Beste VPN voor Kodi

De beste Kodi VPN van 2019: gratis en betaalde opties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
kodi Deblokkeren

Welke Kodi VPN’s zijn de droom van elke streamer? Wil je een VPN toevoegen aan je Kodi box? Dan ben je op de juiste plek! Voor diegenen die niet bekend zijn met Kodi: het is een van de populairste mediaspelers, zo niet de populairste. Dit komt vanwege de uitstekende interface, en dan hebben we het nog niet over het feit dat het gratis en open source is. Het heeft indrukwekkende capaciteiten op het gebied van add-ons, waaronder diverse streamingdiensten.

Sommige add-ons zijn volledig legaal, maar anderen niet echt. Bij Gosecure keuren wij elke vorm van piraterij of het illegaal tonen van auteursrechtelijk beschermd materiaal af.

KODI Installeren op Windows

KODI gebruiken met IPVanish

Hoe je de beste Kodi VPN kiest

Zoals altijd bij het streamen van content – vooral HD content – wil je een van de beste VPNs met snelle downloadsnelheden, om die vervelende pauzes te voorkomen met het ‘buffering’ icoontje op je scherm. Een groot aantal serverlocaties helpt ook, aangezien je dan meer opties hebt om de snelst mogelijke verbindingssnelheid te vinden.

En je wilt natuurlijk ook een goede beveiliging en een ‘geen logbestanden’ privacybeleid. Een intuïtieve en toegewijde client is zeer wenselijk, aangezien het wellicht nodig is om het een en ander te configureren. Wil je graag onderweg content bekijken? Dan is ondersteuning voor mobiele apparaten wenselijk, en wellicht native clients voor iOS en/of Android.

Laten we onze vijf Kodi VPN-diensten nader bekijken.

Beste VPN-diensten van 2019

Beste VPN voor Kodi

ExpressVPN
4.5/5
 • 700 Servers in 65 landen
 • Snelle Verbindingen
 • Bezit en Bedient eigen Servers

Probeer zonder risico met 30-dagen geld-terug garantie.

4.5/5
NordVPN-logo
4.3/5

Kodi VPN Reviews

VPN-voor-Kodi

IPVanish Met Kodi

IPVanish website
 • Uitstekende downloadsnelheid
 • Enorm aanbod aan servers
 • Windows-client zou beter kunnen
 • Geen gratis proefversie
IPVanish-vpn-voor-android

De beste allround VPN-dienst 

IPVanish levert een subliem prestatieniveau, met daarbij een groot aantal serverlocaties. Tijdens onze tests ging onze downloadsnelheid met zo’n 15% omhoog vergeleken met onze normale snelheid.

De dienst biedt native clients voor Windows, Mac, Android en iOS en er zijn installatiehandleidingen voor elk platform. Met name de native Windows-client ziet er uitstekend uit, met een intuïtieve interface en veel geavanceerde functionaliteiten (hoewel we er aan de andere kant achter kwamen dat de software potentieel vatbaarder is voor netwerkproblemen dan concurrerende VPN-software).

IPVanish heeft een strikt geen-logbestandenbeleid en alle benodigde veiligheidsmaatregelen voor een soepele VPN-ervaring zijn genomen. Als we een nadeel moeten benoemen is dat het prijskaartje, want de dienst is wat aan de prijzige kant. Er is geen gratis proefversie, maar de drie abonnementen bevatten een terugbetalingsgarantie van 7 dagen. Het abonnement voor 1 jaar is het beste en meest betaalbare abonnement. 

VyprVPN Met Kodi

vyprvpn kopen
 • Zeer snel
 • Gratis proefversie van 3 dagen
 • Enkele logbestanden (verbindingstijden, IP-adressen)
 • Geen terugbetaling Garantie
VyprVPN logo

Beste VPN voor HD-streaming

Het streamen van content vereist een snelle verbinding, en op dat gebied zijn er weinig betere opties dan VyprVPN. Uit onze prestatietests bleek dat deze aanbieder sublieme downloadsnelheden levert – zelfs twee keer zo snel als de snelheid zonder VPN. Voeg daar het ruime aanbod aan servers aan toe en je krijgt een dienst die gemaakt is voor HD- en 4K-content.

