VPN verbinding

Een VPN, of virtual private network , is een van de beste manieren om uw privacy te beschermen en uw gegevensbeveiliging te handhaven. De beste VPN vpn verbinding staan hier onder.

Vergelijk ze vandaag nog!

VPN verbinding

VPN verbinding vergelijken

Welkom bij de GOSECURE VPN vergelijking.

 In deze vergelijking bekijken we enkele van de beste commerciële VPN-providers op de markt, zoals CyberGhost, IPVanish, Expressvpn, tunnelbear en anderen. In plaats van te kijken naar het brede scala van gratis providers, die vaak veel limieten hebben (en dubieuze loyaliteiten), kijken we naar die verkopers die een paar euros per maand vragen, maar eerder uw belangen eerst plaatsen. Onze VPN-ranglijsten zijn gebaseerd op meer dan 20 factoren, waaronder het aantal serverlocaties, clientsoftware en dynamisch IP, bandbreedtedoppen, beveiliging, logboeken, klantenondersteuning en prijs.

 

VPN Dienst

RATING

98%

Onze Keus

95%

Onze Keus

80%
78%
72%
70%

BESTE VOOR

Beginner,  Beveiliging

Algemeen gebruik

Algemeen gebruik

Beginner

Beginner,  Beveiliging

Reizigers

CLIENT SOFTWARE

macOS, Android, Windows, iOS, Linux,

Linux, macOS, Android, Chrome, Firefox, iOS, Windows

Windows, Android, ChromeOS, iOS, Linux, macOS
Windows, Opera, Android, Chrome, iOS, macOS,
Android, macOS, Windows, iOS

 Android, iOS, macOS, Windows

AD BLOCK

DEBLOKEERT NETFLIX

GELD TERUG GARANTIE

93%
 • Ultrasnelle VPN-servers in 94 landen
 • Terugbetalingsgarantie van 30 dagen
 • Ondersteunt slechts 3 verbindingen

Beste keus

beste keus
93%
 • Mobiele- en desktopclients van goede kwaliteit
 • Tot zes apparaten tegelijk verbinden
 • Goede prestaties
 • Gebruiksvoorwaarden niet transparant genoeg
95%
 • Geen verkeerslogbestanden
 • Uitstekende downloadsnelheden
 • Aanpasbare software
 • Geen gratis proefversie
93%
 • Extreem gebruiksvriendelijk
 • Groot aanbod aan clientsoftware
 • Transparant privacybeleid
 • Verbindingen op grote afstand kunnen langzamer zijn
95%
 • Zeer veilig met Streaming Diensten.
 • Toegewijde apps voor ios en Android
 • Sterke VPN-encryptie zonder IP leaks
 • Maandabonnementen zijn duurder
93%
 • Bijna gratis proefversie
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Deblokkeert Netflix
 • Geen kill switch

Wat is een VPN verbinding

 Eenvoudige gezegd verbindt een VPN uw pc, smartphone of tablet met een andere computer (een server genoemd) ergens op internet en kunt u op internet surfen op de internetverbinding van die computer. Dus als die server zich in een ander land bevindt, zal het lijken alsof u uit dat land komt en kunt u mogelijk toegang krijgen tot websites waar u normaal niet op kunt.

 Dus hoe helpt dit jou? Goede vraag! U kunt een VPN gebruiken om:
 
 • Geografische restricties op websites overslaan of audio en video streamen.
 • Kijk naar streaming media zoals Netflix en Hulu.
 • Bescherm uzelf tegen hackers en onbetrouwbare Wi-Fi-hotspots.
 • Krijg op zijn minst enige anonimiteit online door uw ware locatie te verbergen.
 • Bescherm uzelf tegen het inloggen tijdens het torrenteren.
De overgrote meerderheid van de mensen gebruikt tegenwoordig VPN voor torrenting of om geografische beperkingen te omzeilen om inhoud van een ander land te bekijken. Ze zijn nog steeds erg handig om jezelf te beschermen tijdens het werken in een coffeeshop, maar dat is nauwelijks meer het primaire gebruik.
 

