HideMyAss

HideMyAss! review ​

Deze VPN-dienst is van het beveiligingsbedrijf Avast

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
HideMyAss! bezoek website
HMA-logo

Deze VPN-dienst is eenvoudig te gebruiken en heeft een uitgebreid netwerk aan servers, maar de sessielogging is zorgwekkend.

 • Groot netwerk aan servers
 • Bovengemiddelde snelheid
 • Gebruiksvriendelijk
 • Redelijke prijs voor het jaarabonnement
 • Sessielogging
 • Beperkte configuratiemogelijkheden
 • Applicatie-specifieke kill switch
3.5/5

HideMyAss! Aanbieding

Betalingsoptie

Aanmelden voor HMA! via de website is snel en eenvoudig. De service biedt een gratis proefperiode van 7 dagen. Als u zich aanmeldt voor de dienst moet u wel een betaalmethode invoeren, Je betaald wel pas  als de proefperiode voorbij is. 

Alle inschrijvingen worden gedaan met een HTTPS-verbinding voor beveiliging en betaling kan worden gedaan met een creditcard, PayPal, bankkaart en UnionPay. Helaas is Bitcoin geen betalingsoptie.

30-daagse niet-goed-geld-terug garantie. Opzeggen kan op elk moment.

Aanbieding en prijzen

HideMyAss! biedt redelijke prijzen, vooral voor degenen die kiezen voor het jaarabonnement.

HideMyAss! Installatie

Installatie

De HMA! app op uw computer installeren

Ik heb de app zelf geïnstalleerd en het was vrij eenvoudig. De downloadpagina van de service biedt koppelingen naar installatiebestanden voor Mac-, Windows-, Android-, iOS- en Linux-systemen. Installatiebestanden zijn ook beschikbaar voor oudere versies van Mac OS X en Windows (inclusief XP, Vista, 7 en 8).

Nadat de korte download was voltooid, bestond de installatie op mijn Mac uit het dubbelklikken op het installatiebestand en het uitvoeren van de installatie-app. De app wordt automatisch geïnstalleerd – u hoeft geen gecompliceerde opties of instellingen te selecteren.

Eenmaal geïnstalleerd, wordt de Hide My Ass! app automatisch geopend, klaar voor mij om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren die ik online heb gemaakt toen ik voor het eerst koos om een HMA! abonnement aan te schaffen.

Windows-gebruikers kunnen verzekerd zijn van hetzelfde gemak van installatie,  De HMA! Windows-app wordt geleverd als een .exe-bestand, waarvoor u slechts een eenvoudige dubbelklik nodig hebt om het installatieprogramma uit te voeren. 

De HideMyAss! App Installeren op een Mobile Apparaat

Installatie op de iPhone gaat even makkelijk elke andere  iOS-app. Door de Strenge regels van Apple , wordt de app gedownload en geïnstalleerd via de Apples eigen App Store. 

Downloaden duurde slechts enkele ogenblikken en met een snelle tik op het pictogram van de app was ik klaar om te beginnen. Bij de eerste verbinding met een VPN-service installeert de app een certificaat op het apparaat om verbinding met de server mogelijk te maken.
 
De app is ook beschikbaar voor Android-apparaten, vanuit de Google Play Store. De Android-download kost is even snel en de app is gereed om te worden uitgevoerd met een tik van uw vinger.
 

HideMyAss!: Privacy

Privacy

HideMyAss heeft meer voorwaarden en beleidspagina’s dan bijna alle andere VPN-aanbieders, maar als je de tijd neemt om ze door te lezen dan ontdek je interessante details.

Bij het aanmelden voor een account slaat het bedrijf je oorspronkelijke IP-adres op en bewaart dit tot twee jaar na opzegging van je account. Andere VPN’s bewaren doorgaans alleen je e-mailadres; sommigen doen zelfs dat niet.

Ook enkele betalingsdetails worden twee jaar bewaard en communicatie met de klantenservice wordt tot zes maanden bewaard. Details van de live chat, met daarbij opnieuw je IP-adres, worden maandenlang bewaard door een ander bedrijf.

