Wat is een VPN en Hoe werkt het precies?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
wat is een VPN

Een gebruiker van een laptop en een mobiel apparaat bezoekt haar favoriete koffieshop en maakt verbinding met de gratis Wi-Fi-hotspot voor toegang tot internet. Ze gebruikt de onbeschermde hotspot om haar rekeningen te betalen, te bankieren en winkelen op Amazon. Ondertussen zit een rustige jongeman in de hoek, te drinken van zijn latte en controleert hij haar internetverbinding, terwijl hij waardevolle persoonlijke en bedrijfsinformatie steelt.

Een zakenreiziger bezoekt een ander land en vindt niet langer toegang tot de servers van zijn bedrijf, evenals een aantal andere websites en online diensten die hij nodig heeft om zijn taken op het werk online uit te voeren. Erger nog, hij heeft ook geen toegang tot de nieuwste aflevering van “House of Cards” op Netflix.

Een burger van een land onder leiding van een totalitaire regering verlangt naar websites die door de overheid worden geblokkeerd vanwege de naar verluidt radicale informatie van de websites, die volgens de regering schade kan toebrengen aan de door de overheid goedgekeurde manieren van denken.

Alle drie de voorbeelden hierboven zijn tekst voorbeelden voor problemen die met een Virtual Private Network (VPN) kunnen worden opgelost, waarbij persoonlijke en zakelijke gegevens van gebruikers worden beschermd, evenals toegang tot webinhoud en -services die mogelijk niet beschikbaar zijn vanwege overheids- of geografische beperkingen.

Door een VPN te gebruiken, kunnen internetgebruikers hun waardevolle persoonlijke en zakelijke gegevens beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Naast verbeterde beveiliging kan een VPN-verbinding ook een wereld van informatie openen die normaal niet beschikbaar is.

In dit artikel zal ik je uitleggen wat een VPN is, wat het doet en waarom je er een zou moeten gebruiken om de internetverbinding op je computers en mobiele apparaten te beschermen.

Wat is een VPN?

Een Virtual Private Network (VPN) biedt een veilige, beschermde netwerkverbinding tussen jou computer of mobiel apparaat en een ander netwerk via internet.

Een VPN doet dit door alle dataverkeer van het aangesloten apparaat door te sturen via een privaat netwerk, waardoor de gebruiker toegang heeft tot lokale netwerkbronnen, ongeacht de locatie van de gebruiker.

hoe werkt een netflix vpn (1)

Het gebruik van een VPN verbergt het echte IP-adres van jou computer. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot webcontent en -services die normaal niet beschikbaar zijn op hun werkelijke locatie. Bovendien versleutelt een VPN alle gegevens die via de verbinding worden verzonden, waardoor een extra beschermingslaag voor gebruikers wordt toegevoegd.

Een VPN wordt gecreëerd door een point-to-point-verbinding tot stand te brengen via internet – een soort Privé tunnel. De tunnelverbinding biedt gebruikers dezelfde voordelen als wanneer ze verbinding maken met het doelnetwerk vanuit dat netwerk, kijkend en handelend,  zoals een lokale verbinding.

Beste VPN dienst Van 2019

ExpressVPN
4.6/5

ExpressVPN (volledige recensie hier) biedt een efficiënte, veilige VPN-service. De provider heeft apps voor de meeste grote desktop- en mobiele computerplatforms. Ik vond dat de verbindingen aangeboden door ExpressVPN snel en betrouwbaar waren.

Deze aanbieder is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Hoewel de Britse Maagdeneilanden als een Brits bezit worden beschouwd, worden ze niet direct geregeerd door de mensen in het Verenigd Koninkrijk en zijn ze op dit moment niet gebonden aan de nogal privacy-onverschillige wetten van het Verenigd Koninkrijk.

ExpressVPN bewaart ook geen logboeken van de online activiteit van een gebruiker, waardoor het perfect is voor die gebruikers die zich bezighouden met online anonimiteit. Zelfs als de provider werd gevraagd gebruikslogboeken over te dragen, konden ze dat niet – omdat ze niet bestonden.

