Gaming routers

Beste Gaming Router van 2019

Het geheime wapen van elke PRO

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als je een echte pc-gamer bent , heb je waarschijnlijk op een gegeven moment een enorme verbinding vertraging tegengekomen, maar wat als we je vertelden dat de beste game-routers ervoor kunnen zorgen dat je online gaming nooit meer wordt onderbroken?

Wel, het is waar: de beste gaming-routers zullen het netwerkverkeer voorrang geven aan uw games, dankzij een handige kleine truc, genaamd Quality of Service (of QoS), die ervoor zal zorgen dat uw gaming-sessie niet wordt onderbroken door uw kamergenoot die op Netflix zit. Je zult ook MU-MIMO in de gaten willen houden, zodat iedereen bij jou thuis kan gamen zonder elkaar te onderbreken.
 
Bekabelde verbindingen worden meest al gezien als de beste optie om online te gamen, en daar we zijn het volledig mee eens. Maar je moet er ook voor zorgen dat je gamingrouter ook een goede router is. Dus, niet alleen zullen de beste spel routers tot de rand toe gevuld worden met Gigabit Ethernet-poorten, maar ze zullen ook de nieuwste Wifi-standaarden bevatten – momenteel Wi-Fi 5. Het hebben van meerdere antennes die je kunt manipuleren om de signaalsterkte te verhogen kan ook geen kwaad.
 
Rekening houdend met de behoeften van gamers, hebben we hier bij Gosecure de beste gaming routers getest die 2019 te bieden heeft.
 

De beste Gaming router van 2019

Gedetailleerde Reviews hieronder

1.TP-Link Archer C5400 v2 ​

Weeft Een web van wi-fi-prestaties

Bol.com
 • Snel en krachtig
 • Alexa en IFTTT-ondersteuning
 • Duur

Als je op zoek bent naar de nieuwste routertechnologie, maar nog steeds houdt van dat old school esthetiek, dan is de TP-Link Archer C5400 v2 precies wat je zoekt. Dit is een gamingrouter die kwaliteitsvolle functies en toegankelijke setup combineert tot een pakket dat vrijwel iedereen aanspreekt. En als je de Alexa-ondersteuning toevoegt, heb je een router die zich aan elke situatie kan aanpassen, of je je nu richt op het winnen van de nieuwste match in Apex Legends, of je hebt gasten die allemaal verbinding maken met je netwerk.

2. Asus RT-AC86U​

Een pro op bereik en functionaliteit

Bol.com
 • Supersnelle transfers
 • Groot Bereik
 • Duur
 • Te veel functies voor meesten

De Asus RT-AC5300 is een van de beste Gaming Router en biedt een verschillende geavanceerde functies, waardoor online en netwerkgamen zeer gestroomlijnd is. Dit omvat een eenvoudig te gebruiken en toch krachtige interface, evenals uitgebreide QoS-instellingen. Het spin-achtige ontwerp valt niet bij iedereen in de smaak, maar de acht antennes hebben een doel. Ze kunnen worden gebruikt om het wifi-signaal door je hele huis te sturen, wat deze router een uitstekend bereik geeft.

3. TP-Link Archer C5400X​

Een van de meest geavanceerde gaming-router

Bol.com
 • Supersnel
 • Ongelooflijke bereik
 • Zeer duur

We hebben de de TP-Link Archer C5400 v2 al eerder besproken, maar de fabrikant sloeg een ‘X’ aan het einde van deze, om de extreme prestatieverbetering te benadrukken. Het is aanzienlijk duurder, maar dit is misschien wel een van de meest geavanceerde gaming-router die er is. Met acht ethernetpoorten aan de achterkant is het perfect voor het bedraden van een schat aan gamingapparatuur. En dankzij de MU-MIMO- en Tri-band-ondersteuning zijn ook draadloze verbindingen van topklasse. Je kunt overal in je huis het leaderboard toppen.

4. Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500​

Top Snelheid, zonder compromissen
Bol.com
 • Hoge Prestaties
 • Geweldige software
 • Geen breedbandmodem

Ben je een hardcore gamer, storen je roommates altijd je gaming ervaring door altijd Netflix te kijken of zelf games te downloaden, dan is Netgear Nighthawk XR500 iets voor jou. Deze elite-gamingrouter biedt niet alleen krankzinnige 2,2 Gbps-snelheden, maar met MU-MIMO-ondersteuning en unieke gamefuncties, zoals locatiegebaseerde verbindingsfiltering en QoS, kun je de hele nacht gamen zonder een verlammende lagspike te voelen. Bereid je maar voor op een hoge stickerprijs.

