ExpressVPN Getest 2018

ExpressVPN review

Een hoogwaardige VPN voor een zeer schappelijke prijs
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
ExpressVPN-Getest

Ons Oordeel

ExpressVPN biedt een hoogwaardige dienst met clients die goed in elkaar zitten, ruim voldoende locatiekeuze en betrouwbare prestaties.

Aanbieding/Prijzen

95%
  • Probleemloze terugbetalingsgarantie van 30 dagen
  • Clients voor desktop en mobiel
  • Ruime keuze aan servers en locaties
  • Bovengemiddelde Snelheid
  • Geen gratis proefversie
  • Ondersteunt ‘slechts’ 3 gelijktijdige verbindingen
  • Snelheidstests van de server kunnen even duren

Privacy van ExpressVPN

Het privacybeleid van ExpressVPN is om meerdere redenen ongebruikelijk. Gelukkig zijn het goede redenen: het is duidelijk, het is gedetailleerd, het houdt rekening met diverse gebieden en het vertelt je alles wat je wilt weten.

Neem bijvoorbeeld logging. Andere aanbieders kunnen nog wel eens vaag zijn en geen duidelijk antwoord geven. ExpressVPN valt met de deur in huis:

“Wij verzamelen geen logbestanden van je activiteit. Dit houdt in: geen logging van browsergeschiedenis, bestemming van verkeer, inhoud van data of DNS-verzoeken. Wij slaan tevens nooit verbindingslogs op. Dit betekent geen logs van je IP-adres, je uitgaande VPN IP-adres, verbindingstijden of sessieduur.”

Er is een kleine sessielog met je verbindingsdatum, keuze van server en totale hoeveelheid verzonden gegevens. ExpressVPN slaat je verbindingstijden of IP-adressen echter niet op, dus hiermee kan je niet geïdentificeerd worden.

Clients van ExpressVPN hebben een telemetrie-functie die “geanonimiseerde analytics-gegevens kan verzamelen die gebruikt worden voor netwerkdiagnose.” Dat kan verontrustend zijn voor sommige mensen, maar ExpressVPN neemt de tijd om exact uit te leggen wat verzonden kan worden en waar het naartoe verzonden wordt. Ook benadrukken ze dat je het delen van deze gegevens kunt stopzetten middels een instelling in de client.

De rest van de kleine lettertjes was zeer standaard. Het bedrijf slaat je basisgegevens op, maar deelt dit met niemand anders. De website gebruikt cookies en analytics van derde partijen, maar dat doet bijna iedereen. Het is allemaal erg normaal en wij zagen geen reden om ons zorgen te maken over onze privacy.

ExpressVPN installeren op Mac

Prestatie Van ExpressVPN

Het aanmelden voor ExpressVPN gebeurt bijna geheel op één pagina, waarop alle belangrijke details duidelijk getoond worden.

De eerste stap is een keuze tussen het abonnement voor een maand, zes maanden of twaalf maanden. Het bedrijf toont zowel het maandbedrag als het totaalbedrag en de factureringsfrequentie, waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Op het gebied van gevraagde gegevens wordt de registratie tot een minimum beperkt; het bedrijf vraagt alleen om je e-mailadres.

Er is een goed aanbod aan betalingsopties waaronder betaalkaarten, PayPal, Bitcoin en vele andere opties via Paymentwall.

Na ontvangst van onze betalingen genereerde en toonde de ExpressVPN website een veilig wachtwoord voor ons. Dat is een slimme zet, aangezien het hopelijk voorkomt dat gebruikers hetzelfde wachtwoord kiezen dat ze elders ook gebruiken. Het is echter geen probleem als je dat alsnog wilt doen, want er is ook een optie om zelf een wachtwoord te kiezen.

$ 8
32 Maand
  • 30 dagen geld-terug garantie

De volgende pagina toonde een downloadlink voor de Windows-client voor onze laptop en gaf ook links voor andere apparaten.

Je kunt ExpressVPN-clients installeren op zo veel apparaten als je wilt. Dit is wat lastiger dan normaal, want het bedrijf vraag je om een ‘activatiecode’ van 23 tekens die bij je account hoort. Je hoeft dit echter slechts één keer te doen, waarna je tot drie apparaten tegelijkertijd kunt verbinden met de dienst.

