HideMyAss! bezoek website

HideMyAss! review

Deze VPN-dienst is van het beveiligingsbedrijf Avast
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
HideMyAss! bezoek website

Ons Oordeel 

Deze VPN-dienst is eenvoudig te gebruiken en heeft een uitgebreid netwerk aan servers, maar de sessielogging is zorgwekkend.

  • Groot netwerk aan servers
  • Bovengemiddelde snelheid
  • Gebruiksvriendelijk
  • Redelijke prijs voor het jaarabonnement
  • Sessielogging
  • Beperkte configuratiemogelijkheden
  • Applicatie-specifieke kill switch

HideMyAss Aanbieding en prijzen

HideMyAss! is al meer dan 10 jaar een populaire aanbieder van VPN-diensten, maar is nu overgenomen door Avast. Wil je deze VPN testen Klik hier

$ 11
99 Maand
  • Maandelijks wordt $11.99 gefactureerd.
$ 4
99 Maand
  • Jaarlijks wordt $119.76 gefactureerd.
Beste Koop
6
99 Maand
  • Om de 6 Maanden wordt $83.88 gefactureerd.

Het bedrijf biedt meer dan 840 servers in 350 locaties en 190 landen, veel meer dan de meeste concurrenten.

Met load balancing kan HideMyAss in elke locatie de minst drukke server aanbevelen, waarmee de snelheid hoog blijft.

De HideMyAss website vermeldt trots dat “onze VPN-software werkt op al je apparaten”. Dat betekent desktops, tablets, mobiele telefoons, smart Tv’s en spelcomputers. Er is weinig recente installatie-informatie beschikbaar buitenom de belangrijkste platformen, maar ervaren gebruikers zouden het zonder veel problemen aan de praat moeten krijgen.

Er is sinds kort een gratis proefversie van 30 dagen beschikbaar in de Verenigde Staten (Europese landen volgen waarschijnlijk spoedig), maar de reguliere prijzen zijn redelijk typisch voor een hoogwaardige VPN: 10,99 voor een enkele maand, €7,49 per maand voor 6 maanden of €5,99 per maand voor een jaarabonnement.

Er is in ieder geval een terugbetalingsgarantie van 30 dagen, maar er zijn voorwaarden. Het geldt alleen als je minder dan 10GB aan data gebruikt hebt en minder dan 100 keer verbonden hebt.

Privacy: HideMyAss 

HideMyAss heeft meer voorwaarden en beleidspagina’s dan bijna alle andere VPN-aanbieders, maar als je de tijd neemt om ze door te lezen dan ontdek je interessante details.

Bij het aanmelden voor een account slaat het bedrijf je oorspronkelijke IP-adres op en bewaart dit tot twee jaar na opzegging van je account. Andere VPN’s bewaren doorgaans alleen je e-mailadres; sommigen doen zelfs dat niet.

 

 

Privacy

Ook enkele betalingsdetails worden twee jaar bewaard en communicatie met de klantenservice wordt tot zes maanden bewaard. Details van de live chat, met daarbij opnieuw je IP-adres, worden maandenlang bewaard door een ander bedrijf.

Net als andere dienstverleners logt HideMyAss je internetactiviteit niet. Echter slaat het, in tegenstelling tot vele andere diensten, wel je inkomende IP-adres op wanneer je een VPN-sessie opstart, evenals het IP-adres van de gebruikte server. Deze data wordt tussen de twee en drie maanden bewaard.

Deze sessielogging maakt weinig uit als je de VPN alleen gebruikt voor de bescherming van reguliere internetactiviteiten zoals het ontvangen van e-mail of online winkelen. Download je echter torrents of ben je bezig met andere activiteiten waarbij iemand je IP-adres kan opslaan en onderzoeken, dan bestaat er een manier om verband te leggen tussen die handelingen en je HideMyAss-account.

VPN-reviews voor jou specifieke behoefte

Prestaties: HideMyAss 

De inschrijfprocedure is bij HideMyAss vergelijkbaar met andere VPN’s. Kies een abonnement, kies een betalingsmethode (betaalkaart, PayPal en UnionPay worden ondersteund) en betaal op de gebruikelijke manier.

