IPVanish-vpn-privacy

IPVanish VPN review

Geen logbestanden, veel opties – maar ook wat problemen
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
IPVanish website

OUR VERDICT 

IPVanish kent vele configuratiemogelijkheden en enkele snelle locaties, maar de Windows-client kan lastig zijn om te gebruiken.

  • Clients voor desktop en mobiel
  • 60+ locaties
  • Hoge snelheid in het Verenigd Koninkrijk en Europa
  • Configureerbare software
  • Klantenservice reageert traag
  • Windows-client kan beter

IPVanish VPN prijzen en Aanbiedingen

IPVanish-vpn-logo
$ 10
00 Maand
  • Maandelijks wordt $10.00 gefactureerd.
IPVanish-vpn-logo
$ 6
49 Maand
  • Jaarlijks wordt $77,99 gefactureerd.

Hoewel vele VPN-aanbieders zich proberen te onderscheiden met gratis versies en goedkope producten, heeft IPVanish het voornamelijk over de kwaliteit van de dienst. De website claimt onder meer dat het de “snelste VPN ter wereld” is, met meer dan 40.000 gedeelde IP-adressen, meer dan 1000 VPN-servers in meer dan 60 landen, onbeperkt P2P-verkeer en vijf gelijktijdige verbindingen.

Er zijn clients voor Windows, Mac, Android en iOS en het bedrijf biedt tevens installatie-instructies voor onder meer Chromebook, Amazon Fire TV/ Fire Stick, Linux en routers.

Er is geen gratis variant of proefversie, maar wel een terugbetalingsgarantie van zeven dagen. Ook viel ons iets anders op: als je de betalingspagina een tijdje open laat, een betaalmethode kiest en wisselt naar een ander tabblad in de browser, kan het voorkomen dat je 20% korting aangeboden krijgt op de eerste factuur.

Privacy IpVanish

Sommige VPN-aanbieders omschrijven hun logging-beleid zeer gedetailleerd. IPVanish heeft vooral eenvoudige koppen: “Geen Logbestanden voor verkeer!!” maar na wat meer zoeken vind je de volgende verklaring:

“Wij hebben een strikt beleid tegen het verzamelen van zowel verbindingsgegevens als activiteitgegevens. Wij bewaren nooit metadata over je VPN-sessie of informatie over hoe je de dienst gebruikt.”

Zoals verwacht zegt IPVanish dat het de websites die je bezoekt of details over online-activiteit niet bewaart. Interessanter is het feit dat IPVanish in tegenstelling tot sommige aanbieders je sessiegegevens niet opslaat, zoals onder meer verbindingstijden, inkomende en uitgaande IP-adressen en gebruik van bandbreedte. Een duidelijk privacyvoordeel.

Het grote aantal betaalmethoden is ook handig. Als je wilt voorkomen dat je geïdentificeerd wordt via je betaalkaart of PayPal kun je kiezen voor onder meer Bitcoin, Giropay, CashU en DineroMail.

VPN-aanbieders proberen soms belangrijke informatie te verstoppen in de algemene voorwaarden. De pagina van IPVanish bevat zoveel tekst (bijna 4000 woorden) dat we ons afvroegen of ze iets te verbergen hadden.

Afgezien van de juridische vaktermen is het contract echter vergelijkbaar met andere contracten. Er zijn zelfs minder addertjes onder het gras dan verwacht. De proefperiode van zeven dagen kent bijvoorbeeld geen bandbreedtelimiet, en je hoeft niet uit te leggen waarom je wilt annuleren. Vraag het binnen zeven dagen, en zolang je een betaalmethode hebt gekozen die terugbetalingen ondersteunt krijg je je geld terug.

IPVanish-vpn-privacy

Prestatie Van IpVanish

Na betaling zien wij graag dat een VPN ons downloadlinks en installatiehandleidingen geeft waarmee we gelijk kunnen beginnen. Helaas kregen we bij IPVanish slechts een waarschuwing dat ons account niet actief was en dat we op een bevestigingsmail moesten wachten die nooit aan is gekomen.

Na vijf uur wachten namen we contact op met de klantenservice. Negen uur daarna kregen we een reactie waarin om ons PayPal-adres werd gevraagd. Nog eens 20 uur later kregen we te horen dat ons account actief was en klaar om te gebruiken.

