NordVPN

NordVPN review 2019

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
NordVPN--website

NordVPN biedt een scherp geprijsde VPN-service die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken. Er zijn leuke kortingen als je bereid bent om je voor 1 jaar te abonneren.

Verbindingssnelheden presteren tijdens het testen niet zo goed voor taken als video streaming in vergelijking met andere services die we hebben beoordeeld. Deze VPN-provider biedt echter uitstekende privacybescherming en hun klantenondersteuning is top-notch.

NordVPN Aanbieding

Betalingsoptie

De jaarlijkse abonnementsprijs van NordVPN valt ergens in het midden vergeleken bij de VPN-providers die we hebben beoordeeld. Het is zeker niet de duurste optie, maar er zijn wel goedkopere opties beschikbaar.

30-daagse niet-goed-geld-terug garantie.

Korte Review van ExpressVPN

De app biedt een snelle manier om verbinding te maken met ‘favoriete’ VPN-servers en toegang te krijgen tot het Tor-netwerk. Met “Double VPN” -bescherming, speciale Anti-DDoS-servers . NordVPN heeft  zelfs een  optie om speciale IP-adressen te gebruiken hier voor moet je wel exta voor betalen.

De NordVPN-apps kunnen eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Verbinding maken met een VPN-server is slechts een paar klikken. De app heeft weinig impact op je systeembronnen.

Hoewel NordVPN niet de snelste aanbieder is die we hebben beoordeeld, is het ook zeker niet de traagste . NordVPN kan de meeste taken zonder problemen aan.

NordVPN biedt behoorlijke wereldwijde server-dekking, hoewel hun dekking zich vooral concentreert in het Europa.

NordVPN bevindt zich in het privacy-vriendelijke land Panama, bewaart geen logs en accepteert Bitcoin als betaling voor abonnementen. Dit alles komt overeen met een perfecte beoordeling in de privacy-afdeling.

NordVPN biedt uitstekende klantenservice met snelle reacties, online chatten en een uitgebreide kennisbank.

NordVPN-logo
Een eenvoudig te gebruiken VPN met enkele ongebruikelijke extra’s
 • Abonnementen zijn scherp geprijsd
 • Responsieve klantenondersteuning
 • Staat P2P/Torrenting toe
 • 30-dagen geld terug garantie
 • Kill switch is per app, niet op het hele systeem
 • Maandelijkse abonnement beetje duur
4.5/5

NordVPN Overzicht

NordVPN
VERBINDING SNELHEID 4,5/5
DEBLOKKEERT NETFLIX JA
PRIVACY GOED
ENCRYPTIE 256-bit AES
GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN 6
SERVER DEKKING GOED
ONDERSTEUNENDE APP IOS/ ANDROID/ WINDOWS/ LUNIX
KLANTENONDERSTEUNING ZEER GOED
GELDTERUGGARANTIE 30 DAGEN
P2P FILE SHARING MOGELIJK
GEBRUIKERS LOGS NO LOGS

NordVPN Review

NordVPN
Video afspelen

In deze review zullen we de NordVPN-service van dichtbij bekijken. Deze in Panama gevestigde VPN-provider bestaat al sinds 2012 en biedt VPN-bescherming voor  desktop- en mobiele gebruikers.

Als u internet gebruikt voor zakelijke doeleinden, persoonlijke financiën, amusement of winkelen, zet u de persoonlijke informatie van uzelf en uw gezin en die van uw bedrijf op het spel. Moderne internetgebruikers worden geconfronteerd met een groeiende golf van zowel criminelen als minder betrouwbare overheidsinstanties die op zoek zijn naar informatie over u.

Nord VPN is een  goede VPN-service voor mensen, die een beveiligingsoplossing nodig hebben die voldoende uitgebreid is om gegevensverbinding te beschermen, en eenvoudig genoeg is om te installeren en te gebruiken voor de hele familie.

Wat is NordVPN?

NordVPN-privacy

NordVPN levert de gebruikelijke VPN-diensten, waardoor uw gegevens en uw daadwerkelijke IP-adres verborgen blijven voor nieuwsgierige blikken. De service biedt een gecodeerde verbinding, waardoor het voor de slechteriken bijna onmogelijk wordt om de gegevens te zien die uw computer verzendt en ontvangt.

Naast de gegevensversleuting biedt NordVPN ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot websites en webservices die normaal niet beschikbaar zijn in uw regio vanwege overheidsbeperkingen op de inhoud of geo-beperkingen die door de inhoudsprovider op de inhoud worden gesteld.

NordVPN is gevestigd en opereert onder de jurisdictie van het land Panama. Er zijn geen verplichte gegevensbewaringswetten in Panama, dus de service is niet verplicht om logboeken op te slaan, wat een uitstekend verkoopargument is voor elke VPN-provider.