Het HideMyAss accountscherm toont basisdetails over het account en de licentie en bevat links voor de installatie van de VPN op apparaten en routers. Bij problemen kun je gebruikmaken van de Contact-knop die je doorverwijst naar een live chat waarin je om hulp kunt vragen.

De HideMyAss Windows-client opent met een eenvoudige interface. Je krijgt de keuze tussen drie opties.

Instant Mode maakt met een klik op de knop automatisch verbinding met de dichtstbijzijnde server.

Freedom Mode verbindt met het dichtstbijzijnde land met vrijheid van meningsuiting. Het bedrijf stelt dat deze variant bedoeld is voor gebruikers in “censuurregimes”. Hiermee kunnen ze verbinden met “de snelst mogelijke server in het dichtstbijzijnde land dat door HMA! is vastgesteld als een veilig land met vrijheid van meningsuiting.”

Location Mode biedt een lijst met alle beschikbare servers per land of stad. Er is een zoekfunctie waarmee je snel informatie kunt vinden en een eenvoudig favorietensysteem voor snelle toegang tot veelgebruikte locaties. Er is geen informatie over de drukte, maar HideMyAss gebruikt ogenschijnlijk voor elke locatie de minst drukke server.

HideMyAss-vpn

 Een ongebruikelijke functionaliteit van HideMyAss is dat het toestaat om sommige locaties te benaderen via een ander land. Je kunt bijvoorbeeld een server in de Verenigde Staten bereiken via een server in Nederland of Singapore. Hiermee leid je je verkeer eerst om via de server in Nederland of Singapore voordat het naar de Verenigde Staten gaat. Met deze extra stap kan het moeilijker worden om vanaf het eindpunt terug te herleiden wie je bent. Aan de andere kant zorgt dit waarschijnlijk voor langzamere verbindingen. 

Hiernaast zijn er weinig configuratiemogelijkheden. Je kunt ervoor zorgen dat HideMyAss opstart bij het opstarten van Windows of bij het verbinden met onveilige Wi-Fi. Je kunt ook aangeven of je OpenVPN wilt gebruiken met TCP of UDP en er is een kill switch ter bescherming van je identiteit als de VPN-verbinding uitvalt. Daar blijft het bij.
De kill switch werkt anders dan we gewend zijn, omdat het netwerktoegang blokkeert voor specifieke applicaties (de meeste VPN’s blokkeren het hele systeem). Dit werkt, maar het is lastiger om te installeren omdat je handmatig moet aangeven wat je allemaal wilt afsluiten. Ook moet je onthouden om nieuwe apps toe te voegen zodra je ze installeert.

Toch zijn de hoofdfunctionaliteiten voor serverselectie eenvoudig te gebruiken. Als je haast hebt kan de Windows-client ook snel gebruikt worden via het HideMyAss-icoon in de systeembalk. Klik rechts op het icoon en selecteer Verbind om te verbinden met de meest recente locatie; de Wijzig IP-adres optie geeft je een nieuw IP-adres door opnieuw te verbinden met de huidige server; ook is er een optie om de verbinding te verbreken als je klaar bent.

De eenvoud van de client betaalt zich ook uit op het gebied van systeembelasting. HideMyAss gebruikte doorgaans minder dan 25MB RAM op ons Windows 10 testsysteem; minder dan de helft van de meeste clients.

HideMyAss deed het ook goed in onze prestatietests*. Verbinding met de dichtstbijzijnde server in het Verenigd Koninkrijk gaf ons redelijke downloadsnelheden van 28-34Mbps. Verbindingen met Nederland en andere nabijgelegen landen leverden vergelijkbare prestaties.

Verbindingen van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten hadden een zeer acceptabele snelheid van 20Mbps en zelfs met de lange-afstandslocaties (onder meer Hong Kong, Singapore, Japan en Australië) behaalden we doorgaans 3-6Mbps.

De positieve ervaring hield aan tot het einde van de review, want HideMyAss blokkeerde DNS- en WebRTC-leaks en waarborgde te allen tijde de veiligheid van onze echte identiteit.

Ons Review

Het beleid voor gegevensverzameling van deze dienst kan problematisch zijn indien privacy voor jou belangrijk is. Echter is de snelheid goed en krijg je toegang tot een van de grootste VPN-netwerken, dus als je hier prioriteit aan geeft is HideMyAss het proberen waard.

Meer VPN reviews en uitleg

Comments are closed.