Hoewel de prijzen van ExpressVPN beter zouden kunnen zijn, ben ik ook een voorstander van het adagium “je krijgt waar je voor betaalt.” De service biedt een uitstekende verbindingskwaliteit, een breed scala aan serverlocaties over de hele wereld en uitstekende klantenservice.

ExpressVPN biedt een verscheidenheid aan betalingsopties, inclusief bitcoin, dus anonieme betaling is beschikbaar voor degenen die zich bezighouden met dergelijke dingen.

NordVPN-logo
4.5/5

NordVPN (volledige recensie hier) biedt solide verbindingen met uitstekende snelheden. De provider biedt ondersteuning voor de belangrijkste desktop- en mobiele platforms. NordVPN bood 1.109 servers in 61 landen aan op het moment dat dit werd geschreven.

NordVPN is gevestigd in het land Panama en is onderworpen aan de privacyvriendelijke bewaarplicht voor gegevens van dat land. Panama vereist geen VPN-providers om logboeken bij te houden van de online activiteiten van hun klanten. NordVPN houdt geen logboeken van dit type bij en kan als zodanig niet worden gedwongen om informatie van dit type over te dragen.

Deze provider staat het gebruik van P2P- en Bittorrent-verbindingen toe via hun VPN-servers, maar beperkt dergelijk verkeer tot servers die ze speciaal voor dat doel gereserveerd hebben.

NordVPN is een van de duurdere VPN-opties die beschikbaar zijn, maar biedt uitstekende verbindingen en hun klantenservice is ongeëvenaard.

NordVPN biedt een verscheidenheid aan betalingsopties, waaronder Bitcoin en de mogelijkheid om gebruik te maken van de ongebruikte saldo’s op cadeaukaarten van winkeliers die je misschien in huis hebt liggen. Beide zijn uitstekende opties voor gebruikers die hun identiteit volledig anoniem willen houden.

VyprVPN logo
4/5

VyprVPN Volledige Review

VyprVPN (volledige recensie hier) biedt geweldige service tegen een redelijke prijs. Het biedt zelfs een gratis aanbieding van 1 GB aan. Op het moment van dit schrijven bood het 200.000+ wereldwijde IP’s en 700+ VPN-servers aan op meer dan 70 locaties verspreid over 6 continenten.

Een iets dat ik me vooral herinner van de service, was dat het een gratis berichten-app bood die end-to-end codering van alle sms-berichten bood. Het gebruik van de app vereist geen abonnement op VyprVPN, wat leuk is.

VyprVPN is gevestigd in het privacyvriendelijke land Zwitserland, dus het is niet onderworpen aan de wetten voor het bewaren van gegevens die veel Europese landen tegenwoordig hanteren. Het bedrijf zegt dat het geen gebruikers- of activiteitenlogboeken van welke aard dan ook bijhoudt.

De provider biedt apps voor de meest populaire apparaten, zowel op desktop als mobiele platforms. Het biedt OpenVPN-protocol op de meeste van zijn apps.

VyprVPN zegt dat het cool is met zijn abonnees die P2P- en BitTorrent-verbindingen gebruiken via hun servers en controleert dergelijk verkeer niet. Ze beëindigen echter contracten met gebruikers die herhaaldelijk auteursrechtschending plegen (vanwege klachten van houders van inhoudsrechten).

Hoewel VyprVPN een groot aantal betalingsopties biedt, zijn Bitcoin en de cadeaubonbetalingen van winkeliers daar niet bij inbegrepen. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in volledige anonimiteit moeten dus elders op zoek gaan naar hun VPN-behoeften.

Waar kan een VPN voor worden gebruikt?

Een VPN een Must Have voor alle Internet gebruikers , maar waarom 

Of je nu zaken doet op internet, je bankrekeningen via het internet bekijkt of alleen op Facebook zit, iemand zou je internetverbinding kunnen bekijken zonder dat je het weet.

Met een VPN kunnen je het internet vrij gebruiken zoals het bedoeld was, toegang krijgen tot alle beschikbare inhoud en diensten, zonder beperking van uw ISP of de overheid. Het verhindert ook dat je internetprovider of de overheid je persoonlijke informatie kan verkopen of een bestand bijhoudt van dat gebruik om tegen je te gebruiken in een rechtszaak. 