 

5. Asus RT-AC5300​

Een high-end beest

Bol.com
 • Geweldige wifi-dekking
 • Krachtige Gaming-functies
 • Groot
 • Een USB 3.0 port

De Asus RT-AC5300 is een uitstekende high-end gaming-router die boordevol geavanceerde functies beschikt. Dit omvat een eenvoudig te gebruiken, maar krachtige interface, bovenop de uitgebreide QoS-instellingen.Het spin-achtige ontwerp valt niet bij iedereen in de smaak, maar de acht antennes hebben een doel. Ze kunnen worden gebruikt om het wifi-signaal door je hele huis te sturen, wat deze router een uitstekend bereik geeft. 

6. Asus RT-AC88U​

4×4 en 1024-QAM leveren de best mogelijke draadloze prestaties  
Bol.com
 • Snelste draadloze snelheden
 • Uitgebreide gebruikersinterface
 • Duur
 • Vereist speciale hardware voor de hoogste snelheden

De Asus RT-AC88U is een dure gaming-router, maar het rechtvaardigt de prijs met krankzinnige 802.11-draadloze  prestaties. Met vier antennes en NitroQAM-technologie, die de snelheden nog verder verhoogt, maakt deze gamingrouter draadloze prestaties mogelijk die de limiet van 1 GB / sec kunnen doorbreken. Maar er is een addertje onder het gras- u zult een NitroQAM draadloze adapter moeten aanschaffen, zoals de Asus PCE AC88, om deze hoge snelheden te zien. Maar met snelheden als deze, is het gemakkelijk in te zien waarom dit een van de beste gaming router is.

7. D-link DIR-885L/R​

Een geweldige all-rounder

Bol.com
 • Goede selectie van functies
 • Goede prestaties
 • Wat aan de dure kant

Het lijkt misschien als of het uit  Battlestar Galactica  komt- de oude Battlestar Galactica – maar de D-Link DIR 885L / R is een betrouwbare midrange gamingrouter met groot bereik en snelheid. Als je op zoek bent naar de beste gaming router, is dit een goede begin – het heeft een goede variëteit aan usb poorten en een mooi ontworpen gebruikersinterface. Het beschikt ook over DD-WRT open-source firmware, waardoor deze router even flexibel als krachtig is. 

6 Router instellingen Voor gamer

Als er een hel bestaat voor online gamers,  dan zou de ergste straf een razendsnelle verbinding met een slechte router. Uiteindelijk speelt de snelheid van je internet  geen rol als je router het niet bij kan houden – en een slechte router kan elke online game-ervaring verpesten.

Met andere woorden, als je veel spendeert aan een supersnelle verbinding van uw ISP, maar nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid vertraging of pakketverlies ondervind, ligt de oorzaak mogelijk bij uw router. hier onder bespreken we enkele functies, tips en aanpassingen die u kunnen helpen.
 

Zijn Gaming Routers gewoon een hype?

Een gamingrouter is een router die speciaal is ontworpen om netwerkinstellingen te optimaliseren voor de best mogelijke game-ervaring. Of tenminste, dat is wat marketeers willen dat je denkt. Ze willen je ervan overtuigen dat gaming-routers iets bieden dat normale routers niet doen, in de hoop dat je bereid bent om een premium te betalen voor internet van betere kwaliteit.

Om eerlijk te zijn, waren Gaming Routers in het verleden superieur, maar dat is jammer genoeg niet meer het geval.
 
Het simpele feit is dat de meeste moderne routers, zelfs de standaard, functies ondersteunen die nodig zijn voor een soepele gaming-sessie. Dat betekent echter niet dat een goedkoop router even goed is . Een model van 20 eur heeft misschien de juiste specificaties op papier, maar is waarschijnlijk niet betrouwbaar in het dagelijks gebruik en zal niet langer dan een jaar meegaan.
 
Als je na je online research vind dat een een gaming-router de beste waarde biedt, ga je gang en koop het! 
Het enige dat we zeggen is, 
het is niet noodzakelijk beter omdat er gaming router op staat . Als je een respectabele niet-gaming-router met de juiste specificaties kunt vinden, zou dit meer dan genoeg moeten zijn.
 

Router Functies and Tips voor Gaming Router

Als je Gebruik maakt van de volgende functies en tips heb je een kleiner kans op  netwerkproblemen, en maximaliseer je netwerkprestaties waardoor dit kan leiden tot onderbrekingsvrije gaming sessies.