Net als andere dienstverleners logt HideMyAss je internetactiviteit niet. Echter slaat het, in tegenstelling tot vele andere diensten, wel je inkomende IP-adres op wanneer je een VPN-sessie opstart, evenals het IP-adres van de gebruikte server. Deze data wordt tussen de twee en drie maanden bewaard.

Deze sessie logging maakt weinig uit als je de VPN alleen gebruikt voor de bescherming van reguliere internetactiviteiten zoals het ontvangen van e-mail of online winkelen. Download je echter torrents of ben je bezig met andere activiteiten waarbij iemand je IP-adres kan opslaan en onderzoeken, dan bestaat er een manier om verband te leggen tussen die handelingen en je HideMyAss-account.

Privacy Review

2.5/5

Hide My Ass! scoort laag in deze categorie omdat ze je logs gedurende 2 tot 3 maanden bijhouden en bereid zijn om ze over te geven wanneer daarom wordt gevraagd.

Er zullen mensen zijn die zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken als je niets te verbergen hebt, en tegen die mensen zeg ik: laat me je smartphone een paar minuten lenen. Wat mijzelf betreft, geef ik de voorkeur aan een strikt “no logs” -beleid als het gaat om VPN-providers.

Deze provider biedt ook geen privacy-beschermende betalingsopties, zoals Bitcoin. Dit is een duidelijke minpunt als het gaat om het online beschermen van uw identiteit.

Features & Gebruik

vpn

De inschrijfprocedure is bij HideMyAss vergelijkbaar met andere VPN’s. Kies een abonnement, kies een betalingsmethode (betaalkaart, PayPal en UnionPay worden ondersteund) en betaal op de gebruikelijke manier.

Het HideMyAss accountscherm toont basisdetails over het account en de licentie en bevat links voor de installatie van de VPN op apparaten en routers. Bij problemen kun je gebruikmaken van de Contact-knop die je doorverwijst naar een live chat waarin je om hulp kunt vragen.

De HideMyAss Windows-client opent met een eenvoudige interface. Je krijgt de keuze tussen drie opties.

Instant Mode maakt met een klik op de knop automatisch verbinding met de dichtstbijzijnde server.

Freedom Mode verbindt met het dichtstbijzijnde land met vrijheid van meningsuiting. Het bedrijf stelt dat deze variant bedoeld is voor gebruikers in “censuurregimes”. Hiermee kunnen ze verbinden met “de snelst mogelijke server in het dichtstbijzijnde land dat door HMA! is vastgesteld als een veilig land met vrijheid van meningsuiting.”

Location Mode biedt een lijst met alle beschikbare servers per land of stad. Er is een zoekfunctie waarmee je snel informatie kunt vinden en een eenvoudig favorietensysteem voor snelle toegang tot veelgebruikte locaties. Er is geen informatie over de drukte, maar HideMyAss gebruikt voor elke locatie de minst drukke server.

Een ongebruikelijke functionaliteit van HideMyAss is dat het toestaat om sommige locaties te benaderen via een ander land. Je kunt bijvoorbeeld een server in de Verenigde Staten bereiken via een server in Nederland of Singapore. Hiermee leid je je verkeer eerst om via de server in Nederland of Singapore voordat het naar de Verenigde Staten gaat. Met deze extra stap kan het moeilijker worden om vanaf het eindpunt terug te herleiden wie je bent. Aan de andere kant kan dit zorgen voor trage verbinding snelheden.

Hiernaast zijn er weinig configuratiemogelijkheden. Je kunt ervoor zorgen dat HideMyAss opstart bij het opstarten van Windows of bij het verbinden met onveilige Wi-Fi. Je kunt ook aangeven of je OpenVPN wilt gebruiken met TCP of UDP en er is een kill switch ter bescherming van je identiteit als de VPN-verbinding uitvalt. Daar blijft het bij.

De kill switch werkt anders dan we gewend zijn, omdat het netwerktoegang blokkeert voor specifieke applicaties (de meeste VPN’s blokkeren het hele systeem). Dit werkt, maar het is lastiger om te installeren omdat je handmatig moet aangeven wat je allemaal wilt afsluiten. Ook moet je onthouden om nieuwe apps toe te voegen zodra je ze installeert.

Toch zijn de hoofdfunctionaliteiten voor serverselectie eenvoudig te gebruiken. Als je haast hebt kan de Windows-client ook snel gebruikt worden via het HideMyAss-icoon in de systeembalk. Klik rechts op het icoon en selecteer Verbind om te verbinden met de meest recente locatie; de Wijzig IP-adres optie geeft je een nieuw IP-adres door opnieuw te verbinden met de huidige server; ook is er een optie om de verbinding te verbreken als je klaar bent.

De eenvoud van de client betaalt zich ook uit op het gebied van systeembelasting. HideMyAss gebruikte doorgaans minder dan 25MB RAM op ons Windows 10 testsysteem; minder dan de helft van de meeste clients.

HideMyAss deed het ook goed in onze prestatietests*. Verbinding met de dichtstbijzijnde server in het Verenigd Koninkrijk gaf ons redelijke downloadsnelheden van 28-34Mbps. Verbindingen met Nederland en andere nabijgelegen landen leverden vergelijkbare prestaties.

Verbindingen van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten hadden een zeer acceptabele snelheid van 20Mbps en zelfs met de lange-afstandslocaties (onder meer Hong Kong, Singapore, Japan en Australië) behaalden we doorgaans 3-6Mbps.

De positieve ervaring hield aan tot het einde van de review, want HideMyAss blokkeerde DNS- en WebRTC-leaks en waarborgde te allen tijde de veiligheid van onze echte identiteit.

Features Review

3/5

De Hide My Ass! app kan automatisch  verbinding te maken met een VPN tijdens het opstarten van uw computer, wat geweldig is voor verstrooide personen zoals ik. De 3 verbindingsmethoden van de app zijn best handig. Ik vond vooral de “Freedom modus” leuk, een geweldige manier voor gebruikers in bijzonder beperkende landen om verbinding te maken met de buitenwereld.

Jammer genoeg ontbreken er sommige functies  voor de Mac. De app staat geen point-and-click-instelling van protocollen toe, maar vereist een handmatige instelling van andere typen VPN-verbindingen in de macOS-netwerkinstellingen. Ook zijn  er slechts 2 gelijktijdige verbindingen mogelijk met deze provider een no-go voor gebruikers met gezinnen.

Gebruiksvriendelijkheid Review

3.5/5

De app is klein en legt geen zware druk op je systeem. Het is gemakkelijk te gebruiken en de meeste gebruikers zouden geen problemen moeten hebben.  HMA! Vereist wel een handmatige protocol installatie om FaceTime te gebruiken op de Mac.

De app is bijna te simplistisch, en mist een aantal van de opties die worden aangeboden door andere providers. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om het verbindingsprotocol te wijzigen of om de snelste servers in elk land te bekijken.

Werkt HideMyAss! met Netflix

0/5

Mijn Netflix-ervaring met Hide My Ass! was de gebruikelijke. Hoewel je vroeger wel makkelijk met  Netflix kon verbinden, kan dit tegenwoordig niet meer. Ik probeerde elke beschikbare Amerikaanse VPN-verbinding en werd elke keer ontvangen door een bericht van Netflix dat zei dat ik een proxy leek te gebruiken en de service dat niet toestaat.

Mijn pogingen om via een van de beschikbare Britse VPN-verbindingen verbinding te maken met Netflix, zijn ook mislukt. Hoewel dit een teleurstelling is, is het een triest feit van de hedendaagse streaming-industrie dat er een back and forward  schaakwedstrijd gaande is tussen streamingbedrijven en VPN’s.

Netflix en andere bedrijven proberen de IP-adressen te filteren die worden gebruikt door VPN’s om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot de service, terwijl de VPN-bedrijven weer om nieuwe IP’s toevoegen of nieuwe manieren ontwikkelen om de blokkering te omzeilen. Dit betekent dat een VPN-server die op een dag toegang heeft tot Netflix mogelijk niet in staat is om de volgende week – of zelfs de volgende minuut.

Snelheid

5/5

Met 960 servers verspreid over 190 landen is de wereldwijde serverdekking van Hide My Ass! uitstekend.

ServerDekking

ServerDekking
5/5

Hide My Ass! biedt zeer  goede verbindingssnelheden en lage ping-nummers. Het werkt geweldig voor dagelijks gebruik op het internet, presteert goed bij het gamen of streamen van video en maakt ook een vloeiende Skype-calls  mogelijk.

KlantenDienst

5/5

Ik vond de Hide My Ass-klantenservice zeer responsief en bood snel een antwoord op de vraag die ik via hun online ondersteuningsformulier had ingediend. Ze hebben ook geweldige service geboden toen ik via hun online chatfunctie een vraag stelde. Plus, HMA! biedt een groot aantal FAQ-documenten en een actief gebruikersforum.

Alternatieve VPN-opties

Hoewel ExpressVPN een uitstekende all-round VPN-service is, laat het prijsmodel een beetje te wensen over. Zelfs de 6-maanden en 12-maanden opties nemen slechts een beetje de angel uit de hoge prijzen.

Er zijn immers beter geprijsde VPN’s die de allround prestaties van ExpressVPN benaderen. Deze omvatten VyprVPN, Hide My Ass! en Private Internet Acess. Alle 3 van deze providers beschikken over uitstekende prestatienummers terwijl ze je rekening een beetje lager houden.

VyprVPN levert uitstekende verbindingssnelheden – zelfs beter dan ExpressVPN’s. Voor $ 60 per jaar bieden ze een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Hide My Ass! komt ook binnen tegen een lagere prijs dan ExpressVPN, met $ 78.66. Ze bieden de beste wereldwijde serverdekking en de snelste verbindingssnelheid van elke VPN-provider die ik heb mogen testen.

Private Internet Access biedt snelheden bij de top van alle geteste providers, en levert het voor de spotprijs van $ 39,95 per jaar.

VPN Dienst

Voordelen

Website

NordVPN
 • Houdt geen activiteitenlogboeken bij
 • Servers in 60 landen
ExpressVPN
 • Streng “geen logboeken” -beleid
VyprVPN logo
 • $60.00 per year
 • Geweldige Verbindings-snelheid

Volledige Review

HideMyAss: Conclusie

HideMyAss

Hide My Ass! is een capabele en efficiënte VPN. De app is licht van gewicht en eenvoudig te installeren en te gebruiken.

 Verbindingssnelheid en respons waren indrukwekkend, goed reagerend op mijn dagelijks gebruik, evenals de specifieke tests waaraan ik de verbindingen had onderworpen. In alle gevallen kon ik mijn internetverbinding gebruiken op mijn gebruikelijke manier, ongeacht op welke VPN-server ik was aangesloten. Anders dan de speciale instellingen die nodig zijn voor het gebruik van FaceTime, presteerden video-gerichte apps goed tijdens het gebruik van de servers van HMA!
 
Hoewel ik teleurgesteld was dat Hide My Ass Bitcoin niet als betaling accepteert, is het gebruik van cadeaubonnen een solide optie, vooral als je meestal Bitcoin gebruikt om je betalingsinformatie anoniem te houden.
 
Ik raad Hide My Ass! aan als u uw online activiteiten wilt camoufleren en mogelijk ook toegang wilt krijgen tot internetsites of -diensten die normaal worden geblokkeerd door uw overheid of door de geografische beperkingen van de services zelf.
 
Mijn enige zorg is het feit dat de moederbedrijven van de service zich bevinden in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, beide landen waar online privacy minder wordt gerespecteerd.
 
Hide My Ass! is een uitstekende keuze voor beginners die willen profiteren van de beveiliging en flexibiliteit die een VPN biedt.
 
De HMA VPN-app is eenvoudig te installeren en te gebruiken en het maandelijkse tarief is niet te hoog – vooral als je gebruik maakt van de korting op de abonnementen voor 6 maanden en 1 jaar. Voor meer informatie, en om je aan te melden voor Hide My Ass! VPN-service, bezoek de Hide My Ass! website. 

 

Leer alles wat een VPN kan doe en hoe een VPN werkt.

Een VPN of virtual private network helpt bij de online veiligheid en bescherming, terwijl het je privézaken privé houdt. Beste VPN van 2019

Comments are closed.