irritante Netflix-problemen oplossen

10 meest irritante Netflix problemen oplossen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
irritante Netflix problemen

Netflix is de beste videostreamingservice die er is, maar het is niet zonder fouten. Sommige mensen vermijden zelfs een abonnement op Netflix vanwege de kleine ergernissen. Maar er zijn eigenlijk manieren om deze problemen op te lossen.

De meeste mensen hebben dezelfde klachten over Netflix, wat betekent dat er oplossingen online beschikbaar zijn. Niet al deze oplossingen zijn perfect, maar ze zijn goed genoeg dat na gebruik de voordelen van Netflix opwegen tegen de nadelen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die mensen hebben met Netflixaccount en hoe je het kan oplossen.

1. Hoe "Continue Watching" op Netflix verwijderen?

Hoe Continue Watching op Netflix verwijderen

Als u een film bekijkt en deze vóór het einde stopt, wordt deze weergegeven in de lijst ‘Doorgaan met kijken’. Om daar vanaf te komen, ga naar www.netflix.com/WiViewingActivity. Hier ziet u een lijst met alle films die u hebt bekeken, van meest recente tot oudste. Klik op de X naast een titel om deze te verwijderen.

Als je klikt bij een serie wordt enkel die aflevering verwijderd. U ziet ook een prompt met de tekst Remove Series? Als u elke aflevering van die serie uit uw lijst Onlangs bekeken of uit de lijst Doorgaan met kijken wilt verwijderen, kiest u die optie.

2. Hoe krijg ik betere Netflix-filmsuggesties?

Volgens Netflix is er maar één manier waarop u controle kunt uitoefenen over uw aanbevelingen. Nadat je een film of tv-programma hebt bekeken, geef je deze een beoordeling. Ga naar netflix.com/MoviesYouveSeen voor een volledige lijst met titels die je hebt beoordeeld. Netflix gebruikt deze persoonlijke beoordelingen om uw voorkeur te begrijpen, dus misschien wilt u deze lijst aanpassen.

Deze beoordelingen vormen echter slechts een deel van de puzzel. Hoe Netflix precies weet wat je wilt bekijken, is wat complexer. Kort samengevat worden uw beoordelingen, de films die u heeft gezien, de beoordelingen van andere leden met dezelfde smaak als die van u en de catalogus met titels allemaal berekend met een algoritme om erachter te komen wat wordt weergegeven in de sectie Recommended for You van Netflix.

3. Standaard instellingen resetten voor je Netflix-account ?

Als je alles wat je tot nu toe hebt bekeken wilt verwijderen en je Netflix opnieuw wilt instellen op de standaardinstellingen, moet je je profiel verwijderen. Ga naar netflix.com/EditProfiles, klik op het profiel dat u wilt resetten en klik op Profiel verwijderen om dit te bevestigen.

Hiermee wordt de geschiedenis van uw Netflix-profiel verwijdert, inclusief My List, uw recent bekeken lijst en uw beoordelingen. U kunt dan een nieuw profiel maken en helemaal opnieuw beginnen. Lees onze onofficiële gids voor Netflix voor meer details over het starten vanaf nul.
 
Hoe weet Netflix precies je wilt zien?
De opkomst van Netflix als ‘s werelds primaire streamingdienst was geen toevalstreffer. Het was gebaseerd op een recept van data en emotie, wat betekent dat het bedrijf altijd weet wat je wilt kijken.

4. Hoe bekijk ik Netflix in 1080p HD?

Our Planet
Video afspelen

Helaas ondersteunt Netflix alleen 1080p Full HD-video’s in twee browsers: Microsoft Edge op Windows en Safari op macOS. Dus als u Full HD-films op uw computer wilt bekijken, moet u ervoor zorgen dat u een van deze gebruikt.

Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en elke andere browser die u kent, kan alleen 720p HD-video’s afspelen, geen 1080p Full HD-video’s. Netflix heeft de reden achter deze keus nog niet uitgelegd.
 
U kunt deze beperking echter omzeilen met een extensie. De Netflix 1080p-extensie voor Chrome dwingt video’s te streamen in 1080p Full HD en maakt ook 5.1-surround sound mogelijk.
 
Downloaden: Netflix 1080p voor Chrome (gratis)
 
Als u die extensie niet wilt, probeer dan Microsoft Edge of Safari. Controleer een paar dingen voordat u de switch maakt:
 
  1. Zorg ervoor dat uw scherm Full HD 1080p aan kan. Als het 1920 × 1080 of 1680 × 1050 is, merk je een verschil door Full HD te gebruiken. Als de resolutie van uw monitor 1366 × 768 of lager is, doe dan geen moeite je zult het verchil toch niet merken.
  2. Ga naar netflix.com/HdToggle en stel het in op High, zodat het standaard de hoogst mogelijke resolutie op je scherm afspeelt.
 

5. Waarom verdwijnen shows van Netflix?

Elke 30 dagen voegt en verwijdert Netflix films en tv-programma’s. Dat komt omdat Netflix rechten voor deze titels huurt voor een beperkte tijd. Zodra de tijd over is, moet Netflix beslissen om de rechten te vernieuwen of op te geven. In sommige gevallen geeft Netflix die rechten op, daar door wordt de film of serie verwijderd.

