Goose VPN

GooseVPN review

Een veelbelovende, jonge VPN uit Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Goose-VPN-website
Goose-VPN
Experts raken wellicht gefrustreerd vanwege het ontbreken van functionaliteiten, maar voor de minder ervaren gebruiker biedt het veel leuks. Het proberen waard.
 • Bijna gratis proefversie
 • Werkt op een groot aantal platformen
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Deblokkeert Netflix
 • Geen kill switch
 • Windows-client is erg standaard
 • Maandelijkse facturering is duur
3.5/5

GooseVPN Aanbieding

Betalingsoptie

30-daagse niet-goed-geld-terug garantie.

GooseVPN Review

Goose VPN is een in Nederland gevestigde privacy-aanbieder met enkele aansprekende functionaliteiten en producten.

Goose heeft een omvangrijk VPN-netwerk met meer dan 63 locaties in 28 landen. De meeste locaties zijn in Europa en de Verenigde Staten, maar er zijn ook servers in Australië, Hong Kong, India, Israël en Singapore. De volledige lijst is beschikbaar via de Goose site.

Sommige van deze servers ondersteunen P2P. Het bedrijf biedt aparte clients voor Windows, Mac, IOS en Android, een Chrome extensie en installatie-instructies voor vele andere apparaten en platformen.

Het is ongebruikelijk dat er geen limiet voor het aantal apparaten is. Heb je zes, zeven, acht of meer apparaten die je tegelijkertijd wil verbinden? Dan kan dat. Dit betekent niet dat de hele familie tegelijk kan downloaden; je account is bedoeld voor slechts één persoon. Desondanks zijn we toch blij dat er geen beperking is voor het aantal apparaten.

Het niveau van de klantenservice is veelbelovend. Ze zijn 24/7 bereikbaar, elke dag van het jaar (inclusief via live chat) en streven ernaar om alle vragen van gebruikers binnen “een paar uur” te beantwoorden en op te lossen. Goose geeft verder aan dat het de klantenservice niet uitbesteedt, wat naar onze mening een extra pluspunt is.

Qua marketing is de website soms een beetje te enthousiast. Ter illustratie: elke keer dat we de hoofdpagina verversten, gaf de site aan dat er “een paar seconden geleden” een jaarabonnement verkocht was. Dit is waarschijnlijk bedoeld om de populariteit van Goose te demonstreren, maar wij hadden onze bedenkingen.

Met de verkoop van een jaarabonnement per minuut zou het bedrijf dagelijks 1440 nieuwe gebruikers hebben. Dit lijkt onwaarschijnlijk, en aangezien deze tijden bij elk paginabezoek willekeurig veranderden, vermoeden wij dat deze aantallen niet de daadwerkelijke verkoopcijfers zijn.

De prijs is degelijk. Met een Unlimited Goose jaarabonnement krijg je onbeperkt verkeer voor €4,99 per maand en betaal je per jaar. Hetzelfde product is beschikbaar met maandelijkse facturering, maar de prijs gaat flink omhoog naar €12,99 per maand. Koopjesjagers kunnen kiezen voor het abonnement van 50GB per maand voor slechts €2,99. Dat kan een goede deal zijn als je de dienst slechts sporadisch gebruikt, hoewel onze voorkeur in die gevallen uitgaat naar een systeem waarbij je betaalt voor een datapakket dat nooit verloopt.

Het bedrijf heeft een terugbetalingsgarantie van 30 dagen, maar je krijgt je geld alleen gegarandeerd terug als je minder dan 100MB bandbreedte hebt gebruikt. Gelukkig biedt Goose VPN ook een ‘gratis eerste maand’ bij elk abonnement. Dit is wellicht niet in iedere situatie volledig gratis, aangezien het €0,45 kost om een PayPal-account te valideren, maar het betekent wel dat je gedurende lange tijd goed kunt testen zonder noemenswaardige kosten.

Video afspelen

GooseVPN Overzicht

GooseVPN
VERBINDING SNELHEID 4/5
DEBLOKKEERT NETFLIX Nee
PRIVACY GOED
ENCRYPTIE 256-bit AES
GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN ONBEPERKT
SERVER DEKKING GOED
ONDERSTEUNENDE APP IOS/ ANDROID/ WINDOWS/ LUNIX
KLANTENONDERSTEUNING GOED
GELDTERUGGARANTIE 30 DAGEN
P2P FILE SHARING MOGELIJK
GEBRUIKERS LOGS NO LOGS

Privacy Van GooseVPN

Goose pronkt op de website met een ‘100% log vrij’ beleid, maar als je meer VPN-aanbieders hebt bekeken weet je dat ze dit allemaal doen, zelfs als het niet helemaal klopt. Daarom is het een goed idee om de kleine lettertjes te lezen om te controleren wat er echt gebeurt.

