Wat is de Amazon Fire TV-stick en hoe werkt het?​

Wat is de Amazon Fire TV-stick en hoe werkt het?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wat is de Amazon Fire TV-stick en hoe werkt het?​

Het aantal streaming apparaten op de markt blijft groeien als consumenten zich massaal op populaire diensten zoals Netflix en Amazon Prime abonneren. Maar als u nog niet bekend bent met de technologie, kan het lastig zijn om een streamingapparaat te vinden dat het beste bij u past.

Een van de beste opties, is de Amazon Fire TV stick. Naast de lage kosten sluit het streamingapparaat rechtstreeks aan op een HDMI-poort, waardoor het een sterke keuze is voor iedereen met beperkte ruimte in de buurt van hun tv.
 
In dit artikel zullen we de Amazon Fire TV-stick van dichterbij bekijken, uitleggen hoe het werkt en potentiële kopers vertellen wat ze moeten weten voordat ze een aankoop doen.
 

Wat is de Amazon Fire TV-stick?

De meeste streaming video-opties van tegenwoordig zijn kleine doosjes die naast de televisie zitten en via een HDMI-kabel worden aangesloten aan je TV. Maar de Amazon Fire TV Stick is een beetje anders.

Zoals de naam suggereert, is het apparaat een kleine, stokachtige dongle die een beetje groter is dan een USB-flashstation. Het is 3,4 centimeter lang en 1,2 centimeter breed. Aan het einde van het apparaat bevindt zich een standaard HDMI-stekker die is ontworpen om in een open HDMI-poort op een televisie te worden geplaatst.
 
Beste VPN voor Amazon Fire TV Stick
Zie prijs

Zolang je tv beschikt over een HDMI-poort (op alle moderne tv’s te vinden ), Ben je zo goed als  klaar nu enkel nog een micro-USB-voedingskabel aansluiten en een Wi-Fi-netwerk kiezen.

De Fire stick heeft ook een kleine Alexa Voice Remote . Hiermee kunnen gebruikers navigeren op de Fire TV Stick-interface en zelfs communiceren met Amazon’s persoonlijke assistent Alexa.

Alexa-ondersteuning opent een enorme hoeveelheid verschillende functies. Een van de beste de mogelijkheid is om muziek af te spelen met slechts een simpele druk op de microfoonknop van de voice command.

Hoe werkt Amazon Fire TV-stick

De echte aantrekkingskracht van de Fire TV Stick zijn films en series. Aangezien het apparaat van Amazon is, kunt u films en televisieprogramma’s bekijken op Amazon Prime Video. Dit zijn de beste Amazon Prime-series om je op weg te helpen.

 

En dat is niet alles. U hebt toegang tot een groot aantal andere abonnementsdiensten, waaronder Netflix, HBO Now en vele andere. Cord cutters zullen blij zijn om te horen dat streaming tv-diensten zoals Hulu, Sling TV, PlayStation Vue of DirecTV Now ook beschikbaar zijn op het apparaat.

Eerst voert u uw Amazon-accountinformatie in en koppelt u de afstandsbediening.

Zie prijs

U kunt zes hoofdsecties om te verkennen: Search, Home, films, tv-programma’s, apps en instellingen. Gebruikers zullen altijd beginnen bij de Home-sectie. Als u de verschillende gedeelten en inhoud wilt doorlopen, gebruikt u het navigatietoetsenblok op de afstandsbediening. Het midden van het trackpad wordt gebruikt als selectieknop. 

 

In plaats van de afstandsbediening te gebruiken, kunt u ook een groot aantal taken uitvoeren door op de microfoonknop te drukken en tegen Alexa te spreken. U kunt spraakopdrachten gebruiken om een film of tv-programma af te spelen, naar inhoud te zoeken, in apps te zoeken, playbacken, apps opstarten, live tv-apps bedienen en meer.

 

Wat u moet weten over de Fire TV-stick

Fire TV-stick Android-OS

Amazon heeft een grote aanbod aan verschillende apps om te downloaden. Maar iets dat u misschien niet weet, is dat het apparaat op Android OS runt. Het is dus mogelijk om Android-apps te sideloaden naar de Fire TV-stick. De beste manier is om een Android-telefoon te gebruiken, maar het kan ook op een Mac-, pc- of Linux-computer.

 Een type app waarover u zich geen zorgen hoeft te maken is een webbrowser.
 
Net als andere Amazon-hardwareproducten beschikt de Fire TV Stick over ouderlijk toezicht. Tijdens het instellen kunnen ouders een pincode van 5 cijfers instellen. De pincode is vereist om inhoud met de classificatie Teen of hoger af te spelen of om een aankoop te doen.


Je hebt de Alexa Voice Remote niet nodig om de Fire TV-stick te bedienen. Download de Amazon Fire TV Remote-app voor Android of iOS. Naast navigatie op het scherm, ondersteunt de app ook gesproken zoekopdrachten.

Als je al een Amazon Echo-apparaat hebt, kun je de Fire TV Stick koppelen en het streamingapparaat spraakgestuurd regelen.
 

Waar koop je Amazon Fire TV-stick

Er zijn twee versies van de Amazon Fire TV Stick om uit te kiezen. De beste plaats om beide opties te kopen is van Amazon zelf of bol.com. De streaming-apparaten zijn ook verkrijgbaar bij een groot aantal andere retailers, waaronder coolblue en mediamarkt.
 
De Amazon Fire TV Stick 4K brengt Ultra HD-content naar elke compatibele 4K-televisie. Het heeft ook een beter ontwerp van de Wi-Fi-antenne. Een ander voordeel is een Alexa Voice Remote van de tweede generatie met een fysieke aan / uit-knop en volumeregeling.
 

Voor iedereen met slechts een 1080p HD-set is de standaard Amazon Fire TV-stick voor jou, het is minder duur en biedt toegang tot  dezelfde content en apps. Zorg er zeker voor dat u onze essentiële apps voor de Amazon Fire TV-stick bekijkt.

In de doos met beide opties vinden kopers de Fire TV Stick, de Alexa Voice Remote, twee AAA-batterijen, een voedingsadapter en een HDMI-extender.

Geniet van de show met een Amazon Fire TV-stick

 Zoals je kunt zien, is de Amazon Fire TV-stick de perfecte manier om alle voordelen van een streaming video-apparaat naar je tv te brengen. Door de lage prijs, de kleine omvang en de toegang tot een groot aantal verschillende streaming diensten is de Fire TV Stick een goede keuze voor de meeste gebruikers.
 
En als u besluit de knoop door te hakken en de aankoop te doen. 
Bekijk dit artikel:
Comments are closed.