Beste stand up comedies op Netflix

25 BESTE NETFLIX COMEDY SPECIALS

Van Marc Maron tot Richard Pryor, Netflix heeft geen gebrek aan nieuwe en klassieke stand-up waar iedereen van kan genieten.

25 BESTE NETFLIX COMEDY SPECIALS

Een stand up comedy is een van de grootste geschenken van het leven. Er is altijd een overvloed van en er is een komiek die iedereen spreekt.

Of je gevoel voor humor nu groot of specifiek is, high-brow of low-brow, er is een stand-up special die je zal pakken en die je jarenlang zal quoten.

Terwijl Comedy Central en HBO al lang bekend staan om nieuwe comedians met hun stand-up specials, is Netflix onlangs de ring in gestapt.

Met minder behoefte om een groot publiek aan te spreken, zijn de Netflix Original Stand-Up Specials de beste comedians van vandaag die 100% zich zelf zijn.

Bovendien hebben ze een breed aanbod aan klassieke stand-up-specials.

Dit zijn allemaal geweldige stand-up specials, maar we hebben ons best gedaan om de grappigste op NR 1 te zetten . 

Met ExpressVPN kun je Netflix USA kijken.

Waar je ook bent!

  • Android
  • Apple TV
  • Fire TV Stick
  • Mac
  • iOS
  • Windows

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

Beste Stand up Comedy Netflix

Louis C.K.:  Hilarious

Video afspelen

Trevor Noah:  Afraid of the dark

Trevor Noah Afraid of the dark CLIP
Video afspelen

Jimmy Carr: the best of ultimate gold greatest hits

Jimmy Carr the best of ultimate gold greatest hits
Video afspelen

Hannibal Buress: Comedy Camisado

hannibal buress comedy camisado
Video afspelen

Bill Burr: You people are all the same

bill burr you people are all the same
Video afspelen

Kevin Hart: Seriously funny

Kevin Hart: Seriously funny
Video afspelen

Donald Glover: Weirdo

Donald Glover: Weirdo
Video afspelen
Ondertussen erkennen we allemaal de onredelijke hoeveelheid talent die Donald Glover heeft, of het nu zijn oneerbiedige stand-up is in Weirdo, zijn kinderlijke charme in Community, zijn meer dramatische kant als een maker en ster van Atlanta, of zijn muzikale talent als Childish Gambino. Als we achteraf naar zijn gekke successen kijken, lijkt Weirdo bijna kinderachtig in zijn eenvoud, maar het is om die reden zo fantastisch om te zien. Hij is een superster in zijn element, die moppen vertelt die aanstootgevend zijn maar ongetwijfeld grappig.

Jerry Before Seinfeld

Jerry Before Seinfeld​
Video afspelen
Seinfelds nostalgische trip down memory lane doet zoals de titel aangeeft: het onderzoekt zijn tijd als een jonge stand-up comic in New York City in de late jaren ’70, voordat hij internationale bekendheid kreeg, voordat hij een van de meest invloedrijke sitcoms had, voordat hij zelfs twee grappen had die mensen aan het lachen maakten. In deze special keert Seinfeld terug naar The Comic Strip voor een viering van komedie, het volgen van je dromen en je jeugd.

Dave Chappelle

dave chappelle Netflix stand up specials
Video afspelen

John Leguizamo’s Latin History for Morons

John Leguizamo’s Latin History for Morons​
Video afspelen
Hoewel technisch gezien een one-man Broadway-show door Netflix naar de massa werd gebracht, voelt Latin History for Morons aan als een mix tussen een TED-talk en een slimme stand-up routine. Latin History for Morons is een prachtige, hilarische verkenning van zijn cultuur als het gaat om de geschiedenis van Amerika, waarvan een groot deel vaak is verborgen of weggelaten uit de schoolboeken. De show is even verwoestend als grappig, maar de aanstekelijke energie van Leguizamo wankelt nooit, zelfs als het onderwerp donkerder wordt; hij heeft altijd iets in petto om ervoor te zorgen dat we leren, maar lachen terwijl we dat doen.