VPN verbinding maken

De meeste VPN-verbindingen worden afgehandeld door aangepaste software, zoals de vele consumentenvPN-diensten die we hebben beoordeeld, of door generieke software van derden, zoals de OpenVPN-client of Cisco AnyConnect.

 Een andere optie die over het algemeen wordt ondersteund door de meeste virtuele privé-netwerken, is om de ingebouwde VPN-client van Microsoft te gebruiken. Dit is handig als sommige VPN’s hun eigen client niet leveren of als u een VPN-protocol wilt gebruiken dat niet wordt ondersteund door uw VPN-client, zoals IKEv2.
 
Het nadeel van het gebruik van de ingebouwde client is dat je een specifieke server moet selecteren om te gebruiken in plaats van te springen tussen verschillende locaties op de manier die mogelijk is met een commerciële VPN-service. Aan de andere kant bieden de meeste door de werkgever geleverde VPN’s een beperkt aantal servers waarmee u verbinding kunt maken, waardoor het gebruik van deze client ideaal is.
5
55 Maand
 • € 83,10 eerste 15 maanden en 12 maanden daarna.. 30-dagen geld-terug garantie.​
Beste koop
2
38 Maand
 • Grijp de 3-jarige deal terwijl het nog kan! Dit beperkte aanbod eindigt op 3 september.
promo
5
40 Maand
 • Jaarlijks wordt €64,85 gefactureerd.

VPN-probleemoplossing

In dit artikel gaan we enkele veelvoorkomende problemen van VPN’s beschrijven en manieren om ze op te lossen. Gelukkig is het identificeren en fixen van een VPN-verbinding heel eenvoudig.

Virtual private networks (VPN) hebben een groot aantal voordelen, maar ze kunnen ook last hebben van enkele zeer vervelende problemen. Een niet-functionele VPN is irritant, en een semi-functionele is niet veel beter.

Wanneer uw VPN langzaam is, geen verbinding maakt, de verbindin blijft loskoppelen of vastloopt, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen. Laten we kijken.

VPN troubleshooting

Een VPN verbinding herstellen dat uw internetsnelheid vertraagt

VPN’s zullen je internet verbinding altijd langzamer maken, maar ze mogen geen enorme snelheidsvermindering veroorzaken. Als uw verbinding zo traag is dat het moeilijk wordt om te surfen, is het tijd om actie te ondernemen.

1. Gebruik een snelle, premium VPN

Als u een gratis VPN gebruikt, zult u  vrijwel zeker lage snelheden op uw verbinding krijgen. Het is begrijpelijk dat VPN-Diensten prioriteit geven aan hun betalende klanten. Zelfs als ze zeggen dat hun gratis VPN net zo snel is als hun betaalde optie, ga je merken dat dat niet zo is.

Er zijn tal van betaalbare VPN’s met respectievelijk hoge snelheden, en als je nog niet hebt geüpgraded naar een premium VPN, raden we het ten zeerste aan. Uw snelheden zullen aanzienlijk toenemen.

Een van de meest betrouwbare VPN-providers die we hebben gevonden (van de 60+ geteste) is ExpressVPN. U kunt hier onze volledige review lezen.

 
5
55 Maand
 • € 83,10 eerste 15 maanden en 12 maanden daarna.. 30-dagen geld-terug garantie.​
Beste koop

2. verander van servers

De server die u gebruikt voor uw VPN-verbinding kan een groot verschil maken voor de verbindingssnelheden die u krijgt. Hoe dichter u bij de server bent waarmee u verbinding maakt, hoe hoger de snelheid (in bijna alle gevallen). U kunt ook betere snelheden krijgen van servers die niet veel worden gebruikt.

 De meeste VPN-clients maken het eenvoudig om van server te wisselen. Open de client, selecteer een nieuwe server en bevestig uw selectie. U kunt vervolgens een snelheidstest uitvoeren of doorgaan met bladeren om te zien of de nieuwe server sneller werkt.

