Beste VPN voor Android

Beste Android VPN 2019

Blijf beveiligd tijdens het surfen via je mobiel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
VPN voor Android

Android is het meest geïnstalleerde besturingssysteem op smartphones ter wereld – het is daarom geen verrassing dat er veel VPN-apps beschikbaar zijn voor dit OS. Vooral wanneer je bedenkt dat de apparaten die verbinding maken met deze diensten vaak mobiel zijn.

De meeste van de beste VPN-aanbieders hebben speciale Android apps, terwijl je bij een kleiner aantal de dienst handmatig kunt configureren – hoewel een deel van het aanbod helemaal geen mobiele ondersteuning aanbiedt.

Hoe kies je de beste VPN voor jou smartphone

Er zijn meer dan genoeg VPNs met uitstekende ondersteuning. Uiteindelijk komt je keuze wellicht neer op kleinere details of persoonlijke voorkeuren. Bij het bepalen van de beste VPN voor Android moet je op een aantal dingen letten.

Uiteraard helpt een toegewijde Android-app om alles zo probleemloos mogelijk te maken. Daarnaast moet de app gebruiksvriendelijk zijn, maar wel genoeg opties en configuratiemogelijkheden bieden (vooral voor meer ervaren gebruikers).

Andere overwegingen zijn een goede beveiliging, een eenvoudig en helder privacybeleid en algemene voorwaarden waar duidelijk uit blijkt welke logbestanden en details door de leverancier bewaard worden. Ondersteuning voor gelijktijdige verbindingen en de snelheden die je kunt bereiken met een Android VPN zijn ook belangrijk, maar in dit geval niet essentieel.

Beste VPN voor Android 2019

Beste
ExpressVPN
4.5/5

# 2

NordVPN-logo
4.3/5

# 3

IPVanish-vpn-logo
4.3/5

# 4

VyprVPN logo
4.3/5

# 5

TunnelBear-VPN-logo
4.3/5

Verbind ExpressVPN met je Android

Stap1.

verbind ExpressVPN voor Android stap 1

Druk op de ON knop om de VPN te gebruiken. Om ergens anders verbinding mee te maken druk op CHOOSE LOCATION.

Stap2.

verbind ExpressVPN voor Android stap 2

Kies de Gewenste locatie.

Stap3.

Druk op de ON knop . Et voila! Surf anoniem .

Android VPN Reviews

Hieronder volgen de vijf beste VPN-diensten voor Android die wij voor je hebben uitgekozen.

ExpressVPN Android App

ExpressVPN Android
 • Goed ontworpen Android-app
 • Uitstekende snelheden
 • Wat prijziger dan andere opties
 • Slechts 3 gelijktijdige verbindingen

Volledige review van ExpressVPN

ExpressVPN voor Android heeft vele pluspunten. De bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig, maar biedt tegelijkertijd veel geavanceerde opties. Op het gebied van beveiliging pronkt deze VPN met AES 256-bit encryptie, terwijl de waargenomen snelheden met deze VPN consequent hoog waren.

ExpressVPN biedt kwaliteitsapps voor vele apparaten, en Android vormt geen uitzondering. De Android-app biedt toegang tot snelle servers in 94 landen en werkt op telefoons, tablets, Kindles en smartTv’s.

Na het aanmelden voor een ExpressVPN-abonnement geeft de website instructies voor de installatie van de app op je apparaat (meestal via Google Play of een APK-bestand). De website heeft tevens een grote hoeveelheid handige content en video’s over het gebruik van de apps. Ook is de klantenservice 24/7 bereikbaar via live chat, voor het geval dat je tegen een probleem aanloopt.

ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste VPN op de markt, maar het is de prijs waard voor diegenen die opzoek zijn naar de beste ervaring. Met de terugbetalingsgarantie van 30 dagen kun je de dienst rustig testen.

ExpressVPN biedt drie abonnementen, waarbij het 12-maanden abonnement zoals verwacht het voordeligst is (je ontvangt drie maanden extra). De volgende pakketten zijn beschikbaar:

IPVanish Android App

IPVanish-vpn-privacy
 • Geen logboekbeleid
 • Indrukwekkende prestaties
 • Niet goedkoop voor niet-Gosecure(website) lezers
 • Geen gratis proefversie

Volledige review van IPvanishVPN

De IPVanish app is over het algemeen goed, hoewel een kill switch ontbreekt. Dit is een standaardfunctionaliteit die de internetverbinding meteen verbreekt indien de VPN uitvalt (om te voorkomen dat je echte IP onthuld wordt).