Bovendien zegt de provider dat het niet uitmaakt hoeveel ze door een rechtbank of overheidsinstantie worden gepusht om logboeken van de online activiteit van een klant te creëren, ze kunnen ze niet leveren, zelfs als ze dat wilden. Gewoon omdat er geen logs te produceren zijn. Ze bestaan gewoon niet.

De service heeft apps voor Windows, macOS, iOS en Android. Gebruikers van Chrome OS, Windows Phone, Linux en Raspberry Pi-apparaten kunnen de service via aangepaste instellingen gebruiken. Gebruikers van DD-WRT en Tomato-compatibele routers en geselecteerde netwerk-gekoppelde opslagapparaten, hebben ook toegang tot de service.

NordVPN biedt het OpenVPN-protocol op de meeste populaire apparaten, evenals PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) en L2TP/IPsec.

Wat betekent dit allemaal voor u, de VPN-gebruiker? Het betekent gewoon dat de NordVPN-service een uitstekende bescherming biedt voor u en uw gegevens.

NordVPN heeft 1.102 servers gestationeerd in 61 landen ten tijde van dit artikel.

Hoe NordVPN werkt

NordVPN biedt gebruikers de mogelijkheid om hun ware IP-adres te verhullen tijdens het gebruik van het internet. De service doet dit door het internetverkeer van een gebruiker via hun NordVPN-servers te routeren, waardoor het lijkt alsof de gebruikersverbinding afkomstig is van een van de vele IP-adressen van NordVPN.

Door hun echte internetadres te verhullen, kunnen gebruikers vervolgens verbinding maken met websites en andere services die normaal gesproken niet beschikbaar zijn vanwege beperkingen van de overheid of content providers.

Naast IP cloaking versleutelt NordVPN ook de gegevens van hun gebruikers en beschermt deze tegen de ogen van nieuwsgierige slechteriken of zeer enthousiaste overheidsinstanties.

Hoe een VPN internet browsing activiteit verbergt tegen ISP

P2P-File-Sharing (Torrents)

NordVPN maakt gebruik van P2P- en BitTorrent-verbindingen via hun netwerk mogelijk, maar alleen op servers die speciaal voor dat doel zijn gereserveerd. Als u verbinding maakt met een server die niet gemarkeerd is als P2P-gebruik, wordt het verkeer omgeleid naar P2P-servers die zich in Canada of Nederland bevinden.

Volgens de service zijn de volgende criminele activiteiten de enige verboden activiteiten, wat resulteert in een beëindiging van het account:

 • Gebruik van gestolen creditcards, creditcardfraude, PayPal-fraude, bankfraude, e-goldfraude, Paysera-fraude, WebMoney-fraude, Bitcoin-fraude en mailfraude
 • Afpersing, chantage
 • Gebruik van de dienst om ontvoering, verkrachting of moord te plannen of uit te voeren
 • Verkoop van gestolen creditcards of gestolen goederen
 • E-mails verzenden of websites beheren om identiteitsdiefstal, hacking, pharming, phising en spamming van welke vorm dan ook, in of via de service met behulp van hun middelen uit te voeren

De NordVPN Website

De NordVPN-website is ongeveer gemiddeld in vergelijking met andere websites in de industrie. Functies, prijzen, serverinformatie, tools, hulp en accountinformatie zijn allemaal beschikbaar bovenaan de voorpagina.

We moeten zeggen dat er een verontrustend aantal spelfouten op de website staan, maar dit is waarschijnlijk het gevolg van een slechte vertaling, aangezien het bedrijf in Panama is gevestigd.

Hoewel de service een gratis proefperiode van 3 dagen aanbiedt, promoten ze deze niet op de voorpagina en begraven ze de deze in hun FAQ-sectie.

De website is goed ingedeeld en de meeste informatie is gemakkelijk te vinden. Het gedeelte met de functies van de site biedt een goed overzicht van hoe de service van de provider werkt en wat de voordelen van een VPN zijn.

NordVPN Aanbiedingen en Prijzen

NordVPN biedt verschillende abonnementsopties. Opties omvatten een plan van 1 maand, een plan voor 6 maanden, of een plan van 1 jaar. De service biedt ook een gratis proefperiode van 3 dagen, zonder creditcard.

Abonnementsvoorwaarden en kosten zijn als volgt:

NordVPN prijzen en Abonnementen
 • 1 maand plan – $11,95 per maand
 • 6 maanden plan – $9,00 per maand, gefactureerd als $54,00 elke 6 maanden
 • 1-jaarplan – $6,99 per maand, jaarlijks gefactureerd als $83,88

Zoals u hierboven ziet, beginnen de prijzen redelijk te worden bij een plan van zes maanden. De serviceprijs van 1 maand van $11,95 is veel vergeleken met de concurrenten.

