Beste sciencefiction films op Netflix

Beste Sci-fi films op Netflix

Beste Sci-fi films op Netflix​

The Fifth Element, A Clockwork Orange, Logan’s Run, District 9 en nog veel meer, er zijn een heleboel goede scifi-films om uit te kiezen op Netflix …

 
Ben je op zoek naar de beste scifi-films die je vandaag kunt streamen op Netflix? De service zelf is in feite het gevolg van sciencefiction – een enorme opslagplaats van films, beschikbaar om te bekijken met een druk op de knop. Tijdreizen naar elk tijdperk in de filmgeschiedenis (min of meer)! Het is een magisch, geweldig concept, en het enige dat het beter zou maken, is als ze alle films hadden die jij wilde. Maar je kan niet alles hebben in het leven
 
Hier vind je de beste scifi-films op Netflix die je moet zien.
 
Het is een genre dat kleine groene mannen biedt, Men In Black, mannen die in kreeften veranderen, mannen die reuzen zijn, mannen die klein zijn. En ook vrouwen!
 
Er zijn genoeg gems onder de nieuwe sci fi releases op het streaming platform, Fantasy, grappig, angstaanjagend, indie en de meest populaire sci-fi films zijn allemaal te zien op netflix.
 
Er is zoveel de moeite waard om te bekijken, waaronder veel van de beste recente scifi-films van 2019, 2018, 2016 en 2015, evenals veel van de grootste klassiekers aller tijden, onderschatte b-films, gezinsvriendelijke films, verhalen over werelden van wonder, legendes, verleden, heden en toekomst.
 
Stel je eens voor! Ze wachten allemaal op je in onze keuze voor de beste nieuwe sciencefictionfilms op Netflix!

Met ExpressVPN kun je Netflix USA kijken.

Waar je ook bent!

  • Android
  • Apple TV
  • Fire TV Stick
  • Mac
  • iOS
  • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

Bright
Video afspelen
Mad Max Fury Road
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
ex machina
Video afspelen
minority report
Video afspelen
paul
Video afspelen
annihilation
Video afspelen
Video afspelen
Harry Potter
Video afspelen
how to train your dragon
Video afspelen
Star Trek
Video afspelen

Beste Sciencefiction films op Netflix​

The Fifth Element

Video afspelen

Hoewel deze film geen goede recensies kreeg bij zijn eerste release, wordt The Fifth Element nu beschouwd als een van de beste sci-fi films van de jaren negentig. Het is moeilijk om mis te gaan met Luc Besson die een cast regisseert met onder meer Bruce Willis, Milla Jovovich en Gary Oldman. Deze komische sci-fi film speelt Willis ‘een futuristische taxichauffeur die vier mystieke stenen moet verzamelen om de hele planeet te redden van zijn ondergang. Uiteindelijk is het gewoon een Sci-fi Die Hard.

jurassic world
Video afspelen
edge of tomorrow
Video afspelen
cowboy and aliens
Video afspelen
Video afspelen
spiderman homecoming
Video afspelen
solo a star wars story
Video afspelen

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2​
Video afspelen
Jerks! In! Space! James Gunn bracht zijn vreemde humor naar het Marvel Cinematic Universe met de twee Guardians of the Galaxy-films, die vertellen een verhaal over een groep beschadigde en asociale outcasts die zich verenigen tegen hun wensen om het universum te redden. De actie is leuk en de humor is hilarisch, maar de echte trekpleister is hoe serieus Gunn en zijn ensemblecast deze bizarre creaties gebruiken. Een boom zal je doen huilen. Wees gewaarschuwd.

Comedy Central en HBO staan al lang bekend om hun stand-up specials. Netflix onlangs de ring in gestapt.

Met minder behoefte om een groot publiek aan te spreken, zijn de Netflix Original Stand-Up Specials de beste comedians van vandaag die 100% zich zelf zijn.

Moon

MOON
Video afspelen

Voordat Sam Rockwell zijn Academy Award won, was hij gestrand op de maan. De debuutfilm van Duncan Jones hij speelt de rol van rockwell als mijnwerker en onderhoudt een buitenpost op de maan, helemaal door op zijn eigen. Net wanneer de eenzaamheid ondraaglijk lijkt, gebeurt er iets dat onmogelijk lijkt en dat zijn leven voor altijd verandert.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok​
Video afspelen
Taika Waititi’s unieke Marvel Cinematic Universe-film stuurt Thor naar een buitenaardse planeet, waar hij een gladiator wordt die tegen de Hulk vecht, samenwerkt met een dronken Valkyrie (Tessa Thompson) om een revolutie te beginnen, en – GLUP! – krijgt een knipbeurt. Ondertussen heeft Hela (Cate Blanchett) Asgard overgenomen en voelt het einde van de wereld van Thor echt. Het is een excentrieke juxtapositie van het gekke en het serieuze, het oppervlakkige en het complexe, met zinvolle zaken als kolonialisme overgebracht door waanzinnige actiescènes en geestig geklets.

