tunnelbear

TunnelBear VPN review ​

Een probleemloze VPN die overall werkt
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
TunnelBear-VPN
TunnelBear-VPN-logo

Het gebruik van een VPN wordt niet makkelijker dan dit. Ook op het gebied van privacy doet TunnelBear het goed.

 • Uitermate eenvoudig in gebruik
 • Diverse locaties
 • Clients voor mobiel en desktop
 • Duidelijk en helder privacybeleid
 • Verbindingen op grote afstand kunnen erg langzaam zijn
 • Weinig opties of instellingen
3.5/5

TunnelBear Aanbieding

Betalingsoptie

Voor $ 59,88 voor een jaarabonnement valt de prijs van TunnelBear in het midden van de VPN-prijsklasse. Ze zijn een van de weinige providers die ik heb beoordeeld en die een echt “gratis” serviceniveau biedt, wat een echte “probeer voordat je koopt” -ervaring biedt.

tunnelbear prijzen en aanbiedingen

30-daagse niet-goed-geld-terug garantie.

TunnelBear Review

VPNs kunnen aanvoelen als een gecompliceerde technologie vol met details die niemand begrijpt. Bekijk de website van TunnelBear en je ziet al snel dat deze dienst de zaken anders aanpakt.

Het in Canada gevestigde bedrijf overspoelt je niet met jargon. Ze hebben het niet over protocollen en encryptiesoorten; er is bijna helemaal geen technische terminologie. In plaats daarvan concentreert de website zich op de kern. Het legt bijvoorbeeld goed uit waarom je een VPN zou moeten gebruiken.

Deze aanpak werkt niet voor iedereen. Uit onze tests bleek namelijk dat het woord ‘DNS’ 10 keer voorkomt op Tunnelbear.com, vergeleken met 1130 keer op Expressvpn.com. Ervaren gebruikers die meer willen weten over de onderliggende dienst zullen weinig informatie vinden.

TunnelBear-VPN-geografisch

Desondanks zijn de basisspecificaties aantrekkelijk. TunnelBear biedt nu servers in 20 landen, verspreid over de hele wereld: Europa, Verenigde Staten, Canada, Hong Kong, Mexico, Japan, Singapore, India, Brazilië en (bij betaalde abonnementen) Australië.

De installatie is eenvoudig vanwege de aparte versies voor iOS, Android, Mac en Windows. Ook is er een browserextensie. TunnelBear ondersteunt bovendien tot vijf gelijktijdige verbindingen, dus je kunt de diverse clients naar wens gebruiken.

TunnelBear Overzicht

TunnelBear
VERBINDING SNELHEID 3,5/5
DEBLOKKEERT NETFLIX Nee
PRIVACY GOED
ENCRYPTIE 256-bit AES
GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN 5
SERVER DEKKING MATIG
ONDERSTEUNENDE APP IOS/ ANDROID/ WINDOWS/ LUNIX
KLANTENONDERSTEUNING Kan beter
GELDTERUGGARANTIE 30 DAGEN
P2P FILE SHARING MOEILIJK
GEBRUIKERS LOGS NO LOGS

Privacy van TunnelBearVPN

De website van TunnelBear toont trots een duidelijk geen logbestanden-beleid: “TunnelBear slaat GEEN logbestanden op van welke activiteit van onze klanten dan ook. Privacy is het belangrijkst.” Nu is het wel zo dat bijna alle VPN-diensten dit beweren. Kunnen we echt vertrouwen op de woorden van het bedrijf?

Geen enkele buitenstaander kan 100% zeker weten hoe een VPN werkt. Wat echter wel buiten kijf staat is dat het privacybeleid van TunnelBear veel transparanter is dan wat wij tot nu toe gezien hebben. Terwijl andere diensten vaag praten over de opslag van ‘enkele’ gegevens voor operationele doeleinden, vermeldt TunnelBear elk detail, inclusief een uitleg en waarom het nodig is.

Er zijn geen onaangename verrassingen. Het bedrijf slaat je e-mailadres en je voornaam op, net als het totaal aan data dat je deze maand gebruikt hebt. Het slaat tevens de versie van je besturingssysteem op, wat wellicht onverwacht is. We zien echter in waarom dit voor het bedrijf belangrijk kan zijn, en het feit dat een aanbieder weet dat je iOS 10.3 gebruikt vormt niet echt een bedreiging voor je privacy.

TunnelBear-VPN-geografisch

Interessanter is de lijst gegevens die het bedrijf niet verzamelt. Het verzamelt geen informatie over de websites en diensten die je online gebruikt, maar daar blijft het niet bij: zelfs de sessiegegevens worden niet opgeslagen. Het gaat hier om je inkomende IP-adres bij het maken van een verbinding en je toegewezen IP-adres. Andere aanbieders slaan dit vaak wel op.

Sommige bedrijven proberen stiekeme clausules te verbergen in de algemene voorwaarden, maar ook hierin is TunnelBear anders. Het document is niet alleen relatief kort (1500 woorden), maar elk hoofdstuk bevat een korte en simpele Engelse samenvatting om het beter te begrijpen.

 

Als je bijvoorbeeld geen zin hebt om een tekst van 200 woorden te lezen die begint met “TunnelBear biedt deze dienst aan op basis van beschikbaarheid, zonder enige vorm van garanties”, lees dan simpelweg de samenvatting aan de rechterkant. Hier staat simpelweg: “Soms gaat er iets kapot. We doen ons best.”