Alle instellingen en betalingen voor het abonnement gebeuren via een beveiligde HTTPS-verbinding. Het bedrijf accepteert Mastercard, VISA, American Express, Discover, PayPal, Mint en Bitcoin.

Agemene cadeaubonnen kunnen worden gebruikt om te betalen via de PaymentWall-service

iOS- en Android-gebruikers kunnen zich aanmelden op hun apparaten via in-app aankopen, die worden onderhouden door respectievelijk Apple’s iTunes en Google Play, en worden verrekend met de betaalmethode van de gebruiker in het bestand.

Zoals u ziet accepteert de dienst Bitcoin, wat zeker in hun voordeel is. Bitcoin is een van de echt anonieme betalingsopties die op het internet beschikbaar zijn en helpt betalingsgegevens veilig te houden van nieuwsgierige blikken. De optie voor het betalen met een cadeaubon is ook een goede keuze voor gebruikers die geen toegang hebben tot Bitcoin, maar toch hun betaalinformatie volledig anoniem willen houden.

De service biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor accounts met een goede reputatie. Gebruikers die de service via in-app aankoop in de Apple App Store of Google Play Store hebben aangeschaft, kunnen echter geen restitutie krijgen.

Wat betreft het 3-daagse proefplan dat ik eerder noemde, dit is hoe u zich kunt aanmelden:

Prijs

 1. Bezoek de gratis proefpagina van 3 dagen op de NordVPN-website.
 2. Voer uw e-mailadres in en klik op de knop Verzenden.
 3. U ontvangt een e-mail met een link om te klikken om uw proefperiode van 3 dagen te bevestigen.
 4. Wanneer de webpagina wordt geladen, voert u het wachtwoord in dat u met de service wilt gebruiken.
 5. Uw gratis proefaccount van 3 dagen is nu geautoriseerd. Download de app voor uw computer of mobiel apparaat en probeer de service.

NordVPN Installatie

NordVPN Installeren op je computer

NordVPN biedt apps voor Windows-, macOS-, iOS- en Android-apparaten. Ze bieden ook tutorials over het instellen van de service op andere apparaten, waaronder Chrome OS-, Windows Phone-, Linux- en Raspberry Pi-apparaten. De service zal ook werken op DD-WRT routers en verschillende netwerk-opslagapparaten.

Spelconsoles, streamingboxen en Smart TV’s werken ook met de NordVPN. Ze kunnen echter niet rechtstreeks worden verbonden en moeten in plaats daarvan hun verbinding verkrijgen via een compatibele router of een gedeelde internetverbinding vanaf een met NordVPN verbonden computer.

De Windows- en macOS-apps zijn rechtstreeks verkrijgbaar via de NordVPN-website, terwijl de iOS- en Android-apps respectievelijk verkrijgbaar zijn in de Apple App Store en de Google Play Store.

We gebruiken een Apple MacBook voor zowel zakelijk als plezier, evenals een iPad en iPhone, dus onze ervaringen zullen een duidelijke Apple-centrische smaak dragen. Gebruikers van Windows- en Android-apparaten kunnen een vergelijkbare ervaring verwachten.

Zoals we hierboven al vermelden, is de macOS-app beschikbaar als directe download van de NordVPN-website. Klik op de downloadknop op de site en bewaarde het installatiebestand in je map met downloads op je MacBook. De download duurt slechts enkele minuten op een redelijk snelle internetverbinding.

Het installatiebestand heeft de vorm van een Mac .dmg-bestand, waarop het macOS-besturingssysteem als schijf wordt aangekoppeld wanneer er dubbel op wordt geklikt. Nadat het is gemount, wordt een venster geopend.

Vervolgens sleepte je het NordVPN app-pictogram naar de map Toepassingen. Het bestand werd in slechts een paar seconden naar de map Programma’s gekopieerd en het is klaar voor gebruik.

Windows-bezitters zullen ook een probleemloze installatie ervaren, aangezien de NordVPN-app voor Windows wordt geleverd als een exe-bestand, dat, wanneer erop wordt geklikt, de app met een paar klikken van de muis zal installeren.

NordVPN voor Mac
Video afspelen

NordVPN App Installeren op je Smartphone

Installatie van de NordVPN-app op de iPhone volgt de gebruikelijke rigide routine van het bezoeken van de iOS App Store om de app te downloaden en te installeren. De download duurt slechts een minuut, waarna het automatisch wordt geïnstalleerd en klaar is voor gebruik met een tik op het pictogram.