Dit neemt niet weg dat deze VPN gedurende onze tests indrukwekkende downloadsnelheden behaalde. Bovendien worden gebruikersactiviteiten niet opgeslagen en krijg je 256-bit AES- encryptie met het OpenVPN-protocol. De klantenservice is 24/7 bereikbaar.

De prijs kan echter een obstakel vormen. Er is geen gratis proefversie, maar de drie beschikbare abonnementen hebben wel een terugbetalingsgarantie van 7 dagen. Het abonnement van 1 jaar is de beste en populairste abonnementskeuze.

NordVPN Android App

NordVPN Review
 • Dubbele gegevens encryptie
 • Goede prestaties
 • Zeer simpele app

Volledige review van NordVPN

NordVPN kent enkele indrukwekkende eigenschappen waaronder ‘Dubbele VPN’ technologie. Deze technologie stuurt je verbinding langs twee aparte VPN-servers in plaats van slechts één. Dit geeft een extra beveiligingslaag (hoewel er slechts een bepaald aantal Dubbele VPN-servers zijn). NordVPN heeft ook een ‘zero logs’ beleid, wat inhoudt dat de online-activiteit van gebruikers niet bijgehouden wordt.

Hoewel de nadruk duidelijk op veiligheid en privacy ligt, is NordVPN ook op andere gebieden niet minder. De VPN-app is eenvoudig in gebruik, maar erg standaard. Er ontbreken configuratieopties en de desktop-app heeft een veel betere interface. De prestaties waren goed, maar niet bijzonder. De app heeft ook een live chat en de klantenservice is 24/7 bereikbaar.

NordVPN heeft bovendien een schappelijke prijs en een gratis proefversie van 3 dagen (download de app vanuit de Play Store en registreer met je Google Play account). Er zijn vier abonnementen beschikbaar en ze hebben allemaal een terugbetalingsgarantie van 30 dagen. Het 3-jaren abonnement kent overduidelijk de beste prijs-kwaliteit. 

VyprVPN Android App

vyprvpn kopen
 • Goed geoptimaliseerde app
 • Snelle prestaties
 • Er zijn wat logbestanden (verbindingstijden, IPs)
 • Geen terugbetalingen

Deze in Zwitserland gevestigde VPN-aanbieder biedt een zeer solide VPN-dienst. De app is uitstekend geoptimaliseerd en de dienst biedt meerdere protocollen waaronder OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP en Chameleon (de eigen oplossing van het bedrijf).

Er zijn echter enkele potentiële problemen met privacy, aangezien het bedrijf enkele gegevens opslaat zoals verbindingstijden en IP-adressen. De prestaties zijn over het algemeen indrukwekkend; met name de hoge downloadsnelheid viel op bij deze dienst.

VyprVPN biedt twee abonnementen met maandelijkse en jaarlijkse facturering. De dienst is niet weggelegd voor mensen met een klein budget; de maandelijkse kosten vallen ietwat hoger uit dan de meeste andere diensten.

Het Basis-abonnement ondersteunt drie gelijktijdige verbindingen en alle extra’s zijn niet inbegrepen. Daarom is het Premium-abonnement het geld waard (vijf gelijktijdige verbindingen, het Chameleon-protocol en meer). Onthoud dat er geen terugbetalingsgarantie is, dus maak maximaal gebruik van de proefperiode van 3 dagen. Bekijk VyprVPN pakketten.

TunnelBear Android App

TunnelBear-VPN
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Gratis 500MB-abonnement
 • Wat traag bij langere afstanden
 • Slechts twee abonnementen

Volledige review van TunnelBear

TunnelBear is de beste optie voor VPN-beginnelingen die hun smartphone willen beveiligen. De native client is zo simpel mogelijk ontworpen, maar bevat ondanks dat nog steeds een redelijk aantal functionaliteiten. Zo is er de GhostBear-optie die probeert te verbergen dat je een VPN-verbinding gebruikt (om niet geblokkeerd te worden) en een kill switch (waarmee je IP verborgen blijft indien de VPN uitvalt).

Deze VPN was sneller bij het verbinden naar een server in de buurt, maar locaties op grote afstand kunnen een stuk langzamer zijn – echter nog steeds bruikbaar. De dienst gebruikt standaard een 256-bit encryptie en de gebruikelijke veiligheidsprotocollen.

TunnelBear heeft een gratis versie met 500MB aan bandbreedte per maand (of, nog beter: je kunt je aanmelden voor het speciale gratis abonnement met een limiet van 5GB).  Daarna kun upgraden naar ongelimiteerde data met een van de twee abonnementen. Het jaarlijkse abonnement is verreweg de beste koop en optie.

Comments are closed.