Het privacybeleid van Goose telt meer dan 2000 woorden, maar dat is wat ons betreft prima aangezien er veel belangrijke informatie in staat en weinig cryptische omschrijvingen van juridische termen.

Goose-VPN-op-laptop

In het beleid staat duidelijk uitgelegd dat Goose “geen enkele informatie over de internetactiviteiten van gebruikers opslaat in een cachegeheugen, noch verzamelt, noch opslaat”. Daarna behandelt het sessiedata, waarbij uitgelegd wordt dat de dienst je originele IP-adres niet opslaat en ook geen informatie bewaart over de servers die je binnen een sessie gebruikt. Vele VPN-aanbieders zijn vaag over dit vraagstuk of benoemen het helemaal niet.

De enige data die bewaard lijkt te worden is het bandbreedtegebruik per account. Dat is geen verrassing, aangezien het bedrijf een product met gelimiteerde bandbreedte aanbiedt. Met uitsluitend dit detail komt je privacy niet in gevaar.

Het beleid benadrukt dat Goose eigenaar en beheerder is van het eigen netwerk, waarmee het veel meer controle heeft over de activiteiten. Een paragraaf legt bijvoorbeeld uit hoe servers geconfigureerd worden:

“Het besturingssysteem van de servers is uitgeschakeld behalve bij modules die nodig zijn voor de overdracht van internetverkeer. Alle servers van GOOSE VPN zijn beveiligd met Linux verharding, firewalls en er is software op geïnstalleerd tegen spam, virussen en DDOS-aanvallen om te voorkomen dat derden kwaadwillige aanvallen uitvoeren op het servernetwerk van GOOSE VPN.”

Dit zijn de soort details die wij graag zien, hoewel we bij dit voorbeeld wel een paar vragen hebben. Waarom heeft een VPN-server waarop het besturingssysteem grotendeels uitgeschakeld is bijvoorbeeld software nodig tegen spam? Dat is volgens ons niet nodig. Hierdoor vragen wij ons af of het beleid zo grondig is geschreven zodat men onder de indruk raakt, in plaats van dat het een volledig juiste omschrijving is van wat het bedrijf echt doet.

De gebruiksvoorwaarden van Goose bevatten een ongebruikelijke fair use policy. In plaats van vage waarschuwingen over ‘buitensporig gebruik’ geeft Goose de limiet aan: wanneer “een gebruiker beslag legt op meer dan 1% van de gehele bandbreedte van het GOOSE netwerk”. Dat lijkt ons een eerlijke oplossing, maar zelfs wanneer je over de limiet heen gaat ontvang je eerst een waarschuwing voordat het bedrijf actie onderneemt. Het beleid stelt gelukkig echter dat dit nog nooit voorgekomen is.

GooseVPN Features & Gebruik

De aanmeldingsprocedure voor Goose VPN is redelijk eenvoudig. Voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in, selecteer een pakket en kies je betalingsmethode (betaalkaarten en PayPal worden ondersteund).

De eerste 30 dagen zijn bijna gratis, met (zoals voorheen vermeld) een betaling van €0,45 om je PayPal-account te valideren. Wij snappen niet echt waarom dit nodig is – weinig aanbieders doen iets soortgelijks – maar zelfs als Goose de deal zou omschrijven als “30 dagen voor €0,45” zou dit nog steeds een goede aanbieding zijn. Meld je bijvoorbeeld aan voor het gelimiteerde account van 50GB (€2,99); hiermee krijg je 50GB aan data en betaal je vooraf maximaal €0,45. 50GB is meer dan genoeg om uitgebreid te testen.

Nadat je je aangemeld hebt, word je middels een e-mail welkom geheten. Hierin vind je downloads, veel gestelde vragen en contactgegevens van de Goose klantenservice, voor het geval je tegen problemen aanloopt.

Wij gingen naar de Downloads-pagina en troffen een ongebruikelijk hoog aantal opties en informatie. Naast de reguliere Windows, Mac, Android en iOS-clients waren er installatie-instructies voor routers, Synology NAS-apparaten, Chrome besturingssystemen, Linux en zelfs Raspberry Pi 3 (Kodi). Alsof dat nog niet genoeg is, is ook voor experts alles om apparaten handmatig te installeren hier te vinden; Goose OpenVPN CA certificaat, serverdetails en OVPN-bestanden.

goose-op-alle-apparaten

Tijdens onze vorige review van de dienst hadden wij grote verbindingsproblemen met enkele Goose-locaties. Deze keer waren er geen problemen en konden we moeiteloos verbinding maken met elke server.