Er zijn twee manieren om erachter te komen welke films en tv-programma’s de komende 30 dagen Netflix verlaten. Als u Serie aan My List hebt toegevoegd, laat een update in de Netflix-app je zien dat de titel de komende 30 dagen verloopt. Je kunt ook in de Details van een video kijken om te zien wanneer deze vervalt.
 
De beste manier is echter via een andere site. Er zijn tal van websites die bijhouden wat er op Netflix komt en gaat. Ga naar de blog ‘expiringonnetflix‘ om een volledige lijst te vinden met titels die in de huidige maand uit de app worden gehaald. Elke titel is gekoppeld aan de Netflix-pagina, voor het geval u deze onmiddellijk wilt bekijken.
 

6. Hoe deel ik Netflix-aanbevelingen?

Hoe deel ik Netflix serie

Er zijn twee hulpmiddelen om een Netflix-titel te delen. Allereerst via het Share Menu van de Netflix-app en ten tweede via de Flixtape-app.

Blader op een iOS- of Android-apparaat naar een film of serie. U ziet het pictogram Delen, zoals het pictogram in de bovenstaande afbeelding. Tik erop om een lijst te krijgen met alle apps op je telefoon die je kunt gebruiken om die titel te delen.
 

Een andere optie is Flixtape en klik je op Make My Own op Flixtape om je eigen afspeellijst met Netflix-favorieten te maken. Voeg de films en serie’s toe die u wilt delen. Het is op basis van regio, dus zorg ervoor dat u het deelt met iemand in dezelfde Netflix regio, anders kan het zijn dat de inhoud dat u deelt niet beschikbaar voor die persoon.

 

7. Waarom blijft Netflix stoppen of pauzeren?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom uw Netflix pauzeert, stopt, of langzamer werkt dan normaal. Hoogstwaarschijnlijk heeft uw internetprovider een beperking op Netflix in gesteld. Om te controleren of dat het geval is, test dan uw internetsnelheid met de FAST-app van Netflix

FAST is beschikbaar als een website (fast.com), maar ook als een app op iOS en Android. Het zal u vertellen met welke snelheden u Netflix-video’s kunt downloaden, en dit kan verschillen van de geadverteerde snelheid van uw internet provider. Zelfs als Speedtest.net een andere snelheid weergeeft, kunt u uw Netflix-snelheid te weten komen via FAST.

Als FAST lagere snelheden weergeeft dan u had verwacht, moet u contact opnemen met uw internetprovider.

Download: FAST voor Android | iOS (gratis)

8. Hoe kan ik het verbruik van mobiele DATA op Netflix verminderen?

Hoe deel ik Netflix serie

Als u Netflix op een smartphone of tablet gebruikt, kunt u de instellingen aanpassen zodat deze alleen werkt op wifi, of minder gegevens verbruikt, door de kwaliteit te verminderen. Ga in de Netflix-app naar Menu > App Settings > Cellular Data Usage > Off to use only Wi-Fi.

Als Netflix wilt kijken met 4G, kunt kwaliteit van de videos veranderen van Low, Medium of Hoog.

Dit heeft alleen invloed op uw Netflix mobiele app, maar niet op de instellingen van uw hoofdaccount.

 

9. Is uw Netflix-account gehackt?

Meld je af op alle apparaten

Als je vermoedt dat iemand je Netflix gebruikt zonder dat je het weet, is het het beste om de veilige optie te kiezen en dat zeker te weten. Ga naar netflix.com/ManageDevices en log uit bij alle apparaten waarop uw Netflix-account is ingelogd.

Meld u vervolgens opnieuw aan bij Netflix en wijzig uw wachtwoord. Gebruik deze tips om een veilig, onbreekbaar wachtwoord te maken. Als u nog steeds verdachte activiteit in uw account ziet, moet u contact opnemen met Netflix om het probleem op te lossen

 

U Netflix-probleem nog niet opgelost ?

In dit artikel staan de meest voorkomende Netflix problemen.

Maar Er zijn nog andere problemen die slechts een paar gebruikers tegen komen, zoals de “Weergavefout” op Macs waar door je tijdens het streamen Netflix  buffert en op 25 procent vastzit. Elk van deze vereisen verschillende oplossingen op basis van uw hardware. Bezoek de netflix helpdesk als u geen antwoord vind in je google research.

Netflix probeert altijd nieuwe dingen uit. Het heeft bijvoorbeeld onlangs ‘slimme downloads’ gelanceerd, die gedownloade afleveringen die je hebt gezien automatisch verwijdt en de volgende afleveringen download wanneer je je op een wifi inlogt . Bekijk deze tips voor het beheren van wat u op Netflix bekijkt.

 

Netflix USA

Eenvoudige tips voor het beheren van wat u op Netflix bekijkt

Met zoveel leuke content op Netflix wordt het steeds moeilijker om te beheren wat je bekijkt. Dit artikel bevat eenvoudige tips om uw Netflix-inhoud te organiseren.

Comments are closed.