Toegang krijgen tot geblokkeerde websites

Toegang Krijgen tot Geblokkeerde Websites

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
websites-deblokkeren

De beste manier om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites is door middel van een VPN. Met een VPN kun je een nieuw IP-adres verkrijgen. De voornaamste reden waarom websites geblokkeerd zijn, is omdat je niet in het land van de website bent. Het kan bijvoorbeeld dat je in Nederland bent en toegang wilt tot HBO Now, maar dat kan alleen vanuit de Verenigde Staten. Met een VPN kun je verbinding maken met een computer in Amerika, waardoor HBO denkt dat je in Amerika bent en de website deblokkeert.

De beste VPN die wij aanbevelen voor toegang tot geblokkeerde websites is ExpressVPN.

Beste VPNs om Websites te Deblokkeren​

ExpressVPN
4.5/5

Beste VPN voor Geo-blocking met veel servers en hoge snelheden

NordVPN-logo
4.3/5

Deblokkeer websites als Netflix, Hulu en Youtube

HMA-logo
4.3/5
Deblokkeer Websites Veilig en Anoniem​
SaferVPN
4.5/5
SaferVPN is een snelle, eenvoudige manier voor toegang tot geblokkeerde websites, onafhankelijk van je locatie.
PrivateVPN
4.3/5
Omzeil Geografische Beperkingen en Deblokkeer Websites
IPVanish
4.3/5
Deblokkeer websites en krijg toegang tot de beste content op het Internet​

Waarom worden Websites Geblokkeerd?

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Op het werk of op kantoor, in het buitenland op een nieuwe plek; je loopt wel eens tegen een geblokkeerde website aan. Het is zeer frustrerend en komt helaas vaak voor.

Vaak klinkt de aangegeven reden legitiem, zoals het voorkomen van haatzaaien of het beschermen van de nationale veiligheid. Maar in veel gevallen is dit slechts een excuus om de vrijheid van meningsuiting te beperken en politieke tegenstanders de mond te snoeren.

Zelfs in ‘s werelds meest vrije landen zijn er voorbeelden van webtoegangsblokken. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer het zeker handig zou zijn om te weten hoe u geblokkeerde websites online kunt deblokkeren:

Helaas is dit een al te vaak voorkomende reden voor geblokkeerde websites. In de Iraanse opstand van 2017-2018 maakte de Iraanse regering het onmogelijk om toegang te krijgen tot bepaalde websites in sommige steden om de verspreiding van protesten te voorkomen. Naar verluidt was het Iraanse internetverkeer begin januari 2018 met 50% afgenomen, wat de brede impact van de censuur aantoont.

In 2018, voorafgaand de Chinese verkiezingen, verbood de Chinese overheid George Orwell’s Animal Farm online en een groot aantal woorden, zoals ‘oneens’, ‘schaamteloos’ en ’emigreer’ uit het Chinese Twitter. Dit zijn allemaal voorbeelden van online-onderdrukking met politieke onderbouwing.

Sommige islamitische landen hebben strikte censuurwetten die de toegang blokkeren tot websites die anti-religieuze inhoud promoten.

Saoedi-Arabië verbiedt bijvoorbeeld sites die als ‘anti-islamitisch’ of ‘aanstootgevend’ worden beschouwd. Naast het blokkeren van sites die gokken of drugs promoten, strekt de censuur zich ook uit tot vrouwenrechten en andere gevoelige kwesties op basis van religie.

Straffen voor het publiceren of bezoeken van verboden websites in Saoedi-Arabië zijn streng en kunnen zelfs gevangenisstraffen bevatten.

Religieuze censuur kan ook door zichzelf worden opgelegd of door uitgevers worden opgelegd, in plaats van door de overheid.  In de VS streven conservatieve christenen er naar om ervoor te zorgen dat christelijke spraak  ongecensureerd is. Nationale religieuze omroepen (NRB) proberen leiders van grote tech en sociale media bedrijven te ontmoeten om blokkades van religieuze christelijke inhoud en websites te voorkomen.

Online censuur en geblokkeerde websites zijn een veel voorkomend gevolg van bezorgdheid over de nationale veiligheid. Het Egyptische parlement herziet momenteel de anti-cybercriminaliteitswet, die in feite een poging is om censuur in de wetgeving te implementeren- alles in naam van de nationale veiligheid. De Egyptische autoriteiten verbieden al veel websites om “nationale veiligheidsredenen”, maar tot nu toe werden ze onofficieel afgehandeld. Als de nieuwe wet doorgaat, zal dit internetbeperkingen in het juridisch afdwingbare rijk duwen. 

