VPN-routers-2018

Beste VPN routers 2018: de beste routers voor virtual private network

De beste routers om gebruik te maken van je VPN-verbinding
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
VPN-routers-2018

Indien je regelmatig een Virtueel Privénetwerk (VPN) gebruikt om toegang te krijgen tot het internet en je gegevens om te leiden, is het een must om de beste VPN router te hebben. Dit zijn sterke routers die eenvoudig geconfigureerd kunnen worden voor gebruik met een VPN. Hierdoor kun je gebruikmaken van de volledige potentie van het netwerk, zonder waarneembare afname van snelheid.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste VPN router voor jouw situatie? Snelheid is het belangrijkst – wanneer je je verkeer omleidt via een VPN, zal de snelheid iets afnemen. De beste VPN-routers zijn snel genoeg om deze afname amper te merken.

Ze dienen ook zonder al te veel moeite met een VPN te kunnen samenwerken. Idealiter hebben de beste VPN-routers een gebruiksvriendelijke interface voor het toestaan van VPN’s. Sommige VPN-routers hebben apps die je kunt installeren voor de activatie van een VPN. Anderen vereisen de installatie van nieuwe firmware zoals DD-WRT, welke dan gebruikt kan worden met een VPN.

Lees verder voor onze selectie van de beste VPN routers en een lijst met gidsen waarmee je de beste VPN kunt kiezen, gebaseerd op jouw behoeften.

De beste VPN routers Lijst

#1 Linksys WRT 3200 ACM ​

De beste VPN-router ​

Linksys-WRT-3200-ACM

Bekijk: Linksys WRT 3200 ACM ​

#2 Asus RT-AC86U ​

Prestaties net zo goed als het ontwerp​

Asus RT-AC86U ​Gaming-Router

Bekijk :Asus RT-AC86U ​

#3 Asus RT-AC5300 ​

Een krachtige router die uitermate geschikt is voor VPN ​

Bekijk: Asus RT-AC5300 ​

#4 Linksys WRT32X

Een gaming-router met sterke prestaties ​

Linksys WRT32X

Bekijk: Linksys WRT32X

#5 D-link DIR-885L/R ​

Een uitstekende alleskunner ​

D-link DIR-885L/R ​

Bekijk: D-link DIR-885L/R ​

#6 Netgear Nighthawk X4S

Ingebouwde VDSL modem en 4×4 draadloze snelheden maken dit een goede alleskunner ​

Netgear Nighthawk X4S VDSL/ADSL Modem Router D7800 ​

Bekijk: Netgear Nighthawk X4S

De beste VPN uitkiezen voor jouw behoeften

Als aanvulling op je VPN-router zijn hier onze gidsen voor het uitkiezen van de beste VPN voor jouw behoeften:

Meer Reviews en tips

VPN routers Reviews

Linksys-WRT-3200-ACM

1. Linksys WRT 3200 ACM

 • Open source firmware-ondersteuning
 • Uitstekende functionaliteiten
 • Dekking hapert af en toe
 • Beter geschikt voor een kantoor dan thuis

De Linksys WRT 3200 ACM is onze keuze voor de beste VPN-router van 2018. Achter het no-nonsense ontwerp zit een opvallend veelzijdige en krachtige router; een uitstekende keuze om een VPN mee te gebruiken. Je kunt DD-WRT firmware installeren voor VPN-ondersteuning, en met de vier antennes en drie banden zorgt de router voor snelle en ruime netwerkverbindingen. De router bevat tevens vier gigabit Ethernetpoorten en USB 3.0, waarmee het op zichzelf een uitstekende router is, zelfs zonder een VPN.

Bekijk een fijn alternatief: de Synology RT2600ac.