Black Panther

black panther netflix
Video afspelen
Een van de grootste Marvel-films ooit, en met goede reden. Chadwick Boseman schittert in Black Panther, een film die Afrofuturism combineert met het superheldengenre, waardoor het publiek iets krijgt dat ze nog nooit eerder hebben gezien, op een schaal die moeilijk voorstelbaar is. Michael B. Jordan als een van de grote MCU-schurken, en Letitia Wright steelt al haar scènes als de technologisch genie van Wakanda die Tony Stark tot schande zet. Dit is de combinatie van klassiek heldendom, gewaagde filmische stijl en zinvolle thema’s waar superhelden naar hunkeren. Een populaire favoriet en Oscar-genomineerd – de eerste superheldenfilm die genomineerd werd voor Best Picture – Black Panther is ook een belangrijk moment voor cinema op het gebied van ras en cultuur.

Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi​
Video afspelen
De aflevering van Rian Johnson in de Star Wars-saga volgt veel van dezelfde patronen als de originele trilogie, met name The Empire Strikes Back, terwijl tegelijkertijd verwachtingen worden ondermijnd en de regels worden gewijzigd. Het is alsof iemand eindelijk heeft opgemerkt dat Star Wars nu net zo oud is als de Flash Gordon-series die Star Wars hebben geïnspireerd toen de originele film van George Lucas was gefilmt en besloot het hele genre naar voren te duwen op dezelfde manier als Lucas. De film is rommelig en controversieel maar dynamisch en indrukwekkend, en de impact ervan zal nog vele jaren voelbaar zijn – en er zullen nog veel Star Wars-films komen.

A Clockwork Orange​

Video afspelen
Het is niet voor bangeriken, maar A Clockwork Orange is een van de beste sciencefictionfilms aller tijden (en een van de beste films in de carrière van de legendarische regisseur Stanley Kubrick). Malcolm McDowell schittert als Alex, een flamboyante, geweld-gevoelige tiener bendeleider in een dystopisch toekomstig Groot-Brittannië. A Clockwork Orange biedt zowel een sombere kijk op de vraag of het kwaad kan worden gerehabiliteerd en een heel slim, erg duister gevoel voor humor.

Hellboy

Hellboy​
Video afspelen
Voordat hij een Oscar won voor het regisseren van het horrorsprookje The Shape of Water, bracht Guillermo del Toro zijn vreemde humor naar Hellboy, een adaptation van de bekroonde comic serie van Mike Mignola. Ron Perlman is perfect als de hoofdpersonage, een demon uit de hel die door mensen is grootgebracht om ons te beschermen tegen bovennatuurlijke krachten. De plot is oppervlakkig maar de monstereffecten zijn spectaculair, de actie is cool en Perlman en Selma Blair zijn geweldig hierin.

Logan's Run

Logan's Run​
Video afspelen
De sci-fi-klassieker Logan’s Run speelt zich af in een dystopische toekomst, waar iedereen wordt gedood zodra ze 30 worden en Michael Harris als een “Sandman” een man die op mensen jaagt die proberen te vluchten voor hun executie. Natuurlijk, wanneer hij de opgejaagde wordt, is het een ander verhaal en hij gaat op de vlucht om zichzelf te redden en een nieuwe manier te vinden om in deze uiterst verontrustende samenleving te leven. Uniek, visueel ongewoon en iconisch.

Watchmen

Watchmen
Video afspelen
De nobele poging van Zack Snyder om het stripboek van Alan Moore en Dave Gibbons naar het grote scherm te vertalen, het komt aardig in de buurt. Watchmen is het epische verhaal van een alternatieve realiteit waarin superhelden verschenen in de jaren 1940 en de loop van de geschiedenis veranderden, wat leidde tot een dystopische jaren tachtig op de rand van nucleaire vernietiging. Met dat op de achtergrond begint een gestoorde vigilante genaamd Rorschach (Jackie Earle Haley) een moordenaar te onderzoeken die zich richt op voormalige gemaskerde helden en struikelt over een gigantische samenzwering. De nadruk op actie en spektakel ondermijnt de geaardheid van het verhaal, maar voor verlengde sequensen is Watchmen spectaculair, vooral de uitgebreide flashbacks op Mars, die de complexe oorsprong en mindset van de goddelijke Dr. Manhattan (Billy Crudup) onthullen.