Wanneer de app voor het eerst wordt gebruikt om verbinding te maken met een VPN-server, wordt toestemming gevraagd om een certificaat te installeren om de NordVPN-service te vertrouwen. U moet het wachtwoord van uw apparaat invoeren of uw vingerafdruk gebruiken via Touch ID om de installatie van het certificaat te autoriseren.

Installatie van de Android-versie is eveneens snel en eenvoudig, met een bezoek aan de Google Play Store voor de download en installatie van de app.

nordvpn-geo
Video afspelen

Features & Gebruik

Nadat de installatie was voltooid op onze Mac, hebben we de NordVPN-app geopend en de wachtwoord ingevoerd die we hadden aangemaakt.

We kreegen geen “snelle blik” van de functies van de service, zoals we gewend zijn van van andere VPN-services, en dat is eigenlijk ook niet echt nodig. Een dergelijke snelle informatiecheck  kan echterwel handig zijn voor minder ervaren internet gebruikers.

De app vroeg om toestemming om een helper-app te installeren, waardoor het makkelijker is om de VPN-service te gebruiken, omdat de app een snel toegankelijk pictogram in de bureaubladmenubalk kan plaatsen, waardoor de VPN-verbindingen snel en eenvoudig kunnen worden beheerd.

De NordVPN-app presenteert een overzichtelijke interface, een leuke kaart met de beschikbare serverlocaties. Gebruikers kunnen op de weergegeven locaties klikken om onmiddellijk verbinding te maken met een NordVPN-server. Gebruikers kunnen ook snel verbinding maken met een server door te klikken op de “landenlijst” boven in het app-venster, waarin een lijst met landen met beschikbare servers wordt weergegeven.

Gebruikers kunnen elke server instellen als een “favoriet” door op een hartje te klikken naast de naam van de server in de vermelding. Dit is handig voor het opslaan van servers die bijzonder betrouwbaar blijken te zijn, voor snelle toegang vanuit de lijst “Favoriete servers” van de app.

De NordVPN-service biedt ook een paar extra verbindingsopties die we niet hebben gezien bij andere VPN-providers.

Met de NordVPN-service kunnen gebruikers maximaal zes apparaten onder één account verbinden. Als u echter meerdere apparaten op dezelfde server aansluit, moet u verschillende protocollen voor de VPN-verbindingen kiezen. Dit betekent dat er maximaal 4 apparaten op een enkele server kunnen worden aangesloten. Twee andere apparaten kunnen verbinding maken met een andere server.

Het bedrijf stelt voor om een router op te zetten met hun services, die als slechts één verbinding telt, maar meerdere verbindingen mogelijk zou maken.

NordVPN beschikt over een “Double VPN” -verbinding waarbij de gegevens van de gebruiker worden verzonden via 2 VPN-servers voordat deze zijn bestemming bereiken. Het bedrijf zegt dat Double VPN verbeterde encryptie, beveiliging en anonimiteit biedt.

NordVPN maakt 7 “Double VPN” -servers beschikbaar voor klanten. We probeerde de VS/Canada en VK/Nederland-opties en merkte dat het onze verbinding aanzienlijk vertraagde – nog steeds bruikbaar, maar merkbaar langzamer. Uw snelheid kan variëren.

NordVPN zegt dat hun optie Onion over VPN-verbinding de privacy en beveiliging naar een hoger niveau tilt. Een cliënt maakt verbinding met een NordVPN-server, die vervolgens al het verkeer via een Tor-netwerk routeert. Het verkeer wordt eerst versleuteld binnen de NordVPN-laag en vervolgens naar het Tor-netwerk verzonden.

Dit geeft toegang tot “.onion” -websites, die alleen beschikbaar zijn via het Tor-netwerk. De service beveelt aan om voorzichtig te zijn tijdens het gebruik van Onion over VPN, vanwege de verschillende schaduwrijke activiteiten waar het Tor-netwerk bekend om staat.

Elke goede VPN-service biedt u bescherming tegen Distributed Denial of Service-aanvallen. Echter, NordVPN zegt dat hun Anti-DDoS-servers kunnen worden gebruikt voor een minder onderbroken verbinding omdat ze een “geavanceerd stabiliteitscontrolesysteem” hebben.

Toegewijde IP-servers bieden gebruikers een IP-adres dat alleen zij zullen gebruiken. Het bedrijf biedt toegewijde IP’s in de Verenigde Staten (Buffalo), Duitsland (Frankfurt), Verenigd Koninkrijk (Milton Keynes) en Nederland (Amsterdam). Een speciale IP in een van deze landen draagt een extra tarief van $70 per jaar.