Elke onlinedienst heeft soms storingen en we maken ons niet zo veel zorgen om het aanmeldprobleem, maar de trage reacties van de klantenservice zijn wel problematisch. Als een klant geld betaalt en daar niks voor terugkrijgt, zouden wij verwachten dat dit als een dringend probleem gezien wordt dat meteen opgelost moet worden. Het klopt niet dat de klant langer dan een dag moet wachten zonder informatie.

Toen we eindelijk ingelogd waren, zagen we dat de website van IPVanish helder en eenvoudig was. Via een Downloadpagina konden we de dienst op zowat elk apparaat installeren. Binnen een paar klikken konden we de Windows app downloaden, een installatiehandleiding lezen en zien hoe de handmatige installatie werkt op Windows 7, 8 of 10, met OpenVPN, PPTP of L2TP.

 

 

De Windows-client zit boordevol functionaliteiten en voelt, vergeleken met de eenvoudige apps van andere VPN’s, meer aan als een volledige applicatie. Verbinding maken gebeurt bijvoorbeeld niet door simpelweg op een vlaggetje te klikken: je kunt individuele landen, steden of servers selecteren en je kunt locaties filteren op land, reactietijd of drukte. Je kunt locaties kiezen via een map of uit een lijst en er is een eenvoudig favorietensysteem voor je meest gebruikte servers.

 

 

Op de uitgebreide Instellingen-pagina kun je instellen dat het programma opstart bij het opstarten van Windows en verbinding maakt met jouw server naar keuze. Er is een kill switch om netwerkverkeer te blokkeren als de verbinding uitvalt en een Auto Reconnect optie om de VPN-verbinding zo snel mogelijk weer te herstellen.

Er is een optie waarmee je automatisch regelmatig je IP-adres kunt wijzigen. Dit verkleint de kans dat websites je kunnen achterhalen binnen één sessie.

Eenvoudigere instellingen zijn onder meer de keuze voor een protocol (waaronder OpenVPN UDP of TCP, PPTP, L2TP), de OpenVPN-poort instellen, OpenVPN-verkeer verbergen, de verbindingslogs van OpenVPN bekijken en het accepteren van de DNS-servers van IPVanish of je eigen DNS-servers gebruiken.

Als VPN’s voor jou nieuw zijn of je bent gewoon niet geïnteresseerd in dit alles, kun je kiezen voor de Simple Mode. Dit verkleint de interface tot een kleine desktop gadget met alleen een lijst locaties en een “Verbind” knop.

Hoewel dit goed klinkt en over het algemeen ook goed werkt, zijn er wel een paar issues. De client selecteerde voor onze eerste verbinding bijvoorbeeld standaard een server in de Verenigde Staten, ook al waren wij in Engeland. De Quick Connect en Server List tabbladen hebben geen eenvoudige optie voor de dichtstbijzijnde server die altijd de waarschijnlijk snelste locatie kiest.

IPVanish had het ook moeilijk met onze stress-tests, waarbij wij testen hoe een client zich gedraagt als er andere VPN’s en netwerkapplicaties geïnstalleerd zijn. In sommige gevallen konden wij met een IPVanish-verbinding geen enkele website bereiken, maar zodra we het programma afsloten en via een andere VPN verbinding maakten werkte alles prima.

Het kan goed dat je zelf nooit zoiets meemaakt, vooral als je slechts één VPN gebruikt. Het doet echter wel vermoeden dat de Windows-client wat zwakker is en vatbaarder is voor netwerkproblemen dan sommige concurrenten.

Onze snelheidstests* waren positiever. IPVanish bereikte uitstekende downloadsnelheden van 30 tot 35Mbps vanaf de dichtstbijzijnde server in het Verenigd Koninkrijk en 28 tot 34Mbps vanaf nabijgelegen Europese servers.

Ook de snelheden van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten waren bovengemiddeld, met 25Mbps als toppunt. Het was echter wel lastiger dan verwacht om dit voor elkaar te krijgen. Via de ‘Beste Server’ optie koos de client voor Boston, waarmee we amper 6Mbps kregen. We moesten handmatig voor New York kiezen voor 25Mbps.

Voor onze privacytests had IPVanish geen handmatige ondersteuning nodig. De dienst blokkeerde succesvol DNS, WebRTC en andere potentiële leaks. Hiermee beschermde het te allen tijde onze identiteit.

Eindoordeel

IPVanish is configureerbaar, kan soms snel zijn en heeft interessante functionaliteiten. De Windows-client heeft wat vervelende irritaties en is niet altijd fijn in gebruik, maar als je op zoek bent naar zowel kracht als prestaties dan is dit een goede keuze.

Meer vpn reviews en Tips

Comments are closed.