Als je VPN via je router uitvoert,  kan het proces ingewikkelder zijn en dit kan verschillen afhankelijk van uw specifieke VPN-provider. Als u zich het proces herinnert dat u hebt doorlopen om uw router-VPN in te stellen, hebt u waarschijnlijk toegang tot uw routerinstellingen om de server waartoe u toegang hebt te wijzigen. Als u zich het proces niet herinnert of er iets is veranderd, raadpleegt u de handleidingen van uw routerfirmware en uw VPN.

3. Wijzig poorten (ports)

De verbinding tussen uw computer en de VPN-server maakt gebruik van een netwerkpoort op uw computer. U kunt deze poort beschouwen als een fysieke poort; uw computer routeert verkeer van de VPN-server naar een specifieke poort en verkeer van andere plaatsen naar andere poorten. Het helpt het verkeer van verschillende bronnen gescheiden te houden.

 
Hoewel je misschien denkt dat elke poort net zo snel is als elke andere, zou je verbaasd kunnen zijn om te ontdekken dat het af en toe veranderen van de poort waarmee je VPN verbonden is, zal helpen. Sommige internetproviders vertragen verkeer op specifieke poorten, en soms zul je merken dat sommige poorten sneller zijn dan andere zonder een duidelijke reden. Probeer uw VPN-verbinding  te schakelen tussen verschillende poorten om te zien of deze sneller zijn.

4. IP-protocollen wijzigen

De meeste VPN’s maken verbinding via Transmission Control Protocol (TCP) of User Datagram Protocol (UDP). TCP wordt vaker gebruikt op internet, omdat het foutcorrecties bevat, dus als er een verbindingsprobleem is of als een deel van de gegevens beschadigd is, is de verzending nog steeds succesvol en weet de verzendende computer  om alles opnieuw te verzenden dat niet correct is aangekomen.

Hoewel UDP niet zo vaak wordt gebruikt, is het sneller dan TCP. Het biedt geen foutcorrectie, dus als iets tijdens het transport verloren gaat, zal het de informatie niet opnieuw verzenden. Dit vermindert de tijd die nodig is om informatie over te dragen, maar daardoor heeft het een minder constante verbinding.

Als u tussen deze twee protocollen wisselt, kunt u hogere snelheden bereiken, vooral als u van TCP naar UDP gaat. Let echter op de slechte verbindingskwaliteit.

 

5. tunnelingprotocollen wijzigen

Hoewel OpenVPN over het algemeen wordt beschouwd als het beste protocol voor VPN-verkeer, zijn er omstandigheden wanneer u best L2TP / IPSec  gebruikt. Hoewel het minder beveiliging biedt en niet minder functies heeft, is het ook mogelijk dat het makkelijker door filters gaat die het OpenVPN-verkeer vertragen.

OpenVPN tunnelingproto

Als een VPN gebruikt voor beveiliging of privacy, raden we u aan L2TP / IPSec niet te gebruiken . Als u enkel geo-beperkingen probeert te vermijden, werkt het. Maar het is niet even veilig als OpenVPN.

 

6. Schakel beveiligingssoftware uit

Nogmaals, dit is niet iets dat we graag aanbevelen, en als je het kunt vermijden, zou je het moeten doen. Maar als uw antivirusprogramma alle uitgaande pakketten die u verzendt, scant, kan dit uw verbinding vertragen. Schakel het tijdelijk uit om te kijken of het uw verbinding versnelt.

 

Een VPN repareren die geen verbinding maakt

Als je alleen maar op internet wilt gaan zonder kwetsbaar te zijn voor surveillance, censuur of regio-blokkering, is een VPN die geen verbinding maakt een grote pijn. 

Hier is wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

 

1. Zorg ervoor dat u (en de server) online zijn

De eenvoudigste dingen zijn het gemakkelijkst om over het hoofd te zien. Als uw VPN-client geen verbinding maakt, probeer dan een website te openen zonder vpn verbinding  om te zien of uw internetverbinding werkt. Is dit niet het geval, start dan uw router opnieuw op door hem gedurende 30 seconden los te koppelen en weer aan te sluiten. Als uw internet nog steeds niet werkt, komt dit waarschijnlijkdoor uw internetprovider.