Zodra een klant zich aanmeldt voor de NordVPN Dedicated IP-optie, worden zij de enige klant die dat specifieke IP-adres gebruikt. Dit maakt een Dedicated IP Server een uitstekende optie voor klanten die een statisch, onveranderlijk IP-adres nodig hebben voor toegang tot bepaalde netwerken, databases, servers en andere online diensten.

Verbindingskwaliteit en snelheid

Local Internet Provider

PING

48ms

DOWNLOAD SNELHEID 

65.39 Mbps

UPLOAD SNELHEID

5.84 Mbps

Amerikaanse Server 

PING

120ms

DOWNLOAD SNELHEID 

49.42 Mbps

UPLOAD SNELHEID

5.05 Mbps

Nederlandse Server 

PING

65ms

DOWNLOAD SNELHEID 

59.48 Mbps

UPLOAD SNELHEID

5.39Mbps

Desktop-app

Wanneer  we een VPN-provider testen, doe we het volgende om de kwaliteit van de verbinding te testen. we testen ping-tijden, evenals download- en uploadsnelheden via de Speedtest-website. We doen dit voor onze normale internetverbinding om een benchmark in te stellen.

Vervolgens voeren we dezelfde tests uit met een VPN-verbinding in de Verenigde Staten en vervolgens opnieuw met een VPN-verbinding in Nederland. Alle verbindingen worden gemaakt door de landnaam te selecteren en de VPN-provider toestemming te geven om de server te selecteren.

Als het gaat om internetverbindingen , is “Sneller altijd beter.” Maar het is ook een feit  dat een VPN-verbinding je meestal een een beetje vertraagd.

Wanneer we onze resultaten van de snelheidstest bekijken, zien we dat hoe hoger de afstand tot een VPN-server is, hoe hoger de ping-waarden zijn en hoe lager de download- en uploadsnelheden zullen zijn. Maar hoe beïnvloedt dit uw internetgebruik?

Als het gaat om ping-nummers, hoe lager ze zijn, hoe beter je internetervaring. Je zult niet merken dat je dagelijks gebruik sterk wordt beïnvloed door hogere pings, maar als je een speler bent van middel-intensieve schietgames zoals Call of Duty, zul je merken dat je gedood wordt voordat je je kunt omdraaien en schieten als uw ping-nummers te hoog worden.

Het uploaden en downloaden snelheden op de meeste VPN-servers zal lager zijn dan die je meet met een directe verbinding. De hierboven getoonde getallen voor zowel Amerikaanse als Nederlandse VPN-verbindingen via NordVPN vertonen geen grote verschillen.

De verbindingskwaliteit van een VPN-server kan door een aantal dingen worden beïnvloed. Serverbelastingen kunnen de verbindingskwaliteit sterk beïnvloeden. Hoe meer gebruikers verbinding hebben met een VPN-server, hoe minder responsief deze zal zijn.

Denk aan uw favoriete online verkoper tijdens ‘Cyber Monday’. Veel VPN-providers kunnen u helpen dit probleem te omzeilen door een optie ‘Beste verbinding’ aan te bieden, die u op dat moment verbindt met de meest efficiënte server van de service. Als beveiliging alles is wat u nodig heeft, is deze optie altijd degene die u zou moeten proberen.

VPN-protocollen kunnen ook een verbinding vertragen. Populaire moderne protocollen, zoals de 256-bit versleutelde OpenVPN-optie, zijn behoorlijk efficiënt. In de regel geldt echter: hoe beter de codering, hoe trager de verbinding. Maar houd er ook rekening mee dat de geringe prestatietoeslag voor een betere codering een kleine prijs is om te betalen om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

Last but not least, onthoud dat elke internetverbinding slechts zo snel is als het langzaamste punt onderweg. Elk “suboptimaal” verbindingspunt ergens tussen u en de VPN-server zal de prestaties vertragen.

Hoewel upload- en downloadsnelheidsnummers voor NordVPN behoorlijk indrukwekkend zijn, willen we VPN-verbindingen ook in een echte situatie  testen door taken uit te voeren waarvoor een gemiddelde gebruiker waarschijnlijk zijn VPN-verbinding gebruikt.

Bij het testen van een nieuwe VPN-provider proberen we alle gebruikelijke online activiteiten op te nemen waar een gebruiker zijn VPN-verbinding aan kan onderwerpen. Dit omvat videostreaming, gaming en het gebruikelijke surfen op het web, e-mail en het bewerken van documenten. We voeren al deze taken uit via zowel de V.S.-verbindingen als de Nederlandse VPN-verbindingen.

YouTube presteerde goed, zonder zichtbare problemen bij zowel de Amerikaanse als de Nederlandse verbinding. We speelde full-screen HD-video, die soepel over beide verbindingen gestreamd werd.