Chris Tucker: Chris Tucker Live​

Chris Tucker: Chris Tucker Live
Video afspelen
De Netflix-special van 2015 van Chris Tucker is niet het meest baanbrekende stuk van stand-up dat we ooit hebben gezien – en het is zelfs niet zijn beste – maar Chris Tucker Live verdient een plaats op deze lijst simpelweg omdat hij Tucker terugbrengt in ons leven na een lange afwezigheid. Behalve voor een paar films en hosting-optredens sinds Rush Hour 2 (2001), is Tucker nauwelijks verschenen met nieuw materiaal. Zijn energieke aanwezigheid en gepatenteerde hoge stem is verslavend in deze special, omdat hij anekdotes vertelt, van zijn disfunctionele familie tot zijn ervaring met Michael Jackson.

Jim Gaffigan: Beyond the Pale

Jim Gaffigan: Beyond the Pale
Video afspelen
Midwestern weirdo Jim Gaffigan maakte zijn doorbraak special in 2005 met Beyond the Pale (zelfs als je een informele komedie-fan bent, heb je ongetwijfeld stukjes van deze speciale zien drijvende rond op het internet). Gaffigan heeft lang op de grens gestaan tussen een alternatieve held en volledig mainstream comedian, ongetwijfeld dankzij zijn Jan met de pet houding, schone humor, en uitdagend briljante Dadjokes. Gaffigan heeft veel specials beschikbaar om te streamen op Netflix, allemaal grappig, maar Beyond the Pale is nog steeds een nooit falende go-to.

Wyatt Cenac: Brooklyn

Wyatt Cenac: Brooklyn​
Video afspelen
Brooklyn is intiem en verrassend reflecterend en verwaarloost het brede soort komediespecials waar we normaal gesproken op Comedy Central of zelfs HBO aan zouden worden blootgesteld. Cenac’s indringende commentaar op het leven, racisme en zelfs zijn eigen jeugdtrauma van New York is boeiend van voor tot achter. Het verhaal van Cenac is natuurlijk en gemoedelijk (of zo voelt het op zijn minst , zelfs als is het tot in de puntjes gerepeteerd) en nodigt het publiek uit om deel te zijn van de ervaring in plaats van een waarnemer. Persoonlijker kan het niet worden als het gaat om comedy specials.

Eddie Murphy: Delirious

Eddie Murphy Delirious Netflix
Video afspelen
Absoluut een product van zijn tijd, Eddie Murphy’s special uit 1983 – uitgebracht toen Murphy slechts 22 jaar oud was – is een komische klassieker een must-watch is voor elke comedy fan . Uitgebracht een paar jaar voor zijn baanbrekende special Raw, is Delirious een tijdcapsule van een arrogante jonge komiek die is bestemd voor superstardom.

Michael Che: Matters

Michael Che: Matters​
Video afspelen
Fans van Michael Che’s werk op SNL’s Weekend Update denken dat ze weten wat ze kunnen verwachten in deze Netflix-special, maar Che profiteert hier van de mogelijkheid om volledig links te gaan. Voornamelijk als het gaat om politiek en racisme hoe die twee dingen diep met elkaar verweven zijn –  Che schildert een beeld van zwart Amerika zoals hij het ziet. Che behandelt de zwaarste onderwerpen in deze special, met zijn relaxte personage waardoor het lijkt alsof iedereen een stand up comedian kan worden comedy.

Trevor Noah: Son of Patricia

Trevor Noah Son of Patricia​ NETFLIX
Video afspelen
Trevor Noah is al een paar jaar het gezicht van The Daily Show, maar het zijn specials zoals Son of Patricia die ons eraan herinneren waarom hij de baan op de eerste plaats kreeg (Afraid of the Dark is ook geweldig). Deze special gaat over zijn eigen ervaringen als immigrant en hoe deze zich verbind met het moderne klimaat van de Verenigde Staten, naast meer persoonlijke anekdotes over het leven en gezin.