District 9

district 9
Video afspelen
Netflix USA

Netflix kraakt op VPN’s, maar er zijn er nog een paar die nog steeds werken. Dit zijn de beste VPN’s die Amerikaanse Netflix deblokkeren.

world war z NETFLIX
Video afspelen
life
Video afspelen
Video afspelen
super 8
Video afspelen

Under the Skin

Under the Skin​
Video afspelen
Een buitenaardse wezen neemt de vorm aan van Scarlett Johansson, en besluipt de straten, haalt wellustige mannen op en sleept ze naar een donkere, inktzwarte afgrond waar absoluut geen ontkomen aan is. Jonathan Glazer’s experimentele sci-fi-film is ongewoon geconstrueerd, en ziet eruit en klinkt als niets anders dat de meeste mensen hebben gezien, Johansson geeft een griezelige uitvoering als een alien die moeite heeft om te begrijpen wat het betekent om mens te zijn.

Ex Machina

Ex Machina​
Video afspelen
Oscar Isaac schittert als een briljante miljardair uitvinder, die een van zijn personeelsleden, gespeeld door Domhnall Gleeson, uitnodigt op zijn afgelegen landgoed. Maar dit is geen vriendelijk bezoek. Hij is hier om de menselijkheid van de nieuwe uitvinding van Isaac te testen, een realistische robotvrouw genaamd Ava, tot in de perfectie gespeeld door Alicia Vikander. Terwijl ze de mensheid van de robot in vraag stellen en wat het betekent om mens te zijn, realiseren we ons geleidelijk dat wat ze echt niet kunnen achterhalen de vrouwelijke geest is.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy​
Video afspelen
De klassieke radioseries en romans van Douglas Adams kwamen op een grootse manier naar het grote scherm in The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Deze onderschatte komedie gespeeld door Martin Freeman, Sam Rockwell, Zooey Deschanel en Mos Def, op een reis door een melkweg vol incompetente computers, depressieve robots en bureaucratie die zo belabberd is dat het letterlijk onze planeet vernietigt. En als dat niet genoeg voor je was, wordt het geopend met een muzikaal nummer dat gezongen wordt door elke dolfijn op aarde, en het is glorieus.

Her

Her
Video afspelen

Pandorum

Pandorum​
Video afspelen
Ben Foster wordt wakker van cryosleep en stapt op een ruimteschip dat overspoeld wordt door mysterieuze monsters in Pandorum, een sci-fi thriller die een te danken is aan films als Alien, maar heeft genoeg verrassingen in petto. Dennis Quaid is co-ster als een medepassagier die de hulp van Foster nodig heeft om de dag te redden, maar de reis van Foster diep in het midden van het schip neemt ongewone en angstaanjagende wendingen. Het is een onderschatte sci-fi thriller die een groter publiek verdient.

Atlantis: The Lost Empire

Atlantis: The Lost Empire​
Video afspelen

In 2001 probeerde Disney een ander soort geanimeerd avontuur te maken, en het was eigenlijk hun versie van Stargate. Atlantis: The Lost Empire vertelt het verhaal van een idealistische dromer genaamd Milo (Michael J. Fox) die denkt de weg naar de verloren stad Atlantis te kennen, maar zodra hij en zijn onverschrokken team van ontdekkingsreizigers daar aankomen, begint het echte avontuur. De film was teleurstellend voor de box office toen het voor het eerst uitkwam, maar het is goed genoeg – en mooi geanimeerd genoeg – om een grote cult-aanhang te hebben.

Van mecha tot magic girls, schattige rode panda’s tot gruwelijke demonen, Netflix blijft zijn anime-bibliotheek uitbreiden

Moon

MOON
Video afspelen

Voordat Sam Rockwell zijn Academy Award won, was hij gestrand op de maan. De debuutfilm van Duncan Jones hij speelt de rol van rockwell als mijnwerker en onderhoudt een buitenpost op de maan, helemaal door op zijn eigen. Net wanneer de eenzaamheid ondraaglijk lijkt, gebeurt er iets dat onmogelijk lijkt en dat zijn leven voor altijd verandert.

Comments are closed.