Een VPN stelt gebruikers in staat om:

1. Toegang krijgen tot je zakelijke netwerk terwijl je onderweg bent

Hoe een VPN gebruikt wordt om toegang te krijgen tot een intern zakelijk netwerk.

Hoe een VPN gebruikt wordt om toegang te krijgen tot een intern zakelijk netwerk.

VPN’s werden oorspronkelijk voornamelijk gebruikt door zakenmensen die reisden, maar toch in staat wilden zijn om verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk hoewel ze niet op kantoor waren, 

zonder het netwerk rechtstreeks bloot te stellen aan het internet.

2. Verberg internetactiviteiten van nieuwsgierige ogen

Een wetsvoorstel dat door het Amerikaanse Congres is aangenomen en wettelijk is ondertekend door Trump, herroept de voorschriften van de Federal Communications Commission (FCC) waardoor Internet Service Providers (ISP’s) het internetverkeer van hun gebruikers kunnen bekijken en die gebruikers-informatie kunnen delen met adverteerders.

ISP’s mogen nu dergelijke informatie verzamelen zonder de uitdrukkelijke toestemming van hun klanten.

Een goede VPN is vooral goed in het verbergen van browsen en andere internetactiviteit tegen nieuwsgierige hackers, ISP’s (zoals hierboven vermeld), de overheid en andere criminelen.

Een VPN verhult je internetactiviteit, waardoor het lijkt op een enkele verbinding met één adres. Dit maakt een VPN een uitstekende tool om je activiteiten te verbergen voor je internetprovider.

Hoe verbergt een VPN je internet activiteit

Hoe een VPN internet browsing activiteit verbergt tegen ISP

Een VPN versleutelt ook je verbinding door een extra laag bescherming toe te voegen tegen nieuwsgierige buren. Zelfs als een buitenstaander je VPN-verbinding zou kunnen onderscheppen, zouden zij worden geconfronteerd met een  encryptie code, waardoor het veel moeilijker voor hen wordt om de gegevens die via de verbinding worden verzonden en ontvangen te bekijken en te stelen.

Iedereen die regelmatig openbare Wi-Fi-hotspots gebruikt, moet altijd een VPN-verbinding gebruiken om zijn verbinding te beschermen. Anders kun je net zo goed van tafel naar tafel gaan en je creditcards één voor één uitdelen.

3. Toegang krijgen tot Geo-beperkte inhoud en censuur omzeilen

Omdat je met een VPN je locatie kunt veranderen, ben je als VPN gebruiker in staat toegang te krijgen tot inhoud die geografisch beperkt is (Amerikaanse Netflix).

Gebruikers kunnen met een VPN toegang krijgen tot geo-beperkte inhoud – zoals NetflixUSA, Hulu, Pandora en andere streamingdiensten – die, vanwege hun contracten met content eigenaren, alleen bepaalde inhoud binnen bepaalde landen aanbieden. Sinds dit artikel voor het eerst werd gepubliceerd, is er hard opgetreden door streamingdiensten om VPN-providers te blokkeren. Het meest opvallende voorbeeld is het goed gepubliceerde Netflix VPN-verbod, waardoor dat slecht een handvol VPN’s nog Netflix kunnen deblokkeren.

VPN verbinding
 • Android
 • Apple TV
 • Fire TV Stick
 • Mac
 • iOS
 • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

4.Bestanden Downloaden Van P2P / Torrent-sites

Torrenting is een van de belangrijkste redenen om een ​​VPN-verbinding te gebruiken. Een VPN-verbinding houdt je file-sharing verbindingen volledig privé. Wat je ISP niet kan zien, kunnen ze ook niet melden.

Hoe een VPN je P2P/bittorrent activiteit verbergt

Hoe een VPN je P2P bittorrent activiteit verbergt
VPN’s zijn ook handig om legale bestanden te delen. Sommige internetproviders vertragen P2P-verkeer op hun netwerken. Nogmaals, als je ISP niet kan zien wat je aan het doen bent, kunnen zij je verbinding niet vertragen.

Welk Type beveiliging biedt een VPN?

