toepassingsgebieden van VPN-software

Top 5 toepassingsgebieden van VPN-software

Haal meer uit je VPN met deze tips

toepassingsgebieden van VPN-software

De meeste VPN-diensten bevatten vooraf geïnstalleerde instellingen en protocollen, waardoor ze zeer toegankelijk zijn. Er zijn tientallen redenen voor het gebruik van een VPN, hier volgt onze top vijf.

Onlangs heeft de US FCC (Federal Communications Commission) de huidige bepalingen voor netneutraliteit weggehaald. Er is geen beter moment dan nu om jezelf te bewapenen met een VPN (Virtueel Privénetwerk). Een betrouwbare VPN-dienst biedt een uitstekende manier om je onlineverkeer te versleutelen en censuur van de overheid te omzeilen. Ook omzeil je vanzelfsprekend bepaalde beperkingen van je internetprovider.

Door verbinding te maken met een veilige VPN, kun je volledig anoniem internetten. Dat komt omdat een goede VPN-dienst je daadwerkelijke locatie verbergt, waardoor je kunt surfen zonder een ‘fysiek’ spoor achter te laten.

Anoniem internetten

Daarnaast zorgen VPN’s er ook voor dat je internetprovider niet meer al je internetactiviteit kan volgen. De incognitomodus van je browser verbergt je internetgeschiedenis voor je browser, maar een VPN verbergt dit ook voor je internetaanbieder. Door verbinding te maken met een VPN ‘maskeer’ je als het ware je locatie. Je maakt verbinding met een andere locatie, waardoor het voor je internetprovider moeilijk wordt om de sites die je bezoekt te zien (en dus te blokkeren).

Dit is vooral belangrijk als je je zorgen maakt om je zoekgeschiedenis. In 2017 kregen internetproviders in de Verenigde Staten toestemming om gebruikersgegevens te verkopen. Dit houdt in dat al je onlineactiviteiten bijvoorbeeld door reclamebureaus en verzekeringsbureaus gebruikt kunnen worden. Een VPN is een uitstekende manier om je digitale leven privé te houden.

encryptie versleuteling

2017 was geen goed jaar voor cyberveiligheid en ook 2018 belooft niet veel goeds. Met een VPN kun je je internetverbinding versleutelen en zorgeloos internetten, zonder je netwerk bloot te stellen. Dit is vooral nuttig tijdens het reizen, aangezien je dan vaker te maken krijgt met openbare netwerken (bijvoorbeeld in hotels).

ExpressVPNNordVPNIPVanish, VyprVPN en andere goede VPN-aanbieders gebruiken versleuteling via AES (Advanced Encryption Standard). Dit houdt in dat je netwerk volledig versleuteld is. Het wordt bijna onmogelijk voor buitenstaanders om te zien wat je online aan het doen bent, of je nu een beveiligd netwerk of een openbaar netwerk gebruikt.

Sterker nog: als je een VPN installeert op je router, kan je het verkeer van alle apparaten in je huis versleutelen. Zo hoef je niet meer elke keer handmatig de VPN aan te zetten bij het opstarten van je computer of telefoon.

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen VPN’s en proxydiensten. Waar een proxy het internetverkeer van slechts één apparaat controleert, kun je een VPN met je router verbinden om elk apparaat binnen je netwerk te beveiligen. Vele kleine bedrijven installeren tegenwoordig VPN’s op hun bedrijfsnetwerken. Deze trend zal zich alleen maar verder uitbreiden nu cybercriminaliteit steeds vaker voorkomt.

websites-deblokkeren

Als je content uit het buitenland wilt bekijken – of het nu gaat om het deblokkeren van Netflix of Hulu – maakt een VPN het eenvoudiger om je favoriete series te streamen.

Door verbinding te maken met een VPN wijzig je automatisch je IP-adres. Je kunt nu toegang krijgen tot websites die in jouw regio geblokkeerd zijn. Hierdoor kun je nagenoeg elke site of dienst overal ter wereld benaderen.

Je kunt een VPN ook gebruiken om torrents te downloaden en uploaden zonder dat je internetprovider je online activiteiten doorheeft. De meeste VPN’s bieden ongelimiteerde bandbreedte en serverwisselingen, wat inhoudt dat er geen beperkingen zijn aan de hoeveelheid content waar je toegang toe krijgt. Het houdt ook in dat je continu van locatie kunt wisselen, wat handig is voor websites die alleen in bepaalde gebieden toegankelijk zijn.

Bovendien is dit zeer nuttig wanneer je inlogt vanuit landen waar het internet zwaar gecensureerd wordt, zoals China of Egypte. Een VPN houdt je verbonden met belangrijke sites zoals Facebook, YouTube en Google. Wat dat betreft is een VPN het ultieme hulpmiddel voor het reizen.

Vanwege de ontwikkelingen omtrent netneutraliteit hebben internetproviders in de Verenigde Staten meer controle over hoe ze hun diensten in de markt zetten. Dit houdt voor de gebruikers in dat sommige sites sneller zullen laden, terwijl het mogelijk is dat andere sites veel langzamer gaan laden.

In Engeland is het vertragen (of beïnvloeden) van verkeer een geaccepteerd feit. Het is gedocumenteerd door de meeste grote internetaanbieders van het land (Virgin Media, BT, Plusnet).

Gelukkig kan een VPN-dienst je online netwerk terugzetten naar de oorspronkelijke instellingen. Je kunt hiermee zorgeloos surfen, streamen en downloaden zonder dat sites langzaam laden.

Bovendien is het een eenvoudige en effectieve manier om de gevestigde orde een hak te zetten. Voorstanders van privacy raden het gebruik van een VPN sterk aan en vinden het niet meer dan normaal dat je zorgeloos moet kunnen internetten.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat internetproviders op een dag VPN’s zullen gaan weren. Echter maakt het wijdverspreide gebruik van zowel zakelijke als alledaagse VPN’s dit scenario erg onwaarschijnlijk.

betere-online-deals-vinden-met-een-vpn

Dit VPN-trucje is wat minder bekend. Door te verbinden met een VPN server buiten je eigen landsgrenzen en online prijzen te vergelijken, kun je veel geld besparen op hotels en vluchten.

Dit komt doordat veel sites verschillende prijzen hebben, gebaseerd op het IP-adres van de gebruiker. Begin met het vaststellen van prijzen rondom je eigen locatie.

Probeer daarna eens dezelfde prijzen op te zoeken via een andere stad of provincie. Doe vervolgens hetzelfde met verschillende landen. Het is een eenvoudig trucje en het is het proberen waard om een uitgebreidere zoektocht te organiseren. Hierdoor wordt de kans groter dat je de beste deals aantreft.

Als je opzoek bent naar goedkope vluchten is het de moeite waard om een VPN te proberen en prijzen te vergelijken met andere landen. Let er wel op dat je de incognitomodus van je browser gebruikt en na elk bezoek je cookies verwijdert.

Bekijk de beste gratis VPN-diensten van 2018

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.