We  bezochten de Netflix-website via een Nederlandse NordVPN-server. Hoewel we succesvol video’s konden kijken, was de kwaliteit minder dan stellair.

Het bufferen van de video duurde langer dan normaal en de video zelf werd beïnvloed door pixelvorming, artefacten en een algemene ‘fuzzy’-look, wat gebruikelijk is bij het bekijken van video’s via een langzame verbinding. Wanneer een Amerikaanse -verbinding met de Netflix-website wordt gebruikt, waren we in  staat om Netflix USA te bekijken.

Bij een poging om “Designated Survivor”, een ABC Network-show die beschikbaar is via Netflix U.K. te bekijken, kreeg ik te horen dat ik een proxy-verbinding gebruikte en mocht ik de geselecteerde aflevering niet bekijken. Toen ik het later echter opnieuw probeerde, werd de aflevering geladen en kon ik deze bekijken. Ik had een vergelijkbare ervaring met andere inhoud die ik probeerde te bekijken. De kijkervaring met de U.K.-verbinding was vergelijkbaar met die in de VS, waar ik, ondanks een meer dan acceptabele VPN-verbindingssnelheid, een lange wachttijd had om video’s te bufferen.

Toen de video begon te streamen, zag ik pixelvorming en artefacten, samen met de eerder genoemde ‘fuzziness’. Terwijl ik nog een paar minuten keek, verbeterde de videosituatie, waardoor ik een veel scherpere, maar minder-dan-HD weergave kreeg. Opgemerkt moet worden dat de VPN-services en Netflix de afgelopen jaren een beetje een ‘battle’ hebben. VPN’s voegen voortdurend nieuwe IP-adressen toe, terwijl Netflix naar nieuwe adressen zoekt, zodat ze deze aan hun blokkeerlijsten kunnen toevoegen. Dit betekent dat Netflix meestal een hit of miss is.

Als uw Netflix via één VPN-server wordt geweigerd, probeer dan een andere in hetzelfde land, waardoor streaming mogelijk is.

 • Android
 • Apple TV
 • Fire TV Stick
 • Mac
 • iOS
 • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

We hebben, onze gebruikelijke Skype test uitgevoerd, zowel audio als video, op zowel Amerikaanse als Nederlandse verbindingen. Beide soorten gesprekken waren gelukt, en klonken en zagen er hetzelfde uit als op een onbeveiligde internetverbinding.

We gebruiken voornamelijk een Mac en een iPhone voor oneze dagelijkse zakelijke en persoonlijke online taken en als zodanig gebruik we FaceTime net zo veel, zo niet meer dan  Skype. We probeerde VPN-oproepen op zowel de V.S.-verbindingen als de Nederlandse VPN-verbindingen, en in beide gevallen zijn noch video- noch audiogesprek gelukt.

De ontvanger van de oproepen zei dat ze een melding van een oproep ontving, maar toen ze de oproep accepteerde, deze uiteindelijk mislukte. We zijn dit in het verleden nog nooit tegengekomen bij een VPN, dus hebben we contact opgenomen met de klantenservice van NordVPN via hun online contactformulier voor ondersteuning. Binnen enkele minuten antwoordden ze en stelden voor dat we een IKEv2-verbinding met een NordVPN-server op mijn Mac opzette. (Ze hebben een uitstekend ondersteuningsdocumenten beschikbaar op hun website, die u er doorheen leidt).

Nadat we de nieuwe verbinding had opgezet, werkte FaceTime prima. Het is een beetje teleurstellend dat je door hoepels moest springen om FaceTime te gebruiken, maar het werkt.

Voordat we deze recensie postte, ontdekte we dat NordVPN ook een versie van de Mac-app aanbiedt via de Mac App Store die het IKEv2-protocol als de standaardverbinding met de VPN-servers gebruikt. Als we dit hadden geweten, hadden we het kunnen gebruiken in plaats van handmatig een IKEv2-verbinding in te stellen!

We hebben echter een paar minuten Doom 3 gespeeld, via NordVPN.

Zowel de Nederlandse-verbindingen in de VS deden het goed. Wat betreft de gamers die de allernieuwste first-person shooters spellen spelen, stellen we voor om de 3-daagse proefperiode uit te proberen.

De Amerikaanse en Nederlandse NordVPN verbinding is meer dan voldoende voor je behoeften.

De NordVPN-app voor iOS is een uitstekende manier om de internetverbinding van uw iOS-apparaat te beveiligen. 

Hoewel  de Amerikaanse en de Nederlandse verbinding veel langere ping-tijden en aanzienlijk lagere downloadsnelheden bieden, waren de verbindingen in beide gevallen meer dan genoeg.