Er zijn gebruiksvriendelijke clients voor alle relevante platformen en apparaten, die ondersteund worden door sterke veiligheidsaspecten. Naast het verwachte aanbod aan protocollen en encryptie, streeft de eigen Chameleon-technologie van de dienst ernaar om VPN-blokkades en ‘throttling’ van verkeer te omzeilen en een snellere verbinding tot stand te brengen. Met een kill switch, NAT firewall en de eigen DNS-oplossing van VyprVPN zijn de inspanningen op veiligheidsgebied compleet. Daar bovenop komt het feit dat verkeer en online-activiteit niet opgeslagen worden in logs. Wel zijn er enkele andere logbestanden, namelijk voor opslag van verbindingstijden en IP-adressen.

Potentiële gebruikers krijgen de beschikking over een gratis proefversie van 3 dagen. Dit is met name nuttig vanwege het feit dat VyprVPN geen terugbetalingen doet. De commerciële abonnementen kunnen per maand of per jaar betaald worden, waarbij de maandabonnementen een hoog prijskaartje hebben. Het Premium-abonnement met een betaling per jaar is de beste keuze, aangezien het alle toeters en bellen bevat (zoals het Chameleon-protocol) tegen een redelijke prijs.

NordVPN Met Kodi

NordVPN voor Mac
 • Veel servers
 • Sterke beveiliging
 • Maandlijkse optie is duur

Veiligste VPN 

NordVPN biedt een indrukwekkend dekkingsniveau en het is een van de grootste VPN-netwerken op de markt. De prestaties zijn dan ook verre van slecht, met consistent snelle verbindingen in het grootste deel van dat uitgebreide netwerk.

Deze dienstverlener biedt tevens gebruiksvriendelijke applicaties voor alle grote besturingssystemen. Ze zitten boordevol nuttige functionaliteiten en bevatten behoorlijke veiligheidsopties. Denk aan ‘Double VPN’ (dubbele encryptie) voor maximale privacy, Onion over VPN, een CyberSec-functionaliteit voor het blokkeren van opdringerige reclames en kwaadaardige online-bedreigingen, een automatische kill switch en nog veel meer. Ook hanteert NordVPN een helder ‘geen logbestanden’ beleid.

Er is een gratis proefversie van 3 dagen als je deze VPN wilt testen, maar deze optie is nogal ver verborgen op de website. Per maand betalen is redelijk duur, dus het goedkope 3-jaar-abonnement geeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 

TunnelBear Met Kodi

TunnelBear-VPN
 • Extreem gebruiksvriendelijk
 • Transparant privacybeleid
 • Verbindingen op grote afstand kunnen trager zijn
 • Weinig basisinstellingen
TunnelBear-VPN-logo

Beste gratis VPN voor Kodi

TunnelBear is bovenal een gebruiksvriendelijke dienst. Je krijgt een breed aanbod aan software voor desktop en mobiel, dat zich erop richt om alles zo makkelijk mogelijk te houden. Hierdoor zullen geavanceerde gebruikers wellicht wat verbijsterd reageren op het gebrek aan instellingen, maar het is ook weer niet zo dat je helemaal niks kunt wijzigen. Er zijn wel degelijk een aantal instellingen.

Op het gebied van prestaties bood deze in Canada gevestigde aanbieder (tegenwoordig eigendom van McAfee) tijdens onze tests een goede snelheid met plaatselijke verbindingen. Verbindingen op grote afstand ware langzamer, maar dat is meestal zo. De gratis versie van TunnelBear presteerde over het algemeen goed genoeg en het is sneller dan sommige betaalde producten.

De enige beperking aan de gratis versie is de datalimiet. Je krijgt echter wel toegang tot het volledige aanbod aan servers. TunnelBear geeft 500MB per maand aan verkeer, maar als je over de dienst tweet krijg je 1GB extra.

Op het gebied van beveiliging biedt deze dienst de standaard veiligheidsprotocollen. Ook heeft het een eigen GhostBear-protocol, wat ernaar streeft om VPN-blokkades te omzeilen. Het privacybeleid is transparant en duidelijk. Er staat in dat geen enkele online-activiteit van de gebruikers bewaard wordt.