Turkije is een ander voorbeeld van internetrestrictie in naam van de nationale veiligheid. Begin 2018 wordt wetgeving voorbereid die de Turkse media-instantie de rechten zou geven om alle internetprogrammering te volgen. De regering beweert dat het in het belang van de nationale veiligheid is, maar is het dat wel? 

Scholen en werkplekken blokkeren vaak websites, om de studenten en werknemers gefocust en productief te houden.Het blokkeren van websites in een privéomgeving, zoals een werkplek, roept interessante ethische vragen op. Heeft de werkgever het recht om de online activiteit van werknemers te beperken?

Waarom kunnen werknemers geen toegang hebben tot bepaalde sites, bijvoorbeeld tijdens hun lunchpauze? En als scholen door de overheid worden bestuurd, is het blokkeren van websites  dan niet een vorm van overheidscensuur?

Deze vragen zijn niet eenvoudig en er is nog geen antwoord op gevonden. In de tussentijd is de enige optie om erachter te komen wat de beste VPN is voor jou school of werkplek, zodat  je  het probleem kunt omzeilen.

Netwerkbeperkingen als gevolg van Zakelijk Beleid

Scholen en werkplekken hebben vaak netwerkbeperkingen om te zorgen dat de werknemers zich met hun werk bezighouden. Dat is allemaal leuk en aardig zolang je geen eBay optie in de gaten moet houden, Facebook wilt bekijken of gewoon schaamteloos tijd wilt verspillen. We zijn allemaal mensen en beperkte netwerken zijn vaak gewoon irritant.

Waarom Is Content Geografisch Geblokkeerd?

Er zijn verschillende redenen waarom websites hun content geografisch blokkeren. Dit heeft meestal te maken met licentieproblemen, zoals we ook terugzien bij Netflix en Hulu. Zij kunnen hun content op bepaalde plekken niet tonen.

In sommige gevallen kan het zijn omdat de content die je probeert te tonen gevoelige informatie bevat of tegen het geloof van de overheid ingaat.

Wanneer je toegang probeert te krijgen tot geografisch geblokkeerde content, krijg je een bericht te zien waarin staat dat je toegang beperkt is. Soms laadt de website helemaal niet. Om in je land content te deblokkeren, heb je een VPN nodig.

Servers, Locaties en IP-adres

Het is maar een eng idee om online te zijn en de toegang ontzegd te worden tot een website omdat je locatie geen toegang heeft. Het betekent dat de server waar je gegevens van aanvraagt ongeveer weet waar je je bevindt, en gebaseerd daarop je toegang beperkt.

Maar hoe doen ze dat?

Het antwoord is eenvoudig: via je IP-adres. Deze unieke code zit vast aan het apparaat waarmee je het internet gebruikt: dat kan je router zijn, je smartphone, tablet of welk WiFi-apparaat je ook gebruikt.

Wanneer je een website probeert te bezoeken, ziet de server je IP-adres waarmee ze grofweg je locatie kunnen bepalen (vaak wordt de dichtstbijzijnde grote stad getoond). Hiermee kunnen ze bepalen welke inhoud ze aan je tonen.

Dit is hoe het internet weet dat ze content in het Engels of Nederlands aan je moeten tonen, of reclame voor bepaalde plaatselijke bedrijven moet tonen. Programma’s zoals Adsense draaien op de achtergrond van webpagina’s en ze gebruiken je IP-adres om, gebaseerd op je locatie, specifiek voor jou reclame te tonen. Daarom zie je vaak duidelijk geplaatste advertenties waarin een stad in de buurt genoemd wordt.

Hoe Geeft een VPN Geografisch Geblokkeerde Content Vrij?

beste Nederlandse vpn 2018

Een virtual private network (VPN) werkt als een soort schild tussen jou en de rest van het internet. Het biedt een hoog niveau van encryptie waardoor je persoonlijke informatie beveiligd is, maar het verschaft ook toegang tot geografisch geblokkeerde content.

Maak simpelweg verbinding met een VPN-server in een ander land. De meeste VPN’s hebben overal ter wereld servers. Hierdoor denken websites dat je je in een ander land bevindt, waar deze content wel beschikbaar is. Zo krijg je volledige toegang.