Downloadsnelheden waren ook goed. Verbindingen binnen het Verenigd Koninkrijk gaven een zeer acceptabele 46-54Mbps op een 75Mbps-lijn. Nabijgelegen Europese landen – Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje – gaven redelijke snelheden; rond de 40Mbps in Frankrijk en 38Mbps in Duitsland. Echter ware enkele locaties zeer inconsistent. De prestaties in Nederland liepen bijvoorbeeld uiteen van 6Mbps naar 38Mbps, afhankelijk van de gebruikte server.

Het verschil was nog groter bij verbindingen op grote afstand. Dit varieerde van een langzame 4Mbps downloadsnelheid bij een verbinding van het Verenigd Koninkrijk naar Australië, tot een uitstekende 30Mbps bij een verbinding naar India.

Het deblokkeren van websites ging goed. Goose gaf ons toegang tot Netflix en BBC iPlayer. Het is onmogelijk te voorspellen hoe lang dit duurt; met name Netflix is continu bezig met het blokkeren van VPN’s. Ten tijde van onze review werkte Goose perfect.

Een nieuwe Chrome-extensie vergemakkelijkt toegang tot geografisch geblokkeerde websites. Klik op een icoon in de adresbalk, kies een locatie, druk op de Verbind-knop en je nieuwe IP-adres is binnen luttele seconden gereed. Dit geldt uiteraard alleen voor Chrome, dus zorg dat je deze browser gebruikt. Als je slechts een paar websites wil bezoeken werkt het erg goed.

Na verloop van tijd waren er slechts een paar irritaties met de client. Er verschijnt standaard elk kwartier een waarschuwing als de client geminimaliseerd is zonder verbinding. Dat klinkt als een redelijk idee, maar het is niet goed geïmplementeerd. In plaats van een desktop notificatie laat de client een venster zien dat op de voorgrond treedt. Als je aan het typen bent zonder dat je naar het scherm kijkt, kun je meerdere toetsaanslagen verliezen. Daarna moet je handmatig terugkeren naar je applicatie en het nogmaals intypen. Je kunt dit gelukkig uitzetten, maar dit zou niet nodig moeten zijn.

Tot slot voerden we een aantal privacy checks uit via dnsleaktest.com en andere websites. Tijdens de vorige review lieten enkele sites DNS leaks zien, maar deze keer waren er geen problemen. DNS, WebRTC en andere tests werden allen succesvol doorlopen en Goose beschermde onze identiteit in elke situatie goed.

online-betalen

Het is interessant om de store-pagina voor elke mobiele app te bekijken, of je ze nu gaat gebruiken of niet. Goose VPN heeft met 5 sterren op iTunes en 4.3 sterren op Google Play zeer goede beoordelingen. Ook zijn beide apps minder dan een maand voor onze review geüpdatet.

Wij zijn voor de Windows-client gegaan. Tijdens het installeren konden we kiezen uit verschillende talen (Engels, Duits of Nederlands) en de installatie verliep probleemloos.

De Goose VPN client opent met een loginpagina. Het is ongebruikelijk, maar we kregen opties om in te loggen met Facebook of Google. Dat is geen goede keuze te noemen op het gebied van privacy, aangezien Goose daarmee wellicht meer informatie over je te weten kan komen. Echter kan het voor sommigen een praktische keuze zijn. (Wij zijn voor de ouderwetse maar veiligere manier gegaan en hebben een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt.)

De gebruikersinterface ziet er in eerste instantie wat druk uit. Er zijn details over je huidige IP-adres, de standaardserver, een map met een locatie en een knop om te verbinden, en in het geval van een gelimiteerd account ook een meter die aangeeft hoeveel bandbreedte je over hebt. Er zijn ook links om je account te upgraden, te controleren op updates en verwijzingslinks waarmee je vrienden zich kunnen aanmelden (en jij geld kunt verdienen).

De serverselectie ziet er vergelijkbaar uit met andere clients. Klik op de standaardlocatie om een lijst weer te geven waarin aangegeven staat welke servers het beste werken voor specifieke toepassingen (P2P, video streaming). Ook is er een simpele indicator voor serverdrukte.

Er zijn enkele problemen. De “Verbind” knop verbindt je bijvoorbeeld niet standaard met de dichtstbijzijnde server; je moet handmatig een server kiezen. Er is een op locatie gebaseerde verbindingsoptie verborgen in de Instellingen, maar dat werkt alleen als je de client instelt om automatisch te verbinden bij het opstarten. Dit is minder eenvoudig dan bij de meeste diensten.