Naast het gratis aanbod bestaan er niet veel varianten op de commerciële abonnementen: er is een maandoptie en een jaaroptie. Het jaarabonnement biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding, aangezien je tegen een zeer redelijke prijs ongelimiteerde data krijgt.

Windscribe Met Kodi

Windscribe free
 • Ongelimiteerd aantal apparaten
 • 10GB/maand data
 • Gemiddelde snelheid
 • Weinig keuze voor abonnementen

Beste keuze grote gezinnen

Windscribe biedt een royaal gratis abonnement met 10GB aan verkeer per maand (als je je e-mailadres registreert. Zo niet, dan krijg je 2GB). Net als bij enkele andere diensten levert een tweet over de dienst 5GB aan extra data op. Ook krijg je 1GB voor elke vriend die je uitnodigt voor de dienst.

Er zijn slechts 11 serverlocaties, maar een groot voordeel is dat er geen beperking is voor het aantal apparaten; je kunt zo veel apparaten verbinden als je maar wilt. De prestaties zijn niet om over naar huis te schrijven, wat inhoudt dat de snelheid gemiddeld maar acceptabel is. Er zijn clients voor alle grote platformen en ook enkele uitstekende browserextensies.

Op veiligheidsgebied krijg je standaard de beschikking over 256-bit encryptie en het OpenVPN protocol. In het privacybeleid wordt gedetailleerd uitgelegd dat er geen logbestanden zijn voor historische sessies en geen gegevens worden bewaard over inkomende of uitgaande IP-adressen en de activiteiten van individuele gebruikers.

Voor een gratis dienst is Windscribe zeker een goede optie, maar als je meer wilt dan bieden de betaalde abonnementen weinig keuze. De enige optie is het Pro-abonnement, per maand of per jaar betaald – dit biedt onbeperkt gegevensgebruik.

Speedify Met Kodi

Speedify Gratis
 • Channel bonding om de snelheid te verhogen
 • Gebruiksvriendelijke clients
 • Niet veel instellingen om mee te spelen
 • Slechts twee abonnementen beschikbaar

Beste VPN voor apparaten met lage specificaties

De channel bonding functionaliteit van Speedify gebruikt meerdere verbindingen – Ethernet, Wi-Fi, tethered mobile enzovoorts – om de algehele prestaties te verbeteren. Ervan uit gaande dat je meer dan één internetverbinding hebt, ga je waarschijnlijk voordelen ervaren. Wij zagen tijdens onze tests een duidelijke snelheidsverbetering met de bovengenoemde turbocharging-technologie.

De gratis versie geeft volledige toegang tot meer dan duizend servers in meer dan 20 landen. De enige beperking zit in de hoeveelheid data die je kunt downloaden. Je krijgt 4GB aan data voor de eerste maand, maar in daaropvolgende maanden wordt dit 1GB. Speedify is beschikbaar voor alle grote platformen en de native clients zijn behoorlijk eenvoudig. Er zijn slechts een paar instellingen beschikbaar.

Op het gebied van beveiliging biedt deze dienst op ChaCha gebaseerde 256-bit encryptie, meerdere VPN-protocollen en een automatische kill switch. Speedify heeft een duidelijk privacybeleid waarin staat dat er geen logbestanden zijn voor elke vorm van gebruikersactiviteit.

Vind je de gratis dienst goed genoeg dat je wilt upgraden, dan zijn er slechts twee commerciële abonnementen beschikbaar. Je kunt je inschrijven voor ongelimiteerde data per maand of per jaar, waarbij zoals altijd die laatste optie de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

ProtonVPN Met Kodi

ProtonVPN-gratis
 • Geen maandelijkse gegevenslimiet
 • Kan snel zijn
 • Maar de snelheid kan inconsistent zijn
 • Slechts drie locaties

Beste VPN met onbeperkte data

Deze VPN is gemaakt door de mensen achter ProtonMail, de populaire in Zwitserland gevestigde versleutelde e-maildienst. De voornaamste aantrekkingskracht van ProtonVPN Free is de onbeperkte data. Je kunt deze gratis versie zo veel gebruiken als je wilt. Er zitten echter wel een paar addertjes onder het gras. Je kunt uit slechts drie locaties kiezen (Verenigde Staten, Japan, Nederland), het werkt op slechts één apparaat en de gratis gebruikers staan onderaan de prioriteitenlijst, dus de snelheid kan wijzigen.