Een Virtual Private Network biedt beveiliging van gegevensverbindingen via elk van een aantal beveiligde tunnelingprotocollen. De protocollen versleutelen het netwerkverkeer zodat, zelfs als er op het verkeer van het netwerkniveau wordt gesnuffeld, iedereen die de netwerkpakketten heeft geanalyseerd, zou zien dat het gecodeerde gegevens waren.

VPN’s kunnen de volgende soorten beveiliging bieden (weergegeven in volgorde van kwaliteit van bescherming):

1. OpenVPN

OpenVPN biedt meer beveiliging, hoewel het niet zo snel is als andere protocollen, .is OpenVPN  de standaard protocol voor veel VPN-diensten en de bijbehorende apps. OpenVPN is zeker het protocol dat je moet gebruiken als het beschikbaar is voor je installatie.

OpenVPN maakt gebruik van open-source technologieën, waaronder de OpenSSL-coderingsbibliotheek en de SSL v3 / TLS v1-protocollen. OpenVPN kan worden geconfigureerd om via elke poort te worden uitgevoerd, waardoor OpenVPN-verkeer als standaard HTTPS-verkeer kan worden weergegeven. Dit maakt het voor ISP’s en overheden onmogelijk om de verbinding  te blokkeren.

1. Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)

SSTP maakt gebruik van het HTTPS-protocol via TCP-poort 443. Hierdoor kan verkeer door firewalls en webproxy’s passeren die PPTP- en L2TP / IPsec-verkeer zouden kunnen blokkeren. Het is een gepatenteerd Microsoft-protocol.

SSTP is geïntegreerd in het Windows-besturingssysteem vanaf Windows Vista Service Pack 1 en hoger. Dit biedt stabiliteit voor Windows-gebruikers, omdat het is ingebouwd in het platform. Het protocol biedt mogelijkheden vergelijkbaar met OpenVPN, maar het is meestal alleen voor gebruik op Windows.

2. Layer Two Tunneling Protocol/IPSec (L2TP/IPSec)

L2TP als een VPN-protocol biedt geen eigen codering. Daarom is het meestal gepaard met IPSec-codering. L2TP / IPSec biedt codering voor multiprotocol-verkeer dat via point-to-point-verzending kan worden verzonden.

Omdat het UDP-poort 500 gebruikt, is het onmogelijk om te verbergen – waardoor het gemakkelijker te blokkeren is.

3.Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

Met PPTP kan internetverkeer worden gecodeerd en vervolgens worden ingekapseld in een IP-header die wordt verzonden via een openbaar IP-netwerk zoals het internet. PPTP werkt goed met externe toegang en site-to-site VPN-verbindingstoepassingen.

PPTP kan je beter vermijden. Hoewel het een populair protocol is en het al sinds de Windows 95 dagen bestaat, is het die vroege ontwikkeling en het gebrek aan sterke codering een minder goede keuze voor tegen over moderne protocollen.

Korte-versie:

Als OpenVPN beschikbaar is, gebruik deze dan altijd. Als je je op het Windows-platform bevindt en OpenVPN niet beschikbaar is via je VPN-provider, gebruik je SSTP. Gebruik voor de andere twee protocollen altijd L2TP / IPSec via PPTP, maar vermijdt dit als het mogelijk is.

Welke beveiliging biedt een VPN?

Een Virtual Private Network biedt verschillende veilige tunnel protocollen. Deze protocollen encrypteren je internetverbinding, zodat zelfs als er wordt gekeken naar het verkeer op je netwerk, men enkel encrypteerde data zou zien.

VPN’s kunnen de volgende beveiliging  aanbieden, gerangschikt van links naar rechts volgens veiligheid.

Wat maakt een VPN-dienst goed

Het lijkt erop dat bijna dagelijks een nieuwe VPN-provider op het toneel verschijnt. Er zijn een aantal fijne VPN-providers, net zoals er ook een aantal fly-by-night-operatoren zijn.

Bij het zoeken naar een VPN-provider moet je rekening houden met een aantal belangrijke vereisten. Je moet er rekening mee houden dat een VPN-provider een goede balans moet bieden tussen gebruiksgemak en veiligheid. Geef indien mogelijk een beetje van het gebruiksgemak op voor een betere beveiliging.

1. Serverlocaties en beschikbaarheid

Een VPN-provider zou bij voorkeur een groot aantal verbindingsopties moeten bieden, met een groter aantal serververbindingen, beschikbaar in zoveel mogelijk landen.