1. Quality of Service (QoS)

Quality of Service is een router functie die bepaalde datapakketten voorrang geeft op bepaalde aangesloten apparaten. Dit is handig wanneer meerdere gebruikers op hetzelfde netwerk werken en allemaal netwerkintensieve activiteiten uitvoeren.

 
Als uw partner bijvoorbeeld Netflix in HD bekijkt en uw zoon of dochter via Skype videochat met hun vriendin of vriend, kan dat alleen veel bandbreedte opeisen, waardoor er biter weinig over blijft om te gamen. Wanneer het netwerk overbelast is, kunnen uw datapakketten blokkeren en dit resulteert in vertraging.
 
Als QoS is ingeschakeld, kunt u gaming gegevens voorrang geven boven Netflix-, Skype- en zelfs torrent-downloadgegevens. Zodra gaming gegevens op de router aankomen, wordt deze onmiddellijk doorgestuurd naar uw apparaat.

Routers met QoS ​

2. Gigabit Ethernet Ports

Bij gaming moet je altijd de voorkeur geven aan Ethernet i.p.v. wifi. Hoewel gamen op Wi-Fi zeker mogelijk is, offert u snelheid en latency op om draadloos te zijn.

 

Voor maximale prestaties, moet u een router met gigabit Ethernet-poorten gebruiken. Gigabit Ethernet kan snelheden tot 1000 Mbit / s (of 25 MB / s) verwerken, ervan uitgaande dat uw verbinding deze snelheden kan leveren. Gigabit Wi-Fi bestaat ook, maar door storing en andere Wi-Fi-hindernissen kan het veel moeilijker zijn om de theoretische maximale snelheid te bereiken.

 

Wat als uw router zich in een andere kamer bevindt? Gebruik dan powerline-adapters! Met Powerline-adapters kunt u internetgegevens overbrengen via normale stopcontacten. Ze komen in paren. De eerste maakt via Ethernet verbinding met uw router en de tweede maakt via ethernet verbinding met uw apparaat. Het is een eenvoudige manier om Ethernet door kamers te krijgen.

 

3. MU-MIMO

 MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output) is een belangrijke functie als uw netwerk veel verschillende apparaten bedient. Nogmaals, het komt vaak genoeg voor dat er iemand in het huis Netflix kijkt, een andere torrents downloadt, een andere op Skype zit, en dat terwijl jij aan het gamen bent.

 
Zonder MU-MIMO moet uw router elk apparaat één voor één bedienen, en dit kan de algehele netwerksnelheid vertragen. Met MU-MIMO kan de router meerdere “mini-netwerken” opstellen en elk apparaat tegelijkertijd bedienen. 

4. Draadloze kanalen

Een van de belangrijkste redenen om gamen op wifi te vermijden, is dat wifi-signalen storing kunnen veroorzaken. Wanneer een signaal storing heeft, kan het zijn bestemming niet bereiken en moeten de gegevens opnieuw worden verzonden. Met voldoende storing zullen latentie en packet loss toenemen.

Er kan storing optreden op zowel 2,4 GHz- als 5GHz-banden, maar het komt vaker voor bij het gebruik van 2,4 GHz. De 2,4 GHz-band kan maar op 11 kanalen uitzenden en slechts drie daarvan zijn niet-overlappend. De 5GHz-band heeft 23 niet-overlappende kanalen. Hoe meer uitzendingen op een kanaal plaatsvinden, hoe groter de verstopping.

Ongeacht welke band  je gebruikt, moet je absoluut je wifi-netwerk analyseren, om te zien welk kanaal het minst wordt gebruikt en handmatig je router instellen om dat kanaal te gebruiken. Dit zou moeten helpen bij storing en congestie.

5. CPU and RAM

CPU en RAM zijn de eerste overwegingen die we maken bij het kiezen van computers en mobiele apparaten, maar niet bij routers. Waarom is dat? Natuurlijk hoeven routers geen intensieve programma’s zoals Photoshop uit te voeren, maar ze moeten elke seconde tonnen netwerkgegevens verwerken.

Als de CPU van uw router zwak is, kan deze mogelijk zware netwerkaanvraag niet bijhouden. Games verzenden en ontvangen elke seconde een ton gegevens en zodra u de constante toestroom van gegevens, videostreams, bestands downloads, videochat, …toevoegt vanaf meerdere aangesloten apparaten, kan een zwakkere router problemen ondervinden bij het laden.

Als een computer en een smartphone de enige apparaten in op netwerk zijn, kunt u mogelijk met een goedkopere router wegkomen. Maar als u tientallen tablets, laptops, andere smartphones, smart-tv’s en verschillende andere internet of Things-apparaten hebt, is een snelle CPU prioriteit.
 
Comments are closed.