ExpressVPN Beste VPN om Website te Deblokkeren

ExpressVPN

BESTE VPN OM WEBSITE TE DEBLOKKEREN

BEST ALL AROUND VPN

Wil je geo-restricties voor content omzeilen? Dan raden wij ExpressVPN ten zeerste aan. Dat is niet alleen omdat ExpressVPN de enige dienst is die overal ter wereld servers heeft, maar ook omdat ze gewoon zo goed zijn.

Om te beginnen kun je een server kiezen die je toegang verschaft tot in jouw land verboden content. Het is niet ideaal als deze server langzaam is, maar met ExpressVPN krijg je een hoge snelheid.

Bepaalde VPN’s vertragen je bandbreedte, zodat het eeuwig duurt om je content te laden of om video’s via hun servers te streamen. ExpressVPN is daarin anders.

Ze gebruiken slimme servers waarmee je ongelimiteerde bandbreedte en snelheid krijgt. Dit is fantastisch voor het downloaden van content, streamen van tv-series en films en zelfs om te gamen.

Met de 256-bit beveiligde SSL-verbinding weet je zeker dat je privacy in veilige handen is. ExpressVPN houdt geen activiteitslogbestanden bij en ze nemen de persoonsgegevens en privacy van hun gebruikers zeer serieus.

Ook bieden ze 24 uur per dag en 365 dagen per jaar klantenservice. Mocht er iets fout gaan, dan kun je via de live chat binnen een paar seconden met iemand praten.

Als bonus heeft ExpressVPN haar eigen verwijzingsprogramma. Door iemand door te verwijzen naar deze uitstekende dienst, mag jij de dienst 30 dagen volledig gratis gebruiken!

Ze hebben tevens een terugbetalingsgarantie van 30 dagen, waardoor je ruim voldoende tijd hebt om de software uit te proberen.

Sterker nog: uit deze lijst is de software van ExpressVPN het eenvoudigst in gebruik. Ga je voor het eerst een VPN gebruiken? Dan is dit je eerste keuze!

Als je weet waar je mee bezig bent is het eenvoudig om geo-blokkades te omzeilen. Met ExpressVPN werkt dit proces moeiteloos, en je ontvangt bovendien enkele uitstekende bonussen. ExpressVPN kost slechts €5,55 per maand!

Wil je je privacy beschermen, beperkte content deblokkeren en een snelle verbinding behouden? Gebruik dan ExpressVPN.

VPN Gebruiken om Websites te Deblokkeren

Wanneer je probeert te begrijpen hoe een VPN werkt is het handig om je een geheime gang in een huis voor te stellen. In dit voorbeeld staat het huis voor het internet en is de geheime gang de VPN. Je bent nog steeds op het internet, maar via een alternatieve route blijf je verborgen.

VPN’s geven je toegang tot geblokkeerde inhoud via toegang tot een wereldwijd netwerk aan servers. Na het downloaden van de software kies je simpelweg een serverlocatie en maak je verbinding.

Vanaf dit punt heb je toegang tot alle content die beschikbaar is in je geselecteerde locatie. Je echte IP-adres wordt geblokkeerd door de VPN, en voor servers lijkt het alsof je daadwerkelijk op de locatie van de server bent in plaats van op je echte locatie.

Als bijkomend voordeel wordt je anonimiteit beschermd. Al je content en internetactiviteit is onmogelijk naar jou terug te herleiden en je omzeilt inhoudsbeperkingen volledig.

Ook je privacy wordt beschermd, aangezien de VPN al het verkeer voor je versleutelt. Alles wat je doet tijdens de verbinding met de VPN is volledig beveiligd en privé voor iedereen, van hackers tot de overheid.

Er zijn vele VPN-opties en het kan lastig zijn om uit te vogelen welke VPN’s oplichters zijn en welke VPN’s echt doen wat ze moeten doen, vooral als je niet weet waar je op moet letten.

Hier volgt een opsomming van de belangrijkste functies waar je op moet letten bij een VPN en wat alle technologische jargon betekent.

Dit is hoe je gegevens veilig blijven. Het is een manier om je data te coderen, zodat het zelfs in het geval van onderschepping onleesbare onzin is en je persoonlijke informatie veilig blijft. Encryptie kent in principe twee sterktes: 128-bit en 256-bit, waarbij die laatste variant het sterkst is. Je kunt er over het algemeen vanuit gaan dat 256-bit encryptie niet te kraken is, dat is dus de variant waarop je je moet richten.