 

Controleer ook de website van uw VPN-dienst om er zeker van te zijn dat de server waarmee u verbinding probeert te maken, niet is uitgeschakeld. 

Af en toe gaat een VPN-server offline voor onderhoud of omdat servers niet 100% betrouwbaar zijn. U moet dan verbinding maken met een andere server of een tijdje wachten.

2. Controleer of uw gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn

Waarom dat u geen verbinding kunt maken komt in veel gevallen door een heel eenvoudig probleem: 

 • u hebt uw wachtwoord verkeerd getypt. 
 • Of je hebt je e-mailadres ingevuld in plaats van je gebruikersnaam. 

Als u een verificatiefout krijgt, komt het door een van deze twee problemen

Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in, en als dat niet werkt, probeer dan uw wachtwoord opnieuw in te stellen en probeer dan opnieuw verbinding te maken.

 

Een VPN verbinding herstellen dat blijft loskoppelen

Dit is nog irritanter dan niet in staat zijn om verbinding te maken met uw VPN

 Succesvol verbinden en dan  de verbinding verliezen. Vooral als het steeds opnieuw gebeurt. 

Dit is wat je moet doen.

1. Schakel uw firewall tijdelijk uit

Hoewel firewalls belangrijke beveiligingsmaatregelen zijn, kunnen ze ook problemen met VPN’s veroorzaken. Ze kunnen uw verbinding vertragen en als deze langzaam genoeg wordt, kan de VPN-verbinding eenvoudig genoeg wegvallen.

1. Schakel uw firewall tijdelijk uit

Hoewel firewalls belangrijke beveiligingsmaatregelen zijn, kunnen ze ook problemen met VPN’s veroorzaken. Ze kunnen uw verbinding vertragen en als deze langzaam genoeg wordt, kan de VPN-verbinding eenvoudig genoeg wegvallen.

 

Kort gezegd, Firewalls scannen de gegevens die in en uit uw privé-netwerk gaan waar het verbinding maakt met het  internet. En als het iets ziet dat er niet zou moeten zijn, zal het de overdracht stoppen. Sommige firewalls hebben moeite met VPN-verkeer.

 

 

Schakel firewall uit​

2. Maak verbinding met een server in de buurt

Soms ligt het probleem dat ervoor zorgt dat de verbinding verbreekt, niet bij u, maar bij uw VPN-provider. Als een server niet normaal functioneert, is de verbinding mogelijk verbroken. Probeer verbinding te maken met een andere server, bij voorkeur een in de buurt, om te zien of u een betere verbinding krijgt.

 

3. Verander protocollen

Soms hebben bepaalde VPN-protocollen moeite om een sterke verbinding te houden. Als u OpenVPN gebruikt (wat we over het algemeen aanbevelen), probeer verbinding te maken via L2TP / IPSec; als je al op L2TP zit, probeer dan OpenVPN. Je zou ook PPTP kunnen proberen, hoewel dat minder ideaal is.

 
Nogmaals, we raden aan om op elk moment met OpenVPN te blijven, omdat het de veiligste is van deze drie gemeenschappelijke verbindingsprotocollen. Als je je VPN alleen op L2TP kunt gebruiken, is dat geen groot probleem, maar gebruik bij voorkeur OpenVPN.

 

3. Verander protocollen

Soms hebben bepaalde VPN-protocollen moeite om een sterke verbinding te houden. Als u OpenVPN gebruikt (wat we over het algemeen aanbevelen), probeer verbinding te maken via L2TP / IPSec; als je al op L2TP zit, probeer dan OpenVPN. Je zou ook PPTP kunnen proberen, hoewel dat minder ideaal is.