Hoe hoger het aantal verbindingslocaties, hoe groter de kans dat je een service zult vinden die een goede bescherming biedt, evenals goede prestaties – een snelle verbinding voor een meer bevredigende internetervaring.

2. Gelijktijdige verbindingen

Een andere overweging bij het kiezen van een VPN-provider is het aantal gelijktijdige verbindingen die de provider je toestaat te maken.

Hoewel het mogelijk is dat je de VPN mogelijk alleen op je laptop of mobiele apparaat gebruikt, kunnen extra verbindingen zakelijke relaties of familieleden tegelijkertijd laten verbinden.

3. Zoek naar OpenVPN

Zoek altijd naar een provider die OpenVPN aanbiedt als coderingsoptie. OpenVPN biedt een goede mix van snelheid en bescherming.

Houd er rekening mee dat OpenVPN meestal alleen beschikbaar is op desktopversies van VPN-applicaties. Voor mobiele apparaten bieden de meeste providers nog steeds alleen L2TP / IPsec aan.

4.Geen bandbreedtebeperking

Zorg ervoor dat de VPN-provider die je overweegt je bandbreedte niet versmalt. In de huidige wereld van streaming video en audio, teleconferenties en andere bandbreedte-hongerige applicaties, is onbeperkte bandbreedte belangrijker dan ooit.

Zorg er ook voor dat de provider P2P en torrenting toestaat. Je weet nooit wanneer je dat nodig hebt.

5.Geen logboeken!

Hoewel de meeste VPN’s geen activiteitenlogboeken bijhouden, zijn er nog steeds een aantal die dat wel doen. Er is geen reden voor een VPN die echt privacybewust is om logboeken bij te houden van je online activiteit. Een gerenommeerde VPN-provider zou er geen belang bij moeten hebben om je internetgebruik bij te houden.

Een gebrek aan gebruikslogboeken betekent ook dat als de overheid of een provider van inhoud aanklopt bij de deur van de VPN-provider, ze niet in staat zullen zijn om logs te leveren die tegen je kunnen worden gebruikt – voor het simpele feit dat ze er niet zijn!

6.Een kill switch

Als je belangrijkste reden om gebruik te maken van een VPN anonimiteit is, moet je er ook voor zorgen dat elke provider die je in overweging neemt een ‘kill switch’ aanbiedt.

Een kill-schakelaar schakelt automatisch een verbinding uit als de VPN-verbinding mislukt. Hierdoor wordt je computer niet standaard ingesteld op een onbeschermde open internetverbinding, waardoor je verbinding mogelijk openstaat voor nieuwsgierige

7.Anonieme betaalmethoden

Als je eenvoudigweg een VPN wilt gebruiken om jezelf te beschermen tegen hackers op onbeveiligde Wi-Fi-hotspots, of als je ervoor wilt zorgen dat je online toegang hebt tot online inhoud of webservices terwijl je internationaal reist, zal bijna elk type betalingsoptie waarschijnlijk acceptabel zijn.

Alle VPN-providers die ik heb geprobeerd, bieden een creditcard / betaalpas, PayPal en andere populaire betaalmethoden.

Als je echter je internetgebruik zo anoniem mogelijk wilt houden, kan betalen met creditcard of PayPal het gewoon niet voor je doen, omdat beide een betalingspad laten volgen voor iedereen die op zoek is naar wie je bent.

Gelukkig bieden een groeiend aantal VPN-providers betaling aan via cryptocurrency, zoals Bitcoin. Door Bitcoin te gebruiken, naast een eenmalig e-mailadres, kan niemand een verbinding tot stand brengen tussen jij en je VPN-providerabonnement.

Een andere anonieme betalingsoptie die steeds populairder wordt, is de optie van de cadeaukaart van de winkel.

Met een aantal VPN-providers kun je gebruikmaken van een ongebruikt saldo op een cadeaukaart voor winkels van grote winkels als Walmart of Target (of zelfs Starbucks) om te betalen voor VPN-abonnementen. Het is een geweldige optie voor privacybewuste personen die een account voor cryptocurrency missen.