Bandbreedte verwijst naar de hoeveelheid aan gegevensoverdracht. Bedrijven die je bandbreedte willen beperken hebben doorgaans een te klein netwerk voor het aantal gebruikers. Ongelimiteerde bandbreedte komt vaak voor, neem dus geen genoegen met minder.

Dit verwijst naar het aantal apparaten dat je per account met de VPN kunt verbinden. Het bespaart veel geld als je de dienst kunt gebruiken op meer dan één apparaat. Zoek dus naar een VPN waarmee je minimaal twee verbindingen tegelijk kunt hebben: thuis en een mobiel apparaat.

Dit is een makkelijke. Is de software compatibel met je apparaat? Bekijk de lijst met besturingssystemen om er zeker van te zijn dat de VPN zal werken op je apparaat.

Dit is relevant, want hoe meer servers je kunt kiezen, hoe groter de distributie van de bandbreedte. Dit vergroot de kans op een snelle en betrouwbare verbinding via een server in de locatie waar je toegang toe wilt.

Dus dit zijn de technologische basisspecificaties om op te letten. Er is keuze genoeg, dus er is geen reden waarom je geen VPN zou kunnen vinden die voor alle eigenschappen een voldoende scoort. Er is veel concurrentie, neem dus geen genoegen met minder.

Op het gebied van andere voordelen is het over het algemeen fijn als de VPN het volgende biedt:

 • 24/7 klantenservice
 • Live chat of telefonische ondersteuning
 • Eenvoudig te gebruiken software
 • Een snelle verbinding
 • Een geld-terug-garantie
 • Verwijzingsprogramma voor gratis dienst

Kies de juiste VPN om Websites te Deblokkeren

Als je niet zeker weet of een VPN voldoet aan al deze categorieën: wij hebben hier de vpn’s op een rijtje gezet die wij aanbevelen voor het deblokkeren van websites. We baseren het op echte testen met deze bedrijven, inclusief snelheidstests om je een idee te geven wat je kunt verwachten.

Websites Deblokkeren Met ExpressVPN

ExpressVPN Getest
ExpressVPN
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

De eerste optie in dit overzicht is ExpressVPN, en dit heeft een goede reden. Met VPN’s lever je vaak snelheid in voor een betere beveiliging. Al die topencryptie kan een verbinding flink vertragen, waardoor het lastig wordt om Netflix te streamen en muziek te downloaden (voor velen een groot bezwaar).

Met ExpressVPN krijg je ongelimiteerde bandbreedte, twee verbindingen per account en een ongelooflijk snelle verbinding, ondanks de encryptie die van militaire kwaliteit is. Ik heb deze VPN vaak gebruikt en nooit echt problemen gehad met het streamen van Netflix, downloaden van muziek via iTunes, of andere zaken die doorgaans veel bandbreedte innemen.

Wat mij echter definitief over de streep heeft getrokken is de klantenservice. Ze zijn gewoon zo snel. Ze beantwoorden e-mails altijd binnen 20 minuten en via de live chat kun je indien nodig ook meteen hulp krijgen.

Naast de ongeëvenaarde snelheid heeft ExpressVPN servers in toplocaties voor het streamen van entertainment. Er zitten wel kosten aan, want het is iets duurder dan de meeste concurrentie, maar het is het geld waard vanwege de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Dus als je van plan bent een VPN te gebruiken voor Netflix en andere online content, zijn er weinig betere opties dan ExpressVPN.

Bovendien is de software eenvoudig in gebruik en bieden ze een terugbetalingsgarantie van 30 dagen. Je kunt dus altijd je geld terugvragen als het niet naar wens werkt.

Websites Deblokkeren Met NordVPN

NordVPN-privacy
NordVPN-logo
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

NordVPN is een solide dienst waarmee je eenvoudig toegang krijgt tot alle geblokkeerde streaming websites, waaronder Netflix, Hulu, Pandora en YouTube.

Hoewel de meeste VPN-diensten beloven om alle logs met gebruikersgegevens te verwijderen, kun je er bij NordVPN daadwerkelijk vanuit gaan dat ze dit doen. Het maakt ze niet uit of je geblokkeerde content wilt streamen en ze bieden zeer veel servers.

Ze zijn niet zo snel als ExpressVPN, maar je kunt nog steeds zonder vertraging streams van hoge kwaliteit bekijken. NordVPN is tevens de goedkoopste optie. De deal voor 24 maanden geeft je waar voor je geld. Ook bieden ze een terugbetalingsgarantie van 30 dagen, waardoor je de dienst zonder contract kunt uitproberen tot je tevreden bent.