 
Nogmaals, we raden aan om op elk moment met OpenVPN te blijven, omdat het de veiligste is van deze drie gemeenschappelijke verbindingsprotocollen. Als je je VPN alleen op L2TP kunt gebruiken, is dat geen groot probleem, maar gebruik bij voorkeur OpenVPN.
 
Wijzigen van UDP naar TCP (of vice versa), zoals hierboven besproken, kan ook helpen.

 

4. Maak verbinding via Ethernet

Hoewel het niet gebruikelijk is, is het mogelijk dat verbindingsproblemen zijn op routerniveau. Het probleem kan worden opgelost door rechtstreeks in de kabelaansluiting te steken met een ethernetkabel.

 Het probleem kan worden opgelost door de ethernetkabel rechtstreeks in de kabelaansluiting te steken.
 
De problemen liggen vaak in een situatie met de naam “dubbele NAT”, wat gebeurt als u een router achter de andere hebt. Dit gebeurt als u verschillende routers hebt voor verschillende apparaten of als een andere router is verbonden met uw door de ISP geleverde router.
 
Kortom, u moet bridge-modus inschakelen om twee routers samen te laten werken. Hoe u dit kan doen, is afhankelijk van uw router, dus u zult in de documentatie moeten graven. 

 

5. Wijzig DNS-servers

Af en toe kan het gebruik van een andere DNS-server dan de standaard die door uw VPN wordt geleverd, helpen om verbonden te blijven. Veel VPN’s bieden hun eigen DNS-services voor extra privacy, maar dat kan soms knoeien met uw verbinding.

 

Elke VPN zal verschillende stappen nodig hebben voor het wijzigen van DNS-servers. Veel van hen bevatten opties die iets zeggen als “Gebruik alleen VPN DNS-servers tijdens de verbinding.” U moet deze optie uitschakelen.

 

DNS VERANDEREN

Het gebruik van andere DNS-servers kan u enigszins kwetsbaarder maken voor DNS-lekken, maar als u niet lang genoeg verbonden kunt blijven om iets gedaan te krijgen, is dat waarschijnlijk een afweging die u bereid bent te maken.

 

Herstellen van VPN-software Crashes

Zoals elke andere software kan uw VPN-client crashen. Als dit zo af en toe gebeurt, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Maar als je vaak crasht en het je surfervaring verstoort, moet je actie ondernemen.

 

1. Zorg dat u over de nieuwste softwareversie beschikt

VPN-providers werken met ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat hun software zo stabiel en effectief mogelijk is. Als u niet de meest recente versie gebruikt, zijn er mogelijk stabiliteitsproblemen.

Laat, indien mogelijk, automatische updates toe aan uw VPN-software. Duik in de instellingen van je VPN-client om te kijken of dit mogelijk is. Als dit niet het geval is, controleer dan regelmatig op updates.

 

2. Sluit andere apps

Als er veel apps geopend zijn, kunnen deze problemen veroorzaken met uw VPN-client, vooral als u een oudere computer gebruikt. Sluit alles wat je niet nodig hebt.

 

3. Start de computer opnieuw op

Soms wordt het probleem opgelost door de computer aan en uit te zetten. Start de computer opnieuw op om te controleren of alle updates zijn toegepast en of er foutieve processen zijn verwijderd.

 

4. Installeer de VPN-client opnieuw

In het slechste geval verwijdert u uw VPN-client en installeert u deze opnieuw.

VPN VERBINDING AANBIEDING

€11.43
5
89 Maand
 • € 83,10 eerste 15 maanden en 12 maanden daarna.. 30-dagen geld-terug garantie.​
€59
2
64 Maand
 • €379,71 €94,93 per 3 jaar in rekening gebracht
5
40 Maand
 • Jaarlijks wordt €64,85 gefactureerd.
4
15 Maand
 • Jaarlijks wordt €105,81 €52,95 gefactureerd.
4
40 Maand
 • Jaarlijks wordt €253,99 €105,70 gefactureerd.
4
99 Maand
 • Jaarlijks wordt 59,88 gefactureerd.