Desondanks gingen wij nog steeds op zoek naar de details, maar we hebben geen belangrijke problemen aangetroffen. Het enige minpuntje is een clausule met een verbod op “elke handeling met een onredelijke belasting op de infrastructuur van TunnelBear als gevolg”. Dit is zo vaag dat het bijna onbruikbaar is. Maar zelfs op dit gebied hebben de meeste VPN’s een vergelijkbare clausule voor ‘acceptabel gebruik’. Met een gratis account en beperkte bandbreedte is het zeer onwaarschijnlijk dat je tegen problemen aanloopt.

TunnelBear Features & Gebruik

Het installatieproces van TunnelBear is dusdanig ontworpen dat het zo snel en probleemloos mogelijk werkt. We klikten bovenaan de website op de ‘Get started’ knop, waarna een simpel formulier ons vroeg om een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. De website downloadde vervolgens automatisch de juiste client voor ons systeem. Makkelijk.

 

TunnelBear-VPN-geografisch

Heb je een andere versie nodig? Log op een ander apparaat in met je gebruikersnaam en wachtwoord en je treft downloadlinks voor Windows, Mac, iOS en Android. Ook zijn er browserextensies voor Chrome en Opera.

Het gebruik van onze Windows-client was al net zo makkelijk. Na een standaardinstallatie konden we inloggen door een serverlocatie te kiezen op een kaart. We kozen Duitsland, kregen een nieuw IP-adres en binnen luttele seconden konden we privé het internet op. Met een klik op de knop zet je de dienst weer uit.

TunnelBear-VPN-mobile

TunnelBear is niet zo simpel als het eruit ziet. Onze client blokkeerde automatisch DNS leaks. Het verbetert de betrouwbaarheid door TCP-verbindingen toe te staan. Er is een extra veilige optie genaamd GhostBear, waarmee je activiteiten meer gaan lijken op regulier internetverkeer. De client kan automatisch opstarten bij verbinding met een niet-vertrouwd netwerk. Zelfs sommige zogenaamde ‘geavanceerde’ clients kunnen dat niet.

Tot slot voerden we diverse prestatietests* uit. Plaatselijke downloads waren snel met 30Mbps of meer. Verbindingen van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten behaalden een redelijke 10 tot 20Mbps, afhankelijk van de server.

Bij verbindingen met verre locaties zoals Singapore zakte de downloadsnelheid naar 2Mbps, maar dat is niet ongebruikelijk. Het is bovendien nog steeds bruikbaar voor standaardgebruik. Over het algemeen leverde de gratis versie van TunnelBear zeer acceptabele prestaties. Wij hebben ervaring met betaalde producten die het een stuk slechter deden.

De app is klein van formaat en heeft geen merkbare invloed op je systeem. De app biedt eenvoudig te gebruiken opties voor het aanpassen van internetverbindingen. Verbinding maken met een VPN-server is net zo eenvoudig als klikken op een grote gele knop “Klik hier”.
GebruiksVriendelijkheid

VPN-leveranciers willen geld verdienen en het leveren van een dergelijke dienst kost veel, vooral als het een populaire VPN betreft. Sommige leveranciers, zoals Tunnelbear, gebruiken (vergelijkbaar met Dropbox) de gratis versie als marketingmiddel om potentiële klanten te overtuigen om naar een betaalde versie over te stappen als ze tevreden zijn met de gratis versie. Echter verkopen de meeste leveranciers gebruikersgegevens of bieden zij een dienst aan een derde partij die je privacy ondermijnt.

Snelheid
TunnelBear’s “bearly” -hoeveelheid serverdekking resulteert in een sub-par score in deze categorie. Als je deze provider in overweging neemt, kijk dan eerst naar zijn wereldwijde serverdekking voor dat je een langetermijnabonnement koopt.
Server Dekking

De Klantenondersteuning van TunnelBear bestaat uit een online formulier die je kunt indienen in de vorm van een trouble ticket en een FAQ-sectie die beperkte hulp biedt voor belangrijke problemen. Dat gezegd hebbende, de provider heeft mijn trouble ticket  inzending binnen de geadverteerde 24-uur beantwoord.

Klanten service

TunnelBear Deblokkeert geen Netflix
Ontdek de beste Netflix VPN van 2019 hier

Netflix

Alternatieve VPN-opties

TunnelBear is een uitstekende optie voor waardebewuste consumenten en mensen die op zoek zijn naar eenvoud. Het ontbreekt echter in de snelheidsafdeling. Het is een van de langzaamste VPN-service die we hebben getest.

Gelukkig hebben VPN-gebruikers die op zoek zijn naar een snelle, betrouwbare verbinding andere opties. Van de VPN-aanbieders die we hebben beoordeeld, vallen er 3 op als het gaat om snelheid. Hide My Ass !, VyprVPN en NordVPN bieden meer dan voldoen snelheid aan.

 • Snelste all around verbindingssnelheden
 • Geweldige wereldwijde server-dekking

30-dagen geld-terug garantie.

 • Snelle verbindingssnelheid
 • Goede Prijs/Kwaliteit

30-dagen geld-terug garantie.

 • Snelste all around verbindingssnelheden
 • Geweldige wereldwijde server-dekking

30-dagen geld-terug garantie.

Tot slot 

TunnelBear is uitermate gebruiksvriendelijk en een uitstekende gratis VPN voor netwerkbeginners.
TunnelBear VPN snelheid

Leer alles wat een VPN kan doe en hoe een VPN werkt.

Een VPN of virtual private network helpt bij de online veiligheid en bescherming, terwijl het je privézaken privé houdt. Beste VPN van 2019

Comments are closed.