Websites Deblokkeren Met HideMyAss!​

HideMyAss
HideMyAss
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

HideMyAss heeft servers in bijna 200 landen, waarmee je je IP kunt wisselen naar alle plaatselijke servers om geblokkeerde content van buiten dat land toegankelijk te maken.

HideMyAss gebruikt ook sterke OpenVPN-encryptie om je persoonlijke details privé te houden en te beveiligen tegen hackers.

Het grootste pluspunt van HideMyAss is dat het je internetsnelheid niet vertraagt, waardoor je onverstoord films en tv-series uit andere landen kunt bekijken. Er is tevens een terugbetalingsgarantie van 30 dagen.

Websites Deblokkeren Met SaferVPN​

SaferVPN
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

SaferVPN is snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het biedt servers in meer dan 30 landen, waardoor je toegang hebt tot praktisch alles wat online aan geo-restricties onderhevig is.

SaferVPN is erg veilig; het gebruikt 256-bit encryptie en een OpenVPN-protocol om te garanderen dat je netwerk niet gehackt kan worden en dat je identiteit verborgen is.

De VPN werkt op alle apparaten en besturingssystemen zoals Windows, iOS, Android en Linux. De klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Alle abonnementen hebben een terugbetalingsgarantie van 30 dagen.

Websites Deblokkeren Met PrivateVPN​

PrivateVPN prijzen
PrivateVPN
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

Met serverlocaties in meer dan 80 landen geeft PrivateVPN je toegang tot alles wat geblokkeerd wordt middels geo-restricties.

Zoals de naam al aangeeft neemt PrivateVPN de privacy ook zeer serieus. Dit is een groot pluspunt in het huidige klimaat van problemen met online privacy.

De dienst werkt op een intuïtieve manier en is snel genoeg om video te streamen. Het is scherp geprijsd vergeleken met de rest van de opties. Net als ExpressVPN bieden ze ook een terugbetalingsgarantie van 30 dagen.

Er zijn niet veel andere punten waar ze zich mee onderscheiden, maar het werkt op een effectieve manier.

Websites Deblokkeren Met IPVanish​

IPVanish-vpn-privacy
IPVanish-vpn-logo
5/5
 • Super Snelle verbindingen
 • Eenvoudig te gebruiken app
 • Deblokkeert NetflixUSA

Probeer zonder risico 30-dagen geld-terug garantie.

De laatste VPN op onze lijst, IPVanish, is een dure aanbieder met serverlocaties over de hele wereld. Ze bieden meer dan 850 locaties in 60 landen, dus je hebt altijd toegang tot een IP-adres in de regio naar keuze. Ben je niet in Engeland maar wil je Doctor Who kijken? Gebruik IPVanish voor een IP-adres uit het Verenigd Koninkrijk waarmee je BBC iPlayer kunt streamen.

Net als ExpressVPN is het duurder dan de norm, maar dat betaalt zich terug in de vorm van serverkeuze en de snelheid van de verbindingen. IPVanish biedt een terugbetalingsgarantie, maar dit geldt alleen voor de eerste zeven dagen.

IPVanish neemt de laatste positie in onze lijst in, maar dat betekent zeker niet dat ze slecht zijn op het gebied van websites deblokkeren.

Ontdek meer over deze dienst via onze IPVanish review.

Gebruik een VPN voor Toegang tot Geblokkeerde Websites

Op het werk, op school of in een land met beperkte toegang is de kans aanwezig dat je geen toegang hebt tot de content die je wilt zien. Deze beperkingen blokkeren alles, van politieke boodschappen tot streamingdiensten, en ze zijn niet bepaald mild.

Vaak zijn zelfs diensten voor de omzeiling van filters geblokkeerd. Zorg dus dat je een VPN-dienst downloadt.

Een VPN deblokkeert websites door je IP-adres te verbergen en toegang te verlenen tot een netwerk van servers op afstand. Je kunt verbinding maken met deze servers waardoor het lijkt alsof je je op een totaal andere plek bevindt. Het beschermt je privacy, het geeft je toegang en het zorgt dat je activiteiten niet naar jou terug te herleiden vallen.

Onthoud dat er keuze genoeg is. Zorg dat je bij het kiezen van een VPN geen snelheid inlevert in ruil voor veiligheid. Gebaseerd op deze eigenschappen bevelen wij ExpressVPN ten zeerste aan als beste dienst voor toegang tot geblokkeerde websites.

Comments are closed.