebruiken via UDP en TCP, L2TP / IPSec en PPTP. Android-gebruikers zijn beperkt tot UDP en TCP (via OpenVPN), terwijl eigenaars van iOS-apparaten verbinding kunnen maken via L2TP / IPsec. Deze versleutelingsmethoden helpen de gegevens en persoonlijke gegevens van elke klant te beschermen tegen deze nieuwsgierige ogen.

ExpressVPN is een op Britse Maagdeneilanden gebaseerde VPN-provider die sinds 2009 actief is. Hoewel de eilanden als Brits grondgebied worden beschouwd, zijn ze zelfbestuurbaar en zijn ze niet onderworpen aan de gegevensbewaringswetgeving van het Verenigd Koninkrijk.

ExpressVPN verklaart dat het zich inzet voor de privacy van zijn gebruikers en dat het geen verkeersgegevens of surfactiviteiten verzamelt of registreert van individuele gebruikers die zijn verbonden met hun VPN-service. Dus zelfs als de regering zou bellen, zouden ze geen logboeken van activiteiten hebben om over te dragen.

Daarnaast accepteren ze Bitcoin, de privacy-beschermende cryptocurrency die populair is bij privacybewuste internetgebruikers.

Ik werd verzekerd door een vertegenwoordiger van de klantenservice van ExpressVPN, genaamd “Carlo”, dat de ExpressVPN-service goed werkte vanuit China. Hij zei ook dat het supportteam beschikbaar zou zijn om me te helpen als ik problemen had tijdens een bezoek aan China. Hopelijk hoef ik geen gebruik te maken van zijn aanbod.

ExpressVPN verzamelt of registreert geen informatie over het gebruik van hun VPN-verbindingen door hun klanten. Ze accepteren ook Bitcoin, wat nog een geweldige laag privacy toevoegt aan hun alomvattende privacybescherming.

Klantenservice

ExpressVPN Customer Support opties

De klantenondersteuning van ExpressVPN bestaat uit online chatten, een online formulier voor problemen en een informatieve bibliotheek voor probleemoplossing. Ik vond hun steun uitstekend.

De ExpressVPN-bibliotheek bevat een grote hoeveelheid bruikbare informatie over de meeste problemen of vragen die u over de service kunt hebben. De bibliotheek biedt een aantal handige zelfstudies waarin gebruikers zien hoe de ExpressVPN-app kan worden ingesteld op alle ondersteunde computers en apparaten, routers, Chromebooks, spel- en streamingconsoles en meer.

Ik diende een ondersteuningsvraag in via het online trouble ticket-systeem op een dinsdagmiddag om 16:04 uur. Central Time en ontving een onmiddellijke bevestiging van de inzending via e-mail.

Ik ontving een antwoord op mijn vraag (mijn problemen met FaceTime en de Mac-versie van de ExpressVPN-app) op woensdagochtend om 15.32 uur. Dit was ruim binnen het 24-uurs antwoordtijdkader dat door het bedrijf werd vermeld.

Ik gebruikte ook de online chatfunctie van de dienst (beschikbaar vanaf elke pagina op de website) om te vragen naar het gebruik van de service in China. Klantenservice “Carlo” reageerde in enkele seconden en verzekerde mij dat de service zou werken terwijl hij achter de Great Firewall van China zat.

Het ondersteunend personeel van ExpressVPN is uitstekend en kon me helpen met eventuele problemen die ik had. Ik had nooit het gevoel dat ik aan mijn lot was overgelaten.

Alternatieve VPN-opties

Hoewel ExpressVPN een uitstekende all-round VPN-service is, laat het prijsmodel een beetje te wensen over. Zelfs de 6-maanden en 12-maanden opties nemen slechts een beetje de angel uit de hoge prijzen.

Er zijn immers beter geprijsde VPN’s die de allround prestaties van ExpressVPN benaderen. Deze omvatten VyprVPN, Hide My Ass! en Private Internet Acess. Alle 3 van deze providers beschikken over uitstekende prestatienummers terwijl ze je rekening een beetje lager houden.

VyprVPN levert uitstekende verbindingssnelheden – zelfs beter dan ExpressVPN’s. Voor $ 60 per jaar bieden ze een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Hide My Ass! komt ook binnen tegen een lagere prijs dan ExpressVPN, met $ 78.66. Ze bieden de beste wereldwijde serverdekking en de snelste verbindingssnelheid van elke VPN-provider die ik heb mogen testen.

Private Internet Access biedt snelheden bij de top van alle geteste providers, en levert het voor de spotprijs van $ 39,95 per jaar.

VPN Dienst

Voordelen

Website

 • $60.00 per year
 • Servers in 60 landen
 • $60.00 per year
 • Geweldige Verbindings-snelheid

Volledige Review

 • $78.66 per year
 • Super Snelle verbinding

Tot slot ExpressVPN

ExpressVPN is een uitstekende optie voor gebruikers die een snelle installatie, eenvoudige bediening en misschien wat support nodig hebben. Hun apps zijn eenvoudig in te stellen, ze verbinden met slechts een paar muisklikken, en de service biedt responsieve klantenondersteuning.

ExpressVPN-servers leverden solide verbindingen, met uitstekende gegevenssnelheden in de Mac-app en bevredigende gegevenssnelheden in de iOS-app. Ik probeerde een aantal verbindingen over de hele wereld, en iedereen was klaar om te te surfen. Internationale reizigers, maar ook buitenlandse gebruikers die toegang tot internationale inhoud nodig hebben, moeten de service bekijken.

Terwijl 1080p HD-videostreaming van YouTube een geweldige kijkervaring bood, waren zowel Netflix als Hulu een hit voor Amerikaanse connecties, maar ik had geen enkel geluk met beide services via een Britse server.

ExpressVPN’s prijzen kunnen beter zijn. Hoewel de abonnementsopties voor 6 maanden en 12 maanden een aanzienlijkbedrag van het gebruikelijke maandelijkse tarief van $ 12,95 drukken, is de prijs nog steeds aanzienlijk hoger dan die van concurrenten die hetzelfde serviceniveau bieden.

Aanmelden voor de service is relatief pijnloos en er wordt een grote verscheidenheid aan betalingsopties geboden, ongeacht het type betaling dat u verkiest. Bitcoin is beschikbaar, wat altijd een geweldige anonieme betalingsoptie is.

De klantenondersteuningsopties van de dienst zijn beperkt tot een online systeem voor het indienen van problemen met het ticket, online chat en een ondersteuningsbibliotheek. Dat gezegd hebbende, het ondersteuningspersoneel is uiterst responsief en zeer behulpzaam.

Gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken, solide VPN-optie en die het niet erg vinden om een paar dollar meer te betalen voor een betrouwbare en snelle service, moeten hun opties op de ExpressVPN-website onderzoeken. Als je fan bent van Netflix of Hulu, moet je er rekening mee houden dat de ondersteuning voor beide services beperkt is tot een paar servers in de Verenigde Staten.

Bezoek de ExpressVPN-website voor meer informatie over ExpressVPN of om u aan te melden voor een abonnement.

Comments are closed.