Toen we NordVPN op onze iOS-apparaat testte, konden we onze gebruikelijke taken zonder problemen uitvoeren. Skype en FaceTime hebben beide goed gepresteerd via NordVPN, zonder enige noodzaak om iets speciaals te doen met de installatie, zoals de Mac-app die vereist is om FaceTime in te schakelen.

E-mailen, online chats, contact met vrienden, familie en zakenrelaties via Facebook, Twitter en Slack – allemaal zonder problemen. Al bij al presteerde NordVPN goed op onze iOS-apparaat.

Hoewel NordVPN niet de snelste aanbieder is , is het ook zeker niet de langzaamste.

NordVPN serverdekking

NordVPN heeft1.102 servers in 61 landen. Zoals te zien is op de onderstaande kaart, bevinden de meeste van hun VPN-server farms zich in Europa.

NordVPN servers
NordVPN biedt behoorlijke wereldwijde server-dekking, hoewel hun dekking zich concentreert in het Europese deel van de wereld.

Privacy, Beveiliging en Juridisch

Welke beveiliging biedt een VPN

Versleutelingsniveaus variëren afhankelijk van het type verbinding en de app die wordt gebruikt. Deze omvatten IKEv2/ IPsec – 256-bits codering, OpenVPN – 256-bits codering, L2TP/ IPsec, PPTP en SSTP.

De laatste 3 coderingsniveaus hierboven worden door NordVPN niet aanbevolen, tenzij OpenVPN of IKEv2/ IPsec eenvoudigweg niet werken voor uw unieke situatie. NordVPN legt uit dat L2TP/ IPsec, PPTP en SSTP oudere versleutelingsprotocollen zijn en ze bieden simpelweg niet de best mogelijke bescherming voor uw verbinding.

NordVPN is gevestigd in Panama City, Panama, en als zodanig profiteert het van Panama’s gebrek aan verplichte bewaringswetgeving. NordVPN is niet verplicht om logs op te slaan, wat een geweldige is voor een VPN-provider en zijn klanten.

Zoals NordVPN op haar website zegt:

“Vanaf het moment dat een gebruiker van NordVPN.com de NordVPN.com-software inschakelt, worden hun internetgegevens versleuteld. Het wordt onzichtbaar voor overheden, ISP’s, derde-partij-snoopers en zelfs NordVPN.com. Verder hebben we een streng no-logs-beleid als het gaat om het online bekijken van gebruikersactiviteit: omdat we ons in Panama bevinden, die geen gegevensopslag of rapportage vereist, zijn we gemachtigd om verzoeken van derden te weigeren. Punt.”

NordVPN registreert geen van de online activiteiten van een gebruiker. De enige informatie die zij over hun gebruikers bijhouden, is hun e-mailadres (gebruikt voor verbinding met VPN, evenals marketing- en probleemoplossing) en hun factuurgegevens (gebruikt voor restitutieprocedures).

De NordVPN-apps werken niet vanuit restrictieve landen, zoals China, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

Ze zeggen echter dat een handmatige VPN-configuratie van het L2TP-protocol met een aantal specifieke instellingen een verbinding met de service in die landen mogelijk maakt. De ondersteuningsmedewerkers van NordVPN helpen u om dat in te stellen als dat nodig is. (Dit kan het best worden uitgevoerd VOORDAT u een van deze “beperkende landen” bezoekt).

Last but not least, accepteert NordVPN de privacy-beschermende Bitcoin cryptocurrency als betaling voor VPN-abonnementen. Dit is een must voor elke gebruiker die oprecht geïnteresseerd is in het beschermen van zijn online privacy.

NordVPN bevindt zich in het privacy-vriendelijke land Panama, bewaart geen logs en accepteert Bitcoin als betaling voor abonnementen. Dit alles komt overeen met een perfecte beoordeling op de privacy-afdeling.

Klantenservice

NordVPN is een andere VPN-provider die lijkt te lopen op het spreekwoordelijke koord dat wordt gelegd tussen uitstekende klantenservice en het laag houden van de kosten. Als zodanig zijn de enige twee manieren van klantenondersteuning online chatten en een online formulier om contact op te nemen met de supportafdeling.

We moeten zeggen dat het responsieve mensen zijn. We stuurde een vraag over het gebruik van FaceTime met de Mac-app via het contactformulier op een woensdagochtend en binnen enkele minuten ontvingen we een reactie waarin ze ons om meer informatie vroegen en een lijst met stappen aanboden.

Hoewel we de snelle respons en het aanbod van een oplossing op prijs stellen, zouden we het ZEER op prijs hebben gesteld als ze de Mac App Store-versie van de app hadden genoemd die waarschijnlijk ook mijn problemen zou hebben opgelost.