Asus RT-AC86U ​Gaming-Router

2. Asus RT-AC86U

 • Uitgebreide firmware
 • Uitstekende snelheid en bereik
 • Complexe firmware
 • Meningen over het uiterlijk zijn verdeeld

Iedereen die bekend is met Asus, en dan met name de producten die gericht zijn voor gamers, weten precies waar ze aan beginnen – vooral qua ontwerp. Ben je echter geen gamer en simpelweg opzoek naar de beste VPN-router? Schrijf de Asus RT-AC86U dan niet af. De router heeft enkele uitstekende VPN-eigenschappen en snelle prestaties, waardoor je internetsnelheid niet te veel afneemt bij gebruik van een VPN. Je kunt ook firmware van derde partijen installeren als je meer keuze wilt.

3. Asus RT-AC5300

 • Uitstekend Wi-Fi bereik
 • Krachtige gaming-eigenschappen
 • Groot
 • Enkele USB 3.0 poort

De Asus RT-AC5300 is een hoogwaardige gaming-router met een aantal geavanceerde eigenschappen om lag en frustraties tijdens het gamen zo veel mogelijk te beperken, zowel online als via het netwerk. Hiermee is het tevens een briljante VPN-router. Als de kosten geen obstakel vormen is dit een uitstekende keuze. Het ontwerp, dat iets weg heeft van een spin, zal niet iedereen bekoren. Echter hebben de acht antennes een doel, aangezien ze gebruikt kunnen worden om het Wi-Fi signaal door je huis te verspreiden. Dit geeft deze router een prima bereik.

Linksys WRT32X

4. Linksys WRT32X Gaming Router

 • Goede Wi-Fi snelheid
 • Eenvoudig te gebruiken firmware
 • Zeer prijzig

Op het eerste gezicht verschilt de Linksys WRT32x wellicht niet zo veel van de WRT3200, de zwaargewicht van Linksys. Dit is niet zo’n gekke gedachte. De WRT32x neemt namelijk alle succesvolle componenten van die hoog gewaardeerde router en stopt ze in een router met een aangepaste, zeer eenvoudig te navigeren firmware en een ingetogen en aantrekkelijk visueel ontwerp. Hiermee is het een van de beste VPN-routers die je in 2018 kunt aanschaffen. Voor deze herverpakking betaal je de hoofdprijs, maar als je opzoek bent naar de betrouwbare ping-prestaties die nodig zijn voor online gaming dan is de Linksys WRT32X een variant van een van de beste VPN-routers, aangepast naar jouw behoeften.

D-link DIR-885L/R ​

5. D-link DIR-885L/R

 • Goede selectie van eigenschappen
 • Goede prestaties
 • Prijzig

Ben je opzoek naar een betrouwbare VPN-router in de middenklasse, die snelheid combineert met een goed Wi-Fi bereik en gaming-eigenschappen? Dan is de D-link DIR-885L/R zeker het overwegen waard. De router heeft een goede selectie poorten en de gebruikersinterface voor installatie en configuratie van de router is netjes ontworpen en eenvoudig in gebruik. De router ondersteunt tevens DD-WRT open-source firmware, waarmee dit een flexibele en krachtige VPN-router is die je kunt aanpassen naargelang je behoeften.

Netgear Nighthawk X4S VDSL/ADSL Modem Router D7800 ​

6. Netgear Nighthawk X4S VDSL/ADSL Modem Router D7800

Ingebouwde VDSL modem en 4x4 draadloze snelheden maken dit een goede alleskunner

 • Uitstekende draadloze prestaties
 • VDSL 2 modem
 • 1024-QAM ontbreekt
 • Speciale hardware benodigd voor de hoogste snelheid

Als routers een modewedstrijd zouden hebben dan zou de D7800 van Netgear een van de topkandidaten zijn voor de eindwinst. De solide, zwarte afwerking wordt aangevuld met een kwartet aan antennes. Bovendien is hij verdomd snel en verbeterd met de toevoeging van een tweetal USB-poorten en een eSATA connector. Het echte pronkstuk is echter de in de Nighthawk 4XS D7800 ingebouwde VDSL 2 modem, waardoor je geen losse modem hoeft te kopen of huren. Ook de bijgeleverde software is niet slordig; met het simpel Dynamic QOS systeem is het eenvoudig om veelvoud aan apparaten te beheren op één thuisnetwerk. Het beste van alles: het is een uitstekende router om met een VPN te gebruiken.

Comments are closed.