Ondervind je problemen tijdens een van de stappen? Er zijn links naar enkele nuttige ondersteuningspagina’s. Wij bekeken het artikel over ‘hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd verbinden met ExpressVPN’ en vonden het duidelijk en eenvoudig. Het bevat handige voorbeelden en nuttige links naar andere relevante details.

 

Wij hebben de Windows-client gedownload en uitgevoerd. Het installatieprogramma vroeg om de activatiecode die we zojuist hadden ontvangen via de website. Er ware een paar eenvoudige configuratieopties en het was daarna binnen een paar seconden geïnstalleerd.

Uit een snelle controle van de ExpressVPN bestanden bleek dat het pakket iets meer ruimte innam dan gebruikelijk (rond de 60MB). De dienst maakt echter het verschil met de twee achtergrondprocessen die slechts 40MB RAM gebruiken (we hebben CyberGhost bijvoorbeeld meer dan 200MB RAM zien gebruiken).

Het kan interessant zijn om te zien hoe vaak een VPN-client bijgewerkt wordt, aangezien dit je een idee geeft van hoeveel tijd er in de app gestoken wordt. Zeer weinig aanbieders geven je hier een duidelijk beeld over, maar ExpressVPN legt het uit op een nieuwspagina. In de eerste helft van 2017 had de app bijvoorbeeld 10 releases, meer dan je zou verwachten van vele gespecialiseerde ontwikkelaars.

De ExpressVPN desktop-client is erg eenvoudig. Start het op, de dichtstbijzijnde locatie wordt automatisch geselecteerd en een klik op de “Verbinden” knop is genoeg om jezelf te beschermen. Klik er nogmaals op om de VPN uit te schakelen.

Met de “Kies Locatie” knop kun je per continent, land of individuele server locaties kiezen. Ook is er een handig favorietensysteem.

ExpressVPN Getest 2018

De locatielijsten bevatten geen details over de drukte op de server, maar met een apart Speed Test venster kunnen de servers getest worden. Het toont de downloadsnelheid in Kbps en enkele eenvoudige latenties. Dit duurt helaas twee tot drie minuten omdat ExpressVPN elke server test. De client zou de optie moeten bieden om alleen de geselecteerde landen of servers te testen. Echter heeft deze uitgebreide aanpak ook voordelen: je kunt zien wat elders de downloadsnelheden en ping-tijden zijn.

Het Instellingen-gedeelte van de client biedt weinig opties, maar er zijn enkele opties die opvallen.

Je kunt je voorkeursprotocol kiezen uit opties zoals OpenVPN via UDP, OpenVPN via TCP, L2TP – IPSEC, PPTP of SSTP. Je kunt ook de Automatische instelling accepteren waarmee de client zelf kiest.

De client biedt tevens een Network Lock optie, een kill switch waarmee al het netwerkverkeer stopt zodra de verbinding uitvalt. Je kunt dit aan- en uitzetten en er is een optie voor toegang tot netwerkapparaten zoals printers of gedeelde harde schijven.

In onze prestatietests behaalde ExpressVPN goede resultaten*. Verbindingen binnen het Verenigd Koninkrijk waren met 31-36Mbps snel en betrouwbaar; nabijgelegen Europese verbindingen waren minder consistent, maar nog steeds zeer acceptabel met 14-35Mbps.

Er veranderde weinig bij een verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, met een gemiddelde downloadsnelheid van 15-25Mbps. Zelfs met een verbinding naar de meest afgelegen server in Azië was de downloadsnelheid nog 3-7Mbps, genoeg voor eenvoudige videostreams.

Het positieve plaatje van ExpressVPN werd voltooid tijdens onze leak tests. De DNS-bescherming zorgde ervoor dat onze identiteit te allen tijde beschermd was.

Eindoordeel

ExpressVPN is duurder dan de meeste VPN’s, maar het geeft je ook toegang tot meer locaties, betere prestaties en een echte focus op internetprivacy. Als kwaliteit van de dienst voor jou belangrijker is dan de prijs, dan kan je deze VPN gerust proberen.
Comments are closed.