Bekijk onze Populairste VPN-Vergelijkingen:

 • NordVPN versus ExpressVPN
 • ExpressVPN vs IPVanish
 • ExpressVPN versus PIA
 • NordVPN tegen PIA
 • NordVPN tegen PureVPN
 • NordVPN vs IPVanish

Hoe weet ik zeker dat mijn VPN-verbinding veilig is?

Als je wilt dat een VPN-service je online privacy te beschermt, moet je ervoor zorgen dat je VPN-provider je internetverbinding aan kan.

Als een VPN-provider geen volledige bescherming biedt of als je VPN-verbinding fout is ingesteld, kunnen je gegevens lekken, waardoor je kwetsbaar bent voor hackers, ISP’s, overheden en andere criminelen.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je kunt bevestigen dat je verbinding correct is beveiligd. Een paar bezoeken aan een handvol websites kunnen je vertellen of je VPN-provider de bescherming biedt waarvoor je betaalt.

Bij het uitvoeren van de volgende tests, is het aangeraden om het OpenVPN-protocol te gebruiken voor je VPN-verbinding als deze beschikbaar is op je computerplatform. OpenVPN biedt het beste niveau van bescherming dat momenteel beschikbaar is.

Eerste test:"IP-adres Leaks

De eerste test die moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat je VPN-verbinding correct werkt, is door je IP-adres te controleren. Het IP-adres van je apparaat kan je locatie bekendmaken aan iedereen die probeert om al je onlineactiviteiten te volgen. Een werkende VPN-verbinding maskeert je huidige IP-adres en geeft het IP-adres weer van de VPN-server waarmee je bent verbonden. Ik raad aan om websites zoals IP Chicken en What Is My IP Address te gebruiken voor het controleren van je IP-adres. Beide websites kunnen ook handig zijn als je in de toekomst je huidige IP-adres wilt achterhalen voor het oplossen van andere problemen. Als de IP-adrestest lekken vertoont, moet je controleren of je VPN-service daadwerkelijk is geactiveerd en of je bent verbonden met de service. Voer de test opnieuw uit. Als je nog steeds een lek ziet, sluit je alles op je computer of apparaat af, start je het apparaat opnieuw op, maak je opnieuw verbinding met de VPN-service en probeer je de test opnieuw. Als je nog steeds een lek ziet, zal je contact moeten op nemen met de klantenondersteuning van je VPN-provider, vraag je of het probleem bij hun service ligt en vraag hen om hun systeem te controleren. Als ze weigeren of het probleem niet kunnen verhelpen, sluit je je account en vraag je je geld terug. Probeer een andere dan een andere VPN-provider.

Tweede test: DNS Leaks

Een ander belangrijk ding om te controleren tijdens het testen van je VPN-verbinding zijn DNS-lekken. Een DNS-leak is een probleem met een VPN-verbinding die leidt tot een verlies van online privacy omdat de vpn DNS-query’s stuurt over onbeveiligde koppelingen in plaats van over de beveiligde VPN-verbinding. Een DNS-query is wat er gebeurt wanneer je de naam van een website typt, zoals Facebook.com. Die naam wordt naar een DNS-server gestuurd, die die domeinnaam omzet in een daadwerkelijk IP-adres, dat vervolgens wordt gebruikt om verbinding te maken met de gevraagde server. Wanneer je via een VPN-verbinding met het internet bent verbonden, is het van vitaal belang dat al je verkeer, inclusief deze DNS-query, door de gecodeerde VPN-tunnel gaan, omdat onbeschermde DNS-query’s je online activiteit kunnen onthullen als ze ‘gelekt’ zijn. Als je tests DNS-lekken vertonen, volg dan dezelfde stappen die ik hierboven heb uiteengezet voor de IP-adres lekkage test.

Derde en laatste test: P2P Torrent IP-adres

Laten we eerlijk zijn: velen van jullie gaan een VPN-verbinding gebruiken voor P2P en torrenting. Hoewel een goede hoeveelheid P2P-bestandsdeling wordt gebruikt voor het peer-to-peer delen van perfect legale bestanden, zijn er die gebruikers die af en toe genieten van het downloaden van een bestand of twee die normaal niet beschikbaar zijn voor het publiek. Deze mensen, mogelijk fans van een voetbalploeg in VK, zullen niet willen dat hun internetprovider of bepaalde auteursrechthouders van content opmerken dat zij de inhoud downloaden via hun echte IP-adressen. Laten we zeggen dat dit gedeelte voor die mensen is. Niet dat zo iemand dit artikel op dit specifieke moment leest … Als je een P2P Torrent IP-adres test uitvoert, wordt het IP-adres weergegeven dat wordt gebruikt om een ​​bestand van een Torrent-bron te downloaden. Als je bent verbonden via je VPN-app, moet de test het IP-adres van de server van je VPN weergeven en niet die van je lokale router bij je internetprovider. Voor deze test heb ik de Torrent-adresdetectiefunctie gebruikt op ipleak.net. Je moet een beetjenaar beneden scrollen om het te vinden. Klik op de knop “Activeren” die je daar zult zien en volg de instructies op het scherm. Als er lekken verschijnen voor deze test, controleer dan de poorten die worden gebruikt voor de P2P-verbinding. Ze moeten overeenkomen met de poorten die worden gebruikt door je VPN-dienst. Als dat niet het geval is,controleer je of de instellingen van je VPN-verbinding correct zijn. Als je nog steeds lekken ondervindt tijdens het testen, neem je voor meer informatie contact op met de klantenondersteuning van je VPN-provider. Als je VPN-provider het probleem niet kan verhelpen of je vertelt dat ze P2P / torrenting niet officieel ondersteunen, annuleer dan best je account en, zoek je vervolgens een VPN-provider die wel P2P-ondersteuning aanbiedt.

Tot slot: Wat hebben we geleerd

We hebben nogal wat behandeld in dit artikel. Wie wist dat een (niet zo) simpel iets als een virtual private network zo ingewikkeld kon zijn?

1. Je bent misschien niet paranoïde

Als je het gevoel hebt dat iemand je in de gaten houdt, is de kans groot dat het waar is. Recente acties van de Amerikaanse en Europese overheid hebben het voor je internetserviceprovider eenvoudiger dan ooit gemaakt om je online acties te controleren en de verzamelde informatie aan adverteerders te verkopen.

2. Log nooit in op een (openbare) wifi netwerk zonder bescherming

Onbeschermde Wi-Fi-hotspots, zoals die in coffeeshops, hotels en dergelijke, zijn erg populair bij hackers die je niet-versleutelde internetverbinding bekijken om waardevolle persoonlijke informatie van je te stelen.

3. Niet alle websites zijn beschikbaar in andere landen

Als je een internationale reiziger bent, is het mogelijk dat je geen toegang krijgt tot websites of andere online diensten van een ander land. Mogelijk ontdek je ook dat de lokale overheid de toegang tot bepaalde sites en services beperkt.

4.Een ​​VPN een waardevol online hulpmiddel

Een Virtual Private Network (VPN) kan je helpen alle bovenstaande problemen op te lossen. Het helpt je ​​gegevens veilig tegen nieuwsgierige blikken te beschermen via de gecodeerde verbinding en kan je ook helpen toegang te krijgen tot websites en services die normaal niet beschikbaar zijn in je regio. 

5.Kies een goede VPN-provider

Er zijn een aantal VPN-providers zeer goed zijn. Bekijk de functies van de VPN-providers zorgvuldig. Het is ook een goed idee om online beoordelingen te lezen.

6.Test uw VPN om ervoor te zorgen dat je bent beschermd

Nadat je een beslissing hebt genomen over je VPN-provider, voer je enkele tests uit om te controleren of je VPN-verbinding correct is ingesteld en of je verbinding (en persoonlijke gegevens) worden beschermd zoals wordt geadverteerd. Een VPN is een waardevol wapen dat iedereen zou moeten hebben in zijn online arsenaal. Een VPN helpt je om je internetverbinding te beschermen tegen bewaking, houd je online activiteiten in de war en bied je toegang tot online-inhoud die anders misschien niet beschikbaar is. Door een VPN te gebruiken, zal je gemoedsrust vinden wetende dat je persoonlijke gegevens en online activiteiten niet te koop zijn voor de hoogste bieder, en je zal genieten van een rijkere, veiligere internetervaring.