We hebben ook gebruik gemaakt van de online chatoptie om een vraag te stellen over een functie die op de website werd vermeld, maar waar we geen informatie over kon vinden.

De vriendelijke klantenservice medewerker antwoordde meteen met de informatie dat de specifieke functie waar we naar vroegen op al zijn servers was opgenomen en niet langer specifiek was voor alleen bepaalde servers. Oké, vertel de marketingafdeling daarover, hmm?

De provider biedt ook een uitstekende “getting stated” en kennisbasis voor het oplossen van problemen, wat een geweldige bron is voor doe-het-zelvers.

NordVPN biedt uitstekende klantenservice met snelle reacties, online chatten en een uitgebreide kennisbank.

Alternatieve VPN-opties

Hoewel NordVPN in alle categorieën hoog scoort, ontbreekt het aan het aantal VPN-serverlocaties. Een gebrek aan serverlocaties en servers kan tot congestie van de verbinding leiden, waardoor de prestaties van de verbindingen van de service afnemen.

Andere VPN’s die meer serverlocaties bieden, zijn Hide My Ass!, ExpressVPN en VyprVPN. Deze providers bieden allemaal een veel groter aantal serverlocaties, terwijl ze ook hoog scoren in andere categorieën.

Hide My Ass! heeft de beste wereldwijde serverdekking van elke provider die we hebben beoordeeld. Met meer dan 790 servers verspreid over 220 landen, biedt Hide My Ass! de beste serveropties die we tot nu toe hebben gezien.

ExpressVPN biedt meer dan 1500 servers in 94 landen. De provider heeft uitstekend werk verricht door zijn server farms strategisch te lokaliseren, dus je zou een server moeten vinden op elke locatie waar je toegang toe wilt hebben.

VyprVPN kan een verbetering in veel van zijn categorieën gebruiken, maar als het gaat om server-dekking, hebben ze geen gebreken. Met meer dan 700 servers in 70+ landen, kunt u waarschijnlijk wel een server vinden die voldoet aan uw geografische behoeften.

VPN Dienst

Voordelen

Website

 • $78.66 per year
 • Super Snelle verbinding
 • $60.00 per year
 • Geweldige Verbindings-snelheid

Volledige Review

Tot slot ExpressVPN

Hoewel NordVPN geweldige snelheden tegen een redelijke prijs biedt, zijn er VPN-providers die we eerder zouden aanraden dan deze. Hoewel de snelheden redelijk snel lijken bij het controleren op de Speedtest-website, was de werkelijke streamingkwaliteit niet optimaal. Gebruikers die op zoek zijn naar een manier om video’s van buiten hun regio te streamen, willen wellicht andere opties verkennen.

Net als bij de meeste VPN-providers, terwijl NordVPN-verbindingen compatibel zijn met Netflix en Hulu, is het niet zeker dat de streaming-service de VPN-verbinding zal herkennen en de streaming zal toestaan.

Wanneer de streaming werkt, kunnen bufferingstijden lang zijn en is de videokwaliteit soms minder dan stellair. (Dit is niet exclusief voor NordVPN en kan bij vrijwel elke VPN-provider worden verwacht).

Aanmelden voor de service is eenvoudig en NordVPN biedt een proefabonnement van 3 dagen, waarvoor alleen een e-mailadres vereist is. Ze bieden ook een Bitcoin-optie, waardoor gebruikers van Bitcoin mogelijk een aantal prestatieproblemen over het hoofd willen zien om hun volledige anonimiteit te behouden. Cadeaubonnen zijn ook een andere leuke optie voor anoniem gebruik.

De dienst biedt apps voor de meeste populaire apparaat-platforms en deze apps zijn rechtstreeks beschikbaar via de NordVPN-website. Ze bieden ook ondersteuning voor op DD-WRT gebaseerde routers.

De VPN-service heeft een zeer responsieve supportafdeling, met geweldige reactietijden. De kennisbank van de website is meer dan voldoende.

Als u een zakelijke of informele gebruiker bent die niet meer dan een solide verbinding nodig heeft om online op internet te blijven en uw werk online te doen, wilt u misschien eens de proefversie van 3 dagen proberen met NordVPN. Als je een video-verslaafde bent, probeer dan de gratis proefversie, hoewel je elders waarschijnlijk betere opties kunt vinden.

Bezoek de NordVPN-website voor meer informatie over NordVPN of om u aan te melden voor een abonnement.

Leer alles wat een VPN kan doe en hoe een VPN werkt.

Een VPN of virtual private network helpt bij de online veiligheid en bescherming, terwijl het je privézaken privé houdt. Beste VPN van 2019

Comments are closed.