Het Favorietensysteem is ook erg simpel. Je kunt één server instellen als Favoriet waar de client mee verbindt bij het opstarten, maar er is geen manier om een groep Favorieten aan te maken.

Het icoontje in de systeembalk heeft geen rechter muisklik-opties voor verbindingen. Je kunt bijvoorbeeld niet rechts klikken om je huidige server te zien, een verbinding te beëindigen of een nieuwe verbinding te maken. Deze handelingen zijn alleen beschikbaar vanaf het hoofdscherm.

Ook binnen de Instellingen zijn er beperkte functionaliteiten. Er is geen kill switch, geen speciale bescherming tegen DNS leaks; er zijn zelfs helemaal geen geavanceerde opties. De enige significante optie is de mogelijkheid om je protocol in te stellen. PPTP, L2TP, IKEv2 en OpenVPN zijn beschikbaar, en zelfs dan is de standaardinstelling de ‘Automatisch’ optie welke “het beste beschikbare protocol voor jouw apparaat en de geselecteerde server toepast”. Het beste voor wat? Snelheid, veiligheid, iets anders? En betekent dit dat niet alle servers elk protocol ondersteunen?

Uiteindelijk was het tijd voor wat daadwerkelijke tests*. Wij kozen voor een plaatselijke server in het Verenigd Koninkrijk, klikten op de Aan-knop en keken toe hoe de client verbinding maakte.

Wij maakten ons meteen zorgen over het feit dat onze verbinding niet standaard het OpenVPN-protocol gebruikte. In plaats daarvan gebruikte de client automatisch IKEv2. Dat is geen groot beveiligingsprobleem, maar ervaren gebruikers kiezen wellicht graag voor hun voorkeursprotocol in de Instellingen om ervoor te zorgen dat dit altijd gebruikt wordt.

Een paar minuten later viel ons nog iets vreemds op. Er verscheen een pop-up scherm met de vraag of wij tevreden waren over Goose VPN. Een tweede scherm vroeg ons om feedback. Beide schermen konden met een klik afgesloten worden, maar als je het ons vraagt zitten de meeste gebruikers niet te wachten op marketing pop-ups op hun eigen systeem, zelfs niet eenmalig.

Alternatieve VPN-opties

Hoewel GooseVPN bovengemiddelde beveiliging en verbindingssnelheden biedt, verkiest u mogelijk een andere provider, misschien een die meer configuratieopties biedt of een groter servernetwerk heeft.

In dat geval past een van de twee volgende VPN-providers wellicht beter bij u.

Brancheleider ExpressVPN bestaat al een aantal jaren en heeft een goede reputatie bij VPN-gebruikers behouden. Het wordt door velen beschouwd als de beste all-round VPN-provider die vandaag beschikbaar is.

De provider heeft over de hele wereld  VPN-servers en veel van de servers bieden betrouwbare toegang tot vele populaire streamingdiensten zoals Netflix.

De provider biedt standaard privacy, beschermingen en de geweldige klantenondersteuning.

Enige nadeel is dat expressvpn duurder dan andere VPNdiensten, maar gelukkig hebben we voor onze lezers een Promo.

 • Snelste all around verbindingssnelheden
 • Geweldige wereldwijde server-dekking

30-dagen geld-terug garantie.

NordVPN is ook een zeerbekende VPN-provider, met jarenlange betrouwbare service.

De provider biedt een eersteklas service voor een lage prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers met een beperkt budget, die op zoek zijn naar een deal, maar geen service willen opofferen.

De wereldwijde serverdekking van de provider ontbreekt in vergelijking met ExpressVPN en enkele andere providers. We zijn  er echter zeker van dat het zal voldoen aan de behoeften van de meeste gebruikers.

 • Snelle verbindingssnelheid
 • Goede Prijs/Kwaliteit

30-dagen geld-terug garantie.

Eindoordeel GooseVPN

Een aardige dienst met een goede klantenservice en een duidelijk ‘geen logbestanden’ beleid. Het heeft beperkte functionaliteiten en de Windows-client mag opnieuw ontworpen worden, maar Goose VPN doet veel goed. Het is voor de minder veeleisende gebruikers het proberen waard.

Leer alles wat een VPN kan doe en hoe een VPN werkt.

Een VPN of virtual private network helpt bij de online veiligheid en bescherming, terwijl het je privézaken privé houdt. Beste VPN van 2019

Comments are closed.