Dit bleek ook uit onze prestatietests, aangezien we soms relatief snelle resultaten hadden (zelfs beter dan sommige commerciële diensten) maar soms ook langzame verbindingen. Het is moeilijk te voorspellen, dus bereid je voor op wat inconsistenties.

Er is native software beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Ook de veiligheid is geen probleem, aangezien deze VPN aangeboden wordt door een gerespecteerd team met een goede reputatie op het gebied van beveiliging. Het bedrijf communiceert het loggingbeleid duidelijk op de website: je internetactiviteit wordt niet bijgehouden of bewaard.

Met de onbeperkte gegevenslimiet is deze gratis VPN zeker het proberen waard. Wil je echter upgraden dan zijn er drie betaalde versies beschikbaar, waaronder een zeer prijzig topproduct (Visionary) dat als onderdeel van het pakket tevens ProtonMail versleutelde e-mail biedt.

Over het algemeen is dit geen goedkope dienst, hoewel het Plus-abonnement niet al te duur is als je per jaar betaalt. Hiermee krijg je volledige toegang tot de dienst. 

Ivacy Met Kodi

 • Consistente, snelle prestaties
 • Goedkoop 2-jaar-abonnement
 • Weinig ondersteuning voor mobiel
 • Beperkt terugbetalingsbeleid

Beste VPN voor desktops

Deze in Singapore gevestigde VPN was consistent tijdens onze tests. De dienst leverde snelle en betrouwbare verbindingen, zelfs op grote afstanden, waarbij er bijna geen verschil op te merken was vergeleken met de normale downloadsnelheid. De desktop-clients van Ivacy zijn geschikt voor beginners, maar bieden tevens meer dan genoeg instellingen voor de ervaren gebruikers. Helaas zijn de mobiele apps een ander verhaal; deze zijn te simpel en worden zelden van een update voorzien.

Er worden geen logbestanden bijgehouden en de dienst gaat goed om met privacy en veiligheid. Echter is het verstandig om het terugbetalingsbeleid van 7 dagen goed door te nemen, want er zitten een paar voorwaarden aan vast. Het is namelijk niet van toepassing als je de dienst betaald hebt met Bitcoin of Paymentwall, als je meer dan 7GB aan bandbreedte hebt gebruikt of meer dan 30 keer hebt verbonden.

Ivacy biedt drie abonnementen die niet heel veel van elkaar verschillen, hoewel ze allemaal een terugbetalingsgarantie van 7 dagen hebben. Op het maandabonnement na zijn de abonnementen redelijk betaalbaar, vooral het 2-jaar-abonnement is erg goedkoop. De beschikbare pakketten zijn:

Hide.me Met Kodi

hide-me-free
 • Indrukwekkende downloadsnelheden
 • 2GB per maand gratis versie
 • Dure Premium-versie
 • Over het algemeen slechte keuze aan abonnementen
hide-me-gratis-uitproberen

Beste VPN voor beginners

Hide.me heeft het kleinste aanbod aan servers van elke VPN op deze lijst, maar dit compenseren ze met de geweldige prestaties. Tijdens onze tests ging de downloadsnelheid zelfs licht omhoog vergeleken met de normale snelheid.

De dienst biedt clients voor Windows, Mac, iOS en Android en voor andere platformen zijn er installatiehandleidingen. De Windows-client is compact en gebruiksvriendelijk; met enkele klikken ben je verbonden met de snelste server die momenteel beschikbaar is. Ook is er een strikt geen-logbestandenbeleid.

De dienst biedt een gratis versie van 2GB per maand, wat meer dan genoeg is om alles goed te testen. Als je ongelimiteerde data wilt, heb je het Premium-abonnement nodig, wat nogal duur is. Daarnaast is het Plus-pakket de enige andere optie, en hier zitten enkele beperkingen aan vast (75GB data, geen port forwarding, slechts één gelijktijdige verbinding en nog meer beperkingen). De beschikbare pakketten zijn:

Comments are closed.