Marc Maron: Thinky Pain

Marc Maron: Thinky Pain
Video afspelen
Fans van Maron’s WTF-podcast zullen zich meteen thuis voelen in Thinky Pain, waarbij de stream-of-consciousness-stijl van deze special verwant is aan de openingssegmenten van de podcast. Maron reflecteert op zijn persoonlijke tekortkomingen en onzekerheden met zijn familie-, carrière- en persoonlijke relaties met een verrassend zachtaardig en intiem gesprek dat tegelijk herkenbaar en opmerkelijk slim is. Dit is Marc Maron op zijn best.

Tom Segura: Disgraceful

Video afspelen
Disgraceful is Tom Segura op zijn meest offensief, hij duikt zonder een helm in het eeuwige conflict tussen politieke correctheid en comedy. Woorden die je niet kunt zeggen, mensen waar je niet om kunt lachen, en wat het voor jou als mens betekent als je dat doet.  

Adam Sandler: 100% Fresh

Adam Sandler: 100% Fresh​
Video afspelen
Iedereen houdt van Adam Sandler, zelfs als ze er anders over denken. Zijn eerste comedy special in jaren, 100% Fresh is precies dat: (meestal) nieuw materiaal dat nog steeds aanvoelt als klassiek Sandler. Deze special is opgebouwd uit verschillende shows en zit boordevol pakkende, goofy liedjes van verschillende lengtes, nuchtere grappen over echtgenoot en vader zijn en, verrassend genoeg, een zeer ontroerende reflectie op zijn carrière in comedy. Het hoogtepunt van de special komt aan het einde, in een hart verscheurende hommage aan Sandlers overleden vriend, Chris Farley.

Chris Rock: Tamborine​

Chris Rock: Tamborine
Video afspelen
Chris Rock’s eerste stand-up special in 10 jaar, in Tamborine laat Rock een andere kant zien van zich zelf. Deze Chris Rock is een beetje ouder en volwassener, zijn kinderen grootbrengen na een openbare echtscheiding, waar hij toegeeft aan ontrouw en een pornoverslaving. En dat maakt de special zo aanstekelijk grappig – alles zit er in. Rock schrikt niet terug voor zijn eigen persoonlijke reflecties op het zijn van een echtgenoot en vader, net zoals hij nooit heeft afgeschrikt van het weglaten van commentaar op ras of klassenpolitiek.

John Mulaney: The Comeback Kid

John Mulaney The Comeback Kid NETFLIX
Video afspelen

Het leek erop dat John Mulaney’s carrière een zeer bekend pad volgde: van stand-up comedy naar schrijver op SNL naar sitcom-ster.

Helaas werd zijn show, Mulaney, relatief snel geannuleerd, en de getalenteerde / cabaretier was weer terug bij af.

Gelukkig kwam Netflix te hulp met The Comeback Kid, een perfect forum voor het nieuwe materiaal van Mulaney (hoewel het materiaal nooit het onderwerp van de geannuleerde show behandelt), de beste carrière zet van de komiek ooit. Mulaney is net zo energiek en boeiend als altijd.

Patton Oswalt: Annihilation

Patton Oswalt: Annihilation
Video afspelen
Alle specials van Oswalt zijn geweldig, maar de externe factor die boven Annihilation hing – dit is de  eerste special die hij maakte na het tragische en plotselinge overlijden van zijn vrouw. Wat resulteerde is niet minder grappig of snijdend dan het typische materiaal van Oswalt; hij scheurt nog steeds in witte supremacisten zoals hij dat op elk ander moment zou doen, maar Annihilation neemt een draai wanneer hij eindelijk the elephant in the room bespreekt: zijn verdriet. De komedie is heel duidelijk zijn coping-mechanisme, maar het is niet dat hij de situatie probeert te belichten voor het comfort van het publiek. In feite is het het tegenovergestelde. Hij vertelt alles over wat hij en zijn dochter hebben meegemaakt, en hij accentueert deze ongelooflijk pijnlijke momenten met kleine sidebars die net zo goed in ons voordeel zijn als die van hemzelf.

Richard Pryor: Live in Concert

Richard Pryor: Live in Concert
Video afspelen
Met de inzet van Netflix om stand-up als een prioriteit te houden, is het passend dat Richard Pryor: Live in Concert beschikbaar is om te streamen. De eerste stand-up special die ooit in de bioscoop is uitgebracht, je zou het moeilijk vinden om een komiek te vinden die deze uitvoering niet als een grote inspiratie noemt. Uitgebracht in 1979, dit was misschien wel het hoogtepunt van Pryor’s carrière en zijn beste special, met zijn eerlijke en open blik op zichzelf en de wereld om hem heen is het echt een opmerkelijke stand up.

Vrouwelijke Stand up Comedians Netflix

Wanda Sykes: Not normal

Video afspelen

Iliza Shlesinger: Confirmed Kills

Video afspelen

Tig Notaro: Happy to Be Here

Tig Notaro: Happy to Be Here
Video afspelen

Jen kirkman: i’m gonna die alone (and i feel fine)

Jen kirkman: i’m gonna die alone (and i feel fine)
Video afspelen

Sarah silverman: Speck of dust

Sarah silverman Speck of dust
Video afspelen

Aditi Mittal: Things they wouldn’t let me say

Video afspelen

Ali Wong: Hard Knock Wife

Ali Wong Hard Knock Wife Netflix
Video afspelen
Of je nu Hard Knock Wife of de eerste Netflix-speciale Baby Cobra van Ali Wong bekijkt, je krijgt een van de meest eerlijke komedie met een blik op ouderschap, relaties en de dingen die je lichaam overkomt als je zwanger bent. Voorbij het objectief grappige beeld van een vrouw in haar derde trimester die fysieke grappen maakt en praat over haar familie, Wong’s open dialoog over moeder zijn, de kostwinner in een relatie, en hoe de maatschappij je ziet is scherp aangrijpend (en, natuurlijk, hilarisch ).

Ellen DeGeneres: Relatable

Ellen DeGeneres: Relatable​
Video afspelen
Voor haar eerste stand-up special in 15 jaar vat de altijd sympathieke Ellen DeGeneres de koe onmiddellijk bij de horens: is ze nog steeds relatable? Ze gebruikt deze invalshoek door de hele special heen, ze geeft een knipoog naar vertrouwde, alledaagse situaties, maar onderlijnt het met grappen over hoe veel haar leven is veranderd sinds de stand-up comic/werkloze sitcom-ster Ellen DeGeneres werd. En ondanks de zelfbewuste humor bewijst Ellen dat ze nog steeds relatable is door in haar persoonlijke leven te duiken : haar baan te verliezen nadat ze uit de kast is gekomen en waarom ze nooit gemeen kan zijn tegen iemand … zelfs als ze dat echt wil zijn.

Chelsea Handler: Uganda Be Kidding Me

Chelsea Handler Uganda Be Kidding Me NETFLIX
Video afspelen

Raunchy, rauw en ongecensureerd, Chelsea Handler’s Netflix Original comedy special Uganda Be Kidding Me is net zo grof als charmant.

Geschoten tijdens de tournee die haar boek met dezelfde naam promoot, behandelt Handler’s special opzettelijk onderwerpen die meestal als tandpijn worden gezien 

– AIDS, drinken tijdens de zwangerschap, het bleken van lichaamsdelen en concentratiekampen om er maar een paar te noemen – ze slaagt erin deze onderwerpen te veranderen in grappige, vreselijk aanstootgevende jokes.

Terwijl de zwakkeren het onderwerp niet aankunnen, valt niet te ontkennen dat elk aspect van haar act tot in de perfectie wordt beheerst.

Iliza Shlesinger: Elder Millennial

Iliza Shlesinger: Elder Millenial
Video afspelen
Shlesinger’s Elder Millennial behandelt onderwerpen die elke komiek op een bepaald moment heeft aangesneden – de strijd tussen de seksen, relaties, familie – maar ze doordrenkt haar grappen met een ritmische dans die je dwingt om bij te blijven en een nieuw perspectief waar door het allemaal vers voelt.

Katherine Ryan: In Trouble

Katherine Ryan In Trouble Netflix
Video afspelen

Grof, seks-positief en niet bang om een aantal beroemdheden (al dan niet terecht) aan te vallen,

Katherine Ryan’s In Trouble is een lach/minuut die je constant naar je favoriete stukjes zal laten spoelen.

Hannah Gadsby: Nanette

Hannah Gadsby: Nanette
Video afspelen

In veel opzichten is Nanette helemaal geen komedie-special. Natuurlijk, het is grappig, maar het is ook een diep persoonlijk gesproken essay over waarom komedie schadelijk kan zijn voor de komiek en voor degenen die luisteren, vooral als je jezelf afschrikt en geen hetero, blanke man bent. Gadsby’s onderzoek naar haar rol in komedie en haar levenservaringen als lesbienne – inclusief de neiging om stand up comedy op te geven – resulteert in een affectieve ervaring die komedie is in de zin dat het als zodanig is bestempeld, maar het is echt zo veel meer.

Jen Kirkman: I’m Gonna Die Alone (and I Feel Fine)

Jen Kirkman I’m Gonna Die Alone (and I Feel Fine)​
Video afspelen
Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je in een wereld leeft die veel te dom is om te overleven, dan is Jen Kirkman’s Netflix stand-up special helemaal jouw ding. Kirkman pakt een rijkdom aan onderwerpen aan die variëren van debiele barmannen tot masturbatie wanneer je 40, alleenstaand en kinderloos bent. Het onderwerp zelf is geen nieuw gebied, maar de slimme inzichten van Kirkman en de bereidheid om te zeggen wat de meesten van ons alleen maar denken, bieden een standpunt dat we niet anders kunnen dan respecteren.

Chelsea Peretti: One of the Greats

Chelsea Peretti: One of the Greats​
Video afspelen
Brooklyn Nine-Nine’s Chelsea Peretti heeft veel plezier met de stand-up special formule in One of the Greats, en biedt een komische introductie vol met nep-oude specials die er uitzien en voelen alsof ze uit verschillende punten van haar carrière zijn gehaald. Het is een relatief meta-ervaring die verankerd is in het charisma en snelle humor van Peretti, en presenteert haar komedie stijl op een grandioze en hilarische manier.

Nederlandse cabaretiers Netflix

Best of Najib Amhali
Video afspelen

Theo Maassen: van kwaad tot erger

Theo Maassen: van kwaad tot erger
Video afspelen

Hans Teeuwen: Echte rancune

hans teeuwen echte rancune
Video afspelen

Ronald Goedemondt: De R van Ronald

Video afspelen

Daniel Arends: Blessuretijd

Video afspelen

Peter Pannekoek: Zacht van binnen

Peter Pannekoek: Zacht van binnen
Video afspelen

British Stand up Comedians

Ricky Gervais: Humanity

Ricky Gervais: Humanity NETFLIX
Video afspelen

James Acaster: Repertoire

James Acaster: Repertoire NETFLIX
Video afspelen

Jack Whitehall: At Large

Video afspelen

Greg Davies: You Magnificent Beast

Greg Davies You Magnificent Beast
Video afspelen

Jimmy Carr: Funny business

Jimmy Carr: Funny business
Video afspelen
Russell Brand Rebirth